Cóż... Jak wiadomo PKS podyktował niską stawkę w przetargu, a jak wiadomo kierowców brak. Chyba jako pierwszy przewoźnik Grodzio zaczął ratować się kierowcami ze wschodu... Jak narazie kilku nie zdało egzaminu (Scania okazała się zbyt skomplikowna, nie byli w stanie pojąć obsługi wozuPaweł_K pisze:Dziś w A513 zauważyłem, że komunikat ostrzegawczy dla kierowcy wyświetlany był w języku... rosyjskimkomunikat dotyczył jakiegoś układu, który nie działał (jakiego, to nie wiem, rosyjskiego technicznego nie znam
)
Scania CN2x0UB - technika, eksploatacja, opinie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A propos eksploatacji, to zaczęło się jelczowanie... wczoraj w ciągu dnia widziana Scana zaparkowana w południowej części Ożarowa (a właściwie w Duchnicach) przy ulicy Ożarowskiej. Zaparkowana oczywiście na poboczu w jakiejś kałuży
.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A w Karwi mieszkający tam kierowca trzyma całe weekendy autobus PKS Wejherowo pod domem (na marginesie dodam że to bardzo solidny przewoźnik, a tabor choć ma nie najnowszy, ale utrzymany jak prosto z fabryki). W PKS-ach to więc normalne.inż. Glonojad pisze:A propos eksploatacji, to zaczęło się jelczowanie... wczoraj w ciągu dnia widziana Scana zaparkowana w południowej części Ożarowa (a właściwie w Duchnicach) przy ulicy Ożarowskiej. Zaparkowana oczywiście na poboczu w jakiejś kałuży.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Przeczytałem z grubsza cały temat i nie znalazłem ani jednego posta na temat drzwi od kabiny kierowcy. Ciekawi mnie, czemu kierowcy nie zaklejają sobie jakąś taśmą szkła w drzwiach ? Czyżby kierownik zabronił ? Nie uwierze w argument, że nikomu to nie przeszkadza, bo jak ja miałbym jeździć pół dnia i każdy patrzyłby sobie co mam w kabinie to by mnie krew zalała.
Hehe czy to ta, którą widać było z pociągu? Bo wczoraj właśnie ok. 21 widziałem takową...inż. Glonojad pisze:A propos eksploatacji, to zaczęło się jelczowanie... wczoraj w ciągu dnia widziana Scana zaparkowana w południowej części Ożarowa (a właściwie w Duchnicach) przy ulicy Ożarowskiej. Zaparkowana oczywiście na poboczu w jakiejś kałuży.
ryzy1 pisze:Ciekawi mnie, czemu kierowcy nie zaklejają sobie jakąś taśmą szkła w drzwiach? Czyżby kierownik zabronił? Nie uwierze w argument, że nikomu to nie przeszkadza, bo jak ja miałbym jeździć pół dnia i każdy patrzyłby sobie co mam w kabinie to by mnie krew zalała.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, może ją być widaćMr_Kolesław pisze:Hehe czy to ta, którą widać było z pociągu? Bo wczoraj właśnie ok. 21 widziałem takową...inż. Glonojad pisze:A propos eksploatacji, to zaczęło się jelczowanie... wczoraj w ciągu dnia widziana Scana zaparkowana w południowej części Ożarowa (a właściwie w Duchnicach) przy ulicy Ożarowskiej. Zaparkowana oczywiście na poboczu w jakiejś kałuży.
To była chyba A52x. Tak samotnie stała przy ulicy...
![]()
![]()
Ta folia to moja szybka prowizorka na lekką nutę prywatności. Po prostu zastanawia mnie czemu muszą kierowcy być na pełnym widoku pasażerów.MZ pisze:ryzy1 pisze:CIACHMoże im zabroniono, w końcu to jeszcze nowe autobusy. Poza tym oklejenie szybek folią nie do końca spełni swoją rolę, ponieważ między nimi a rurkami stanowiącymi konstrukcję drzwi i tak są spore odstępy. Już prędzej jakieś zasłonki odniosłyby efekt, ale może to lepiej, że nie ma tam żadnych kwiaciastych szmatek z falbankami i frędzelkami. Natomiast ten, co zaprojektował drzwi z tak bezsensownymi szybkami, nie miał chyba pojęcia o tym, co robił.
-
Jacek Pudło
- Kontakt:
Po to, by normalni pasazerowie czuli sie pewniej.ryzy1 pisze: Po prostu zastanawia mnie czemu muszą kierowcy być na pełnym widoku pasażerów.
Zakazu zaklejania nie ma. Wśród zmodyfikowanych Scanii na pewno A510 ma zamontowaną zasłonkę z materiału (czarną). Wygląda to przyzwoicie. Sądzę, że na razie kabiny nie będą zaklejane, gdyż wkrótce dotrą kolejne wozy (odbiór o ile się nie mylę na przełomie grudnia i stycznia) i kierowcy będą się przesiadać na nowsze. Możemy się za to spodziewać modyfikacji kabin na czas zimowy... 
-
kozioł
Co Ty mi tu? Ja porecze widze obydwie!
Brakuje gumy oslaniajacej dolny siłownik, a niech wieje bydłu po raciczkach
Brakuje gumy oslaniajacej dolny siłownik, a niech wieje bydłu po raciczkach
Złośliwiec i zadziora - od urodzenia!
ITS, Veolia, PKS, Mobilis - Wszystkim mówie stanowcze NIE!
ZTM =
http://www.youtube.com/watch?v=9BV4OGqnuiQ
Sajlens...
Aj kil ju 
http://pl.youtube.com/watch?v=McjV6Ynz1Hc
KOZAK
ITS, Veolia, PKS, Mobilis - Wszystkim mówie stanowcze NIE!
ZTM =
http://www.youtube.com/watch?v=9BV4OGqnuiQ
Sajlens...
http://pl.youtube.com/watch?v=McjV6Ynz1Hc
KOZAK