Wypełnianie kart drogowych - 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Jeśli ze słowem "mułowaty" odnosisz się do mojego postu to chciałbym Cię poinformować że i w 5787 i w 5632 występujące opóźnienie nie było spowodowane wleczeniem się kierowcy tylko mułowatością wozów, bo kierowca naprawdę robił wszystko żeby tak opóźnionym nie być. Ale sorry - jak gaz jest w podłodze, a autobus ledwo rusza z przystanku to coś chyba jest nie tak...Busmann pisze:A może lepiej tym "mułowatym" ściąć premię?
Nie, ogólnie. No i można rozróżnić to, po czyjej stronie jest ta "mułowatość". Tzw. technika jazdy.Proboszcz pisze:Jeśli ze słowem "mułowaty" odnosisz się do mojego postu
To już jest wina sprzętowa. Da się to ustalić...Proboszcz pisze:Ale sorry - jak gaz jest w podłodze, a autobus ledwo rusza z przystanku to coś chyba jest nie tak...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Witam.

Ciekawe jak?? Jak siedzisz z tyłu.Busmann pisze:Nie, ogólnie. No i można rozróżnić to, po czyjej stronie jest ta "mułowatość". Tzw. technika jazdy.Proboszcz pisze:Jeśli ze słowem "mułowaty" odnosisz się do mojego postuTo już jest wina sprzętowa. Da się to ustalić...Proboszcz pisze:Ale sorry - jak gaz jest w podłodze, a autobus ledwo rusza z przystanku to coś chyba jest nie tak...
Memento mori
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
- Solaris
Poczytałem sobie trochę ten temat (przyznam się, że nie w całości) i napotkałem post o nie pisaniu opóźnień w kartach drogowych. Jakieś dwa lata temu opisałem w karcie każde opóźnienie, włącznie ze średnią prędkością na każdym kursie i to co myślę o takim rozkładzie jazdy. A nie przebierałem w słowach, poleciało parę inwektyw i co? Nic zero jakiejkolwiek reakcji. Stąd płynie wniosek, że tych kart to nikt nie czyta i nie sprawdza. Może wybiórczo jakieś są czytane, ale raczej nie wszystkie.
Myślisz że inwektywy uwiarygadniały Twoją osobę? Dodawały Ci autorytetu??
Obawiam się że nawet jakbyś miał całkowitą rację i wypisywał słuszne spostrzeżenia, to braku kultury nikt nie akceptuje.
P.S. Dyspozytor Ci nie mówił że nie każda karta trafia do ZTM i lepiej napisać raport lub skontaktować się z NR MZA?? Przepraszam, ale to mnie najbardziej rozbraja.
Obawiam się że nawet jakbyś miał całkowitą rację i wypisywał słuszne spostrzeżenia, to braku kultury nikt nie akceptuje.
P.S. Dyspozytor Ci nie mówił że nie każda karta trafia do ZTM i lepiej napisać raport lub skontaktować się z NR MZA?? Przepraszam, ale to mnie najbardziej rozbraja.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Solaris
Nie nie uwiarygadniały mojej osoby, ani nie dodawały autorytetu. Też pewnie tak byś zareagował, jakby ci w Jelczu silnik z ramy wyskakiwał i nie byłbyś wstanie dogonić czasu.JotPeCet pisze:Myślisz że inwektywy uwiarygadniały Twoją osobę? Dodawały Ci autorytetu??
Pozwolisz, że pozwolę sobie na uśmiech powątpiewania na taką sugestię.JotPeCet pisze:lepiej napisać raport lub skontaktować się z NR MZA?
Wystarczy popatrzeć, co ZTM zrobił z linią 521, ilość przystanków (jak dla 1**) i czas przejazdu oraz korki w Centrum (remont torowiska), zrobiły z tej linii, linię super wyścigową.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?? Karta drogowa nie jest drukiem do komunikacji kierowca MZASantos pisze:co nie zmienia faktu,że pan powyżej ma rację a w ZTM panuje niezły pierdolnik(to mało powiedziane)![]()
[ Dodano: 2007-08-15, 22:05 ]
Ale dlaczego? Z takim podejściem nic się nie zmieni.Solaris pisze:Pozwolisz, że pozwolę sobie na uśmiech powątpiewania na taką sugestię.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Solaris
Problemem nie jest tu, jak piszesz moje podejście, ale jak mam wrażenie, oderwanie od rzeczywistości, pewnych pracowników ZTM (nie wszystkich oczywiście) lub nie znajomość specyfiki, warunków pracy za kierownicą autobusu oraz jazdy po Warszawskich ulicach.JotPeCet pisze:Ale dlaczego? Z takim podejściem nic się nie zmieni.