Tramwajowa fantastyka i futurologia

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 sty 2010, 19:36

Znam. Po wschodniej stronie cmentarza, w rejonie końca Nowo-Bora przy skrzyżowaniu z Trasą na Zaporze. Są tam pewne problemy funkcjonalne z podpięciem Wału do TnZ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 27 sty 2010, 19:46

Glonojad pisze:Znam. Po wschodniej stronie cmentarza, w rejonie końca Nowo-Bora przy skrzyżowaniu z Trasą na Zaporze. Są tam pewne problemy funkcjonalne z podpięciem Wału do TnZ.
Dzięki
A nie chodzi o Trakt Lubelski z tym podpięciem ? Bo wjazd na TnaZ miał być przez Cylichowską.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 sty 2010, 19:51

Trakt Lubelski, tak.

No i dokładnie o Chylichowską chodzi, odległość Chylichowska - TnZ jest nienormatywna, więc musi to być traktowane jako złożone skrzyżowanie, a weź do tego jeszcze podepnij tramwaj...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 26 cze 2013, 13:47

To chyba odpowiedni temat... Miasto już jakiś czas temu ogłosiło przetarg, którego efektem ma być "Ogólna koncepcja perspektywicznego układu sieci tramwajowej w Warszawie". Co warto zauważyć:
Opracowaniem należy objąć m.st. Warszawę oraz trasy tramwajowe wybiegające poza granice administracyjne Warszawy tj. do Piaseczna, Konstancina Jeziornej, Janek, Sochaczewa (!!! - przyp. mój), Babic, Starych Babic, Izabelina, Łomianek, Marek i Ząbek.
Ogólną koncepcję już mamy (znana mapka TW), ale jakoś nie przekłada się to na konkretne decyzje...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 cze 2013, 14:01

Solaris U10 pisze:Babic, Starych Babic
A to interesujące... Może bym się dziwił, gdybym nie wiedział, skąd się taki zapis wziął. No ale ktoś to powinien przed opublikowaniem porządnie przetrawić!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 26 cze 2013, 14:06

Ten Sochaczew to chyba po torach kolejowych musiałby być...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

MichalJ

Post autor: MichalJ » 26 cze 2013, 14:10

A skąd się wziął?

Teokryt

Post autor: Teokryt » 26 cze 2013, 14:12

Jest potworne parcie urbanizacyjne na zachód od Warszawy. nie powinno sie do tego dopuszczać, to sa najlepsze ziemie produkujące olbrzymi ilości żywności. Proszę tylko nie pisac mi że "Sprowadzi" się skądś indziej, te tereny produkują więcej niż całe mazowieckie razem wzięte (głownie warzywne). Dlatego tego typu pomysły o linii kolejowej i podobne powinny być ubijane w zarodku choćby z powodów ekonomicznych - dopiero co zrobiono drogę wojewódzka 580.
Obrazek

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 26 cze 2013, 14:33

Teokryt pisze:"Sprowadzi" się skądś indziej, te tereny produkują więcej niż całe mazowieckie razem wzięte (głownie warzywne).
I dlatego na tamtejszej giełdzie rolniczej w Ożarowie większość towarów pochodzi spod Kielc. Osobliwie warzyw. (albo to ja takiego pecha mam)
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 26 cze 2013, 14:41

Bastian pisze: A to interesujące... Może bym się dziwił, gdybym nie wiedział, skąd się taki zapis wziął. No ale ktoś to powinien przed opublikowaniem porządnie przetrawić!
Nie zauważyłem tego, a wypadało by przy tym z 5 wykrzykników postawić. Najbliższe Babice koło Garwolina ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 cze 2013, 14:43

Poc Vocem pisze:Ten Sochaczew to chyba po torach kolejowych musiałby być...
Mowa o paśmie Babice - Leszno - Kampinos - Sochaczew. Jakiś rok temu była taka sprawa - starosta zachodnio-warszawski chciałby tam coś w stylu wukadki.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 26 cze 2013, 14:48

Bastian pisze: Mowa o paśmie Babice - Leszno - Kampinos - Sochaczew.
Ech... Pamięć bywa zawodna. Pamiętałem owszem, że było planowane coś z Lesznem, ale nie powiązałem tego z Sochaczewem, raczej rozbijając sobie to w myślach na dwie linie: jedną do Sochaczewa po torach i drugą do Babic, m. in. ze względu na to, że w dokumencie miejscowości te są wymienione oddzielnie.

Niemniej w takim wypadku to również nie może być raczej tramwaj klasyczny, raczej coś cięższego.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 cze 2013, 14:53

Poc Vocem pisze:Niemniej w takim wypadku to również nie może być raczej tramwaj klasyczny, raczej coś cięższego.
Pewnie, że nie 2x105N ;)

Teokryt

Post autor: Teokryt » 26 cze 2013, 15:21

Poc Vocem pisze:I dlatego na tamtejszej giełdzie rolniczej w Ożarowie większość towarów pochodzi spod Kielc.
Bronisze to tylko duża giełda, wiekszosc sprzedaje bezpośrednio do przetwórców, prosto z pola z pomięciem tej giełdy. Mam tam rodziny rolników wiem co i jak.
Obrazek

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 26 cze 2013, 16:37

Logika ZTMu: zostawiaj warszawskie dzielnice bez tramwajów, wyprowadzaj sieci na wieś.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

ODPOWIEDZ