Wypadek 7717 na Bitwy Warszawskiej

Moderatorzy: JacekM, Dantte

BrdzJkb

Post autor: BrdzJkb » 14 wrz 2026, 21:13

Tak, rząd światowy planuje kontrolować pracę kierowców. W przypadku zaśnięcia za kółkiem, rząd światowy skieruje czarny helikopter na miejsce zdarzenia.

Nie wiem nawet jak inaczej skomentować takie rzeczy.

Kamera monitorująca zasypianie za kółkiem to obowiązkowe wyposażenie pojazdu. Widać, że brakuje jednak kar za ich niedziałanie, albo celowe uniemożliwianie działania. Widać najlepsze praktyki od kierowców ciężarówek zasłaniających radary żeby nie musieć trzymać odległości na autostradzie.

Awatar użytkownika
ZielonyJamnik

Post autor: ZielonyJamnik » 14 wrz 2026, 21:23

Przypominam Ci, że przepisy europejskie nakładają na producenta pojazdu obowiązek umożliwienia wyłączenia kamery do czasu wyłączenia pojazdu, także nie strasz.

A skoro przepisy mi na to pozwalają to korzystam z nich, bo nie życzę sobie wysyłania powiadomień do kierownictwa przez AI, bo coś wg niego zrobiłem
Mkną po koleinach zielone jamniki... =D>

BrdzJkb

Post autor: BrdzJkb » 14 wrz 2026, 21:32

Rzeczywiście, jak ktoś zaśnie za kierownicą to żaden problem.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 wrz 2026, 23:05

"Jednocześnie pojawia się kolejny istotny wątek dotyczący kierującego pojazdem. Badania wykonane bezpośrednio po zdarzeniu nie wykazały alkoholu ani środków zabronionych, a narkotest przeprowadzony przez policję dał wynik negatywny. Z nieoficjalnych informacji wynika jednak, że szczegółowe badanie krwi miało wskazać na obecność leków antydepresyjnych oraz przeciwbólowych. Ich stężenie miało przekraczać dopuszczalne normy."

https://miejskireporter.pl/wypadek-auto ... li-awarie/
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

reserved

Post autor: reserved » 15 wrz 2026, 1:19

Zastanawiamy się nad tym, żeby każdy kierowca miał kamerę, która pozwoli na bieżąco ocenić jego samopoczucie i reakcje. Jeśli system wykryje niepokojące zachowanie, kierowca mógłby zostać natychmiast wyłączony z ruchu – wyjaśnia prezes Kuźmiński.
Tak się nad tym zastanawiam... Czyli załóżmy, że sobie jadę którąś tam godzinę i jestem już zmęczony, system to wykryje i przyjedzie NR i puści mnie do domu? Czy może nałożą na mnie karę, że mimo zmęczenia jechałem dalej i nikomu nie zgłosiłem? A może centrala powie: "pan odpocznie sobie i jak się pan wyśpi to pan zadzwoni to włączymy pana znowu gdzieś na trasie"?

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 15 wrz 2026, 10:30

ZielonyJamnik pisze:
14 wrz 2026, 19:58
zasłaniam lampką
I wtedy dochodzi do usterki systemu Adas, brawo brawo brawo. Kierownictwo ma wystosować pismo zakazujące takich czynności pod karą dyscyplinarną.

Awatar użytkownika
ZielonyJamnik

Post autor: ZielonyJamnik » 15 wrz 2026, 11:44

Ale jaka usterka ADAS skoro ja zawsze go wyłączam. Więc w końcu działa czy nie mimo wyłączenia. Jeżeli działa skoro wykrywa błąd to dla mnie to jest błąd.

Po za tym co się stanie. Wykryje błąd i tyle, system się nie uszkadza
Mkną po koleinach zielone jamniki... =D>

Lukas508

Post autor: Lukas508 » 16 wrz 2026, 10:28

Wielki Brat patrzy.

ODPOWIEDZ