Tramwajowa fantastyka i futurologia
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znam. Po wschodniej stronie cmentarza, w rejonie końca Nowo-Bora przy skrzyżowaniu z Trasą na Zaporze. Są tam pewne problemy funkcjonalne z podpięciem Wału do TnZ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Krzysiek_S
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trakt Lubelski, tak.
No i dokładnie o Chylichowską chodzi, odległość Chylichowska - TnZ jest nienormatywna, więc musi to być traktowane jako złożone skrzyżowanie, a weź do tego jeszcze podepnij tramwaj...
No i dokładnie o Chylichowską chodzi, odległość Chylichowska - TnZ jest nienormatywna, więc musi to być traktowane jako złożone skrzyżowanie, a weź do tego jeszcze podepnij tramwaj...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
To chyba odpowiedni temat... Miasto już jakiś czas temu ogłosiło przetarg, którego efektem ma być "Ogólna koncepcja perspektywicznego układu sieci tramwajowej w Warszawie". Co warto zauważyć:
Ogólną koncepcję już mamy (znana mapka TW), ale jakoś nie przekłada się to na konkretne decyzje...Opracowaniem należy objąć m.st. Warszawę oraz trasy tramwajowe wybiegające poza granice administracyjne Warszawy tj. do Piaseczna, Konstancina Jeziornej, Janek, Sochaczewa (!!! - przyp. mój), Babic, Starych Babic, Izabelina, Łomianek, Marek i Ząbek.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to interesujące... Może bym się dziwił, gdybym nie wiedział, skąd się taki zapis wziął. No ale ktoś to powinien przed opublikowaniem porządnie przetrawić!Solaris U10 pisze:Babic, Starych Babic
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jest potworne parcie urbanizacyjne na zachód od Warszawy. nie powinno sie do tego dopuszczać, to sa najlepsze ziemie produkujące olbrzymi ilości żywności. Proszę tylko nie pisac mi że "Sprowadzi" się skądś indziej, te tereny produkują więcej niż całe mazowieckie razem wzięte (głownie warzywne). Dlatego tego typu pomysły o linii kolejowej i podobne powinny być ubijane w zarodku choćby z powodów ekonomicznych - dopiero co zrobiono drogę wojewódzka 580.

I dlatego na tamtejszej giełdzie rolniczej w Ożarowie większość towarów pochodzi spod Kielc. Osobliwie warzyw. (albo to ja takiego pecha mam)Teokryt pisze:"Sprowadzi" się skądś indziej, te tereny produkują więcej niż całe mazowieckie razem wzięte (głownie warzywne).
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Solaris U10
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mowa o paśmie Babice - Leszno - Kampinos - Sochaczew. Jakiś rok temu była taka sprawa - starosta zachodnio-warszawski chciałby tam coś w stylu wukadki.Poc Vocem pisze:Ten Sochaczew to chyba po torach kolejowych musiałby być...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ech... Pamięć bywa zawodna. Pamiętałem owszem, że było planowane coś z Lesznem, ale nie powiązałem tego z Sochaczewem, raczej rozbijając sobie to w myślach na dwie linie: jedną do Sochaczewa po torach i drugą do Babic, m. in. ze względu na to, że w dokumencie miejscowości te są wymienione oddzielnie.Bastian pisze: Mowa o paśmie Babice - Leszno - Kampinos - Sochaczew.
Niemniej w takim wypadku to również nie może być raczej tramwaj klasyczny, raczej coś cięższego.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pewnie, że nie 2x105NPoc Vocem pisze:Niemniej w takim wypadku to również nie może być raczej tramwaj klasyczny, raczej coś cięższego.