Słabsze chyba nie. Tak blokuje nie dość że wyjazd z przystanku 520 to jeszcze środkowy pas i w godzinach szczytu robi się tam niezłe burdello bum bum.pawcio pisze:Na przystanku dla wysiadających na Politechnice miejsce jest równie słabe, jak nie słabsze. Blokować będzie dojazd do przystanku MP11 w kierunku Pragi.
Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Kpt_Nemo
Blokowania środkowego pasa nie widziałem i to zrzucałbym na rzecz błędu kierowcy. Wystawanie natomiast na przystanek MP06 widuję, ale jeszcze nie widziałem, by nie było miejsca na jednego przeguba.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Kpt_Nemo
Kierowca raczej nie ma dużo do gadania. Staje gdzie ma miejsce a ono jest tylko na środkowympawcio pisze:Blokowania środkowego pasa nie widziałem i to zrzucałbym na rzecz błędu kierowcy. Wystawanie natomiast na przystanek MP06 widuję, ale jeszcze nie widziałem, by nie było miejsca na jednego przeguba.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
MP 06, krańcowy dla 118, 514 i 502. Jak przyjeżdżam 118 w DP o czasie, to stoi na nim poprzednie 118, oraz zarówno 502 jak i 514. Miejsca brak. Przed moim przystankiem jest krańcowy dla 411 (MP 10), tam nie podjadę, bo jakieś 411 z reguły też tam już jest. Za moim krańcowym jest przelotowy, MP 08, który mogę zastawić, bardzo utrudniając pasażerom korzystanie z tego przystanku, albo stanąć na środkowym pasie, na awaryjnych. Innych opcji nie ma. Jeśli wszystkie brygady podjeżdżają o czasie, to się nie mieszczą, co skutkuje dwu lub trzyminutowym (do czasu odjazdu poprzedniego 118) problemem. A ja mam kretyński zwyczaj jeżdżenia o czasie.
Moim zdaniem można by powalczyć o kawałek Waryńskiego między krańcowym 411, a Nowowiejską, i tam to nieszczęsne 118 wypchnąć.
Moim zdaniem można by powalczyć o kawałek Waryńskiego między krańcowym 411, a Nowowiejską, i tam to nieszczęsne 118 wypchnąć.
-
Kpt_Nemo
Ja nadal nie rozumiem dlaczego postoje są tylko po jednej stronie na Politechnice.Szeregowy_Równoległy pisze:MP 06, krańcowy dla 118, 514 i 502. Jak przyjeżdżam 118 w DP o czasie, to stoi na nim poprzednie 118, oraz zarówno 502 jak i 514. Miejsca brak. Przed moim przystankiem jest krańcowy dla 411 (MP 10), tam nie podjadę, bo jakieś 411 z reguły też tam już jest. Za moim krańcowym jest przelotowy, MP 08, który mogę zastawić, bardzo utrudniając pasażerom korzystanie z tego przystanku, albo stanąć na środkowym pasie, na awaryjnych. Innych opcji nie ma. Jeśli wszystkie brygady podjeżdżają o czasie, to się nie mieszczą, co skutkuje dwu lub trzyminutowym (do czasu odjazdu poprzedniego 118) problemem. A ja mam kretyński zwyczaj jeżdżenia o czasie.
A moim zdaniem poprawić rozkłady 502 i 514, bo obecnie na MP przyjeżdżają w odstępie +/-2 minut.Szeregowy_Równoległy pisze:Moim zdaniem można by powalczyć o kawałek Waryńskiego między krańcowym 411, a Nowowiejską, i tam to nieszczęsne 118 wypchnąć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Co decyduje o tym, na którym krańcu każdej linii są dłuższe postoje? Dziś przejechałem sobie 167 - po co to na Siekierkach stoi ponad 20 minut? Ciemno tam, żadnych przyzwoitych warunków dla kierowcy, a do tego stojący autobus skutecznie utrudnia przejazd (Gwintowa nie jest wprawdzie jakoś strasznie ruchliwa
, ale jednak). A na Chomiczówce, gdzie są warunki i jest miejsce - niecałe 10 minut.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Najczęściej jakieś koordynacje po drodze. By zmienić długość postojów musisz przesunąć kursy w jedną stronę albo i w obydwie, a wtedy coś ci się gdzieś sypie...bepe pisze:Co decyduje o tym, na którym krańcu każdej linii są dłuższe postoje?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Koncepcję obalam ja, gdyż widziałem właśnie dziewiczy kurs tej linii - kurs wykonał A369 na 1/N52 
http://www.phototrans.eu/14,534100,0,Au ... _A369.html
http://www.phototrans.eu/14,534100,0,Au ... _A369.html