Ankieta dla linii 503
Moderator: Wiliam
-
prosper5250
Rozwiązaniem tego "problemu" jest kasacja linii. Próbujemy jednak tego uniknąć.
Kolejny powód przerzutu na Grota: 503 na tej dziwacznej zawrotce przy Miedzyparkowej (kier. Natolin) blokuje Słomińskiego, co jeszcze bardziej utrudnia przejazd Gdańskim. Ta zawrotka, to wrzód na dupie i dla pasażerów i dla kierowców wszelkich pojazdów. Korek na Słomińskiego w stronę Starzyniaka blokuje przejazd linii w obydwu kierunkach.
Za cholerę nie widzę 503 na obecnej trasie. Z pewnością musi zniknąć z mostu Gdańskiego.
Przypomnę też, że ZTM już dawno obiecywał Tarchodworom bezpośredni dojazd na Wilsona (510 miał tam pojechać) i co?
Jest okazja!
Kolejny powód przerzutu na Grota: 503 na tej dziwacznej zawrotce przy Miedzyparkowej (kier. Natolin) blokuje Słomińskiego, co jeszcze bardziej utrudnia przejazd Gdańskim. Ta zawrotka, to wrzód na dupie i dla pasażerów i dla kierowców wszelkich pojazdów. Korek na Słomińskiego w stronę Starzyniaka blokuje przejazd linii w obydwu kierunkach.
Za cholerę nie widzę 503 na obecnej trasie. Z pewnością musi zniknąć z mostu Gdańskiego.
Przypomnę też, że ZTM już dawno obiecywał Tarchodworom bezpośredni dojazd na Wilsona (510 miał tam pojechać) i co?
Jest okazja!
- tarantula01
- Kontakt:
Kiedy ZTM obiecywał linie na pl. Wilsona? Z jakiego powodu były te obiecanki? 503 skierowany na most Grota na pewno zniknie w momencie rozpoczęcia remontu mostu Grota (zamknięte wjazdy i zjazdy na most z Modlińskiej i Wisłostrady - nie wszystkie na raz oczywiście) i dlatego wychodzę na przeciw tym planom.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
prosper5250
- tarantula01
- Kontakt:
W sumie jedynym argumentem za 503 przez pl. Wilsona wśród maili do mnie (dokładnie w 1 mailu), był bezpośredni dojazd do szkoły muzycznej. Był też wnioskowany przystanek Czarnieckiego dla 503 po tej trasie.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
prosper5250
To dlaczego Tarchomin nie moze się przesiąśc na Rondzie Starzyńskiego w bardzo częste 1 i 18? Na Pl. Wilsona Tarchomin ma dobry dojazd, 508, 510, E-4, E-8, 511 + metro z Marymontu lub 508, 510, 511, 186 do Os. Potok + z Os. Potok 157, 181, 185 na Pl. Wilsona.prosper5250 pisze:2). Po trasie 503 czyli od Żerania na "Starzyniaka" a nawet i Muranów/okolice jadą tramwaje:
- "18" ze znakomitą częstotliwością
-"1" z jeszcze lepszą.
Ponadto istnieje linia 509, która również charakteryzuje się wysoką częstotliwością, na dodatek bez przerwy wzmacniają ja wtyczki. O 302 nie wspominam, bo tej linii nie ma co brać na poważnie.
Nie upieram się przy obecnym 503, ale jesli na obecnej trasie mialby podkreconą czestotliwośc to byłby przyzwoita linia.
Obawiam się że, do czasu kiedy to tramwaje wrócą na Mickiewicza, zespoły Przystankowe Pl. Inwalidów, Gen. Zajązczka będą funkcjonowały na żądanie.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
-
prosper5250
Za cholerę nie rozumiem o co Ci chodzi...Bon Jovi pisze:Nie upieram się przy obecnym 503, ale jesli na obecnej trasie mialby podkreconą czestotliwośc to byłby przyzwoita linia.
ZTM planuje zwiększenie częstotliwości na obecnym przebiegu? Gdzie to jest napisane? Zdajesz sobie sprawę o ile zmieni się przebieg linii 503 jeśli pojedzie proponowaną trasą? Znasz cyfrę 0? Właśnie tyle.
Znowu jest to samo, co 2 lata temu, gdy optowałem za puszczeniem cześci lub nawet wszystkich linii zamiast Obrazkową, to Światowida. Dziesiątki wawkomowiczów spierały się wymyślając kuriozalne powody dla których miała by ta zmiana nie wejść w życie a co najgorsza nie dość, że nic do nich nie docierało, to jeszcze miały one czelność polemizować ze mną nie będąc mieszkańcami choćby bliskich okolic.
Dziś historia zdaje się powtarzać, tyle, że mniej osób bierze udział w dyskusji, ale jeśli ją pociągnę dalej - oni z pewnością się znajdą.
Powiedz mi jaki masz problem z tym, że 503 miało by pojechać przez plac Wilsona. Znajdź jeden powód. Wspomniałem o tym, że 508 przestało być zabieralne w połowie trasy a Ty mi robisz wypiskę jakie linie jeżdżą do metra... JA WIEM CO JEDZIE DO METRA! Mieszkam tu od 10 lat. Ty też?
- tarantula01
- Kontakt:
Aby rozluźnić 508 należałoby wyprostować trasę E-4/lub dodać autobusy na E-8, aby Nowodwory jeszcze bardziej korzystały z tej linii. Jak w 508 nie będzie pasażerów z Nowodworów, to i nie będzie takiego tłoku dalej.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
prosper5250
Dlaczego Nowodwory mają skorzystać? E-4 i E-8 jeżdżą w połowie zapełnione w stosunku do 508 i 511. Wystarczy je zatrzymać na Ratuszu! Tylko tyle! Legionowo już od dawna wysiada na tym przystanku i żadne wzmacnianie jakiejkolwiek linii nie jest potrzebne - wystarczy zatrzymać ekspresy a właściwie jeden - E-8, a E-4 przenieść wymarły przystanek z Ekspresowej na Ratusz. Przecież to jest proste jak cep! Nie potrzeba brygad. Potrzeba przystanku.
- tarantula01
- Kontakt:
Jak spowodujesz wykonanie 2-peronowego przystanku przy Ratuszu (jak na pl. Bankowym), to będzie można tak zrobić. Póki co zmniejszenie zatłoczenia w 508 upatruję w zmianach na E-4 i E-8.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
prosper5250
Dwa perony z powodu zatrzymania np. E-4, która to posiada częstotliwość około dziesięciominutową? Nawet obydwie ekspresowe linie można by zatrzymać, skracając czas przejścia dla przechodniów przez Światowida o 6-8 sekund, lub o tyle wydłużając czas przejazdu lewoskrętem z Modlińskiej w Światowida. Ludzie wchodzący na jezdnię (zgoda, że na zielonym) blokują przejazd samochodom i autobusom z Modlińskiej, które to zatrzymując się przed nimi tamują ruch na tejże ulicy w kierunku południowym. Normalnym krokiem można przez te pasy przejść w 6 sekund, zatem zgromadzony tłum spieszący się do pracy przejdzie w 10 spokojnie. Modlińska i tak stoi w korku, więc nawet 10 dodatkowych sekund dla owego lewoskrętu nie zmieni sytuacji na gorszą (Modlińska
Żerań).
- tarantula01
- Kontakt:
Według wewnętrznych przepisów ZTM na jednym przystanku mogą stać jednocześnie 2 autobusy wymieniające pasażerów. Pozostałe muszą czekać. Nie mniej jednak nie uważam za słuszne dodawanie przystanków dla E na Modlińskiej. Ich dodanie zdegradowałoby te linie do linii 5xx.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
503 Miedzy pl. Wilsona a Muranowska będzie puste.prosper5250 pisze:Powiedz mi jaki masz problem z tym, że 503 miało by pojechać przez plac Wilsona. Znajdź jeden powód. Wspomniałem o tym, że 508 przestało być zabieralne w połowie trasy a Ty mi robisz wypiskę jakie linie jeżdżą do metra... JA WIEM CO JEDZIE DO METRA! Mieszkam tu od 10 lat. Ty też?Bon Jovi pisze:Nie upieram się przy obecnym 503, ale jesli na obecnej trasie mialby podkreconą czestotliwośc to byłby przyzwoita linia.
Dla mnie nie ma problemu że do Ronda Starzyńskiego, czy też do Żerania FSO musiałbym się przesiadać, ale widze, że dla mieszkańców Tarchomina przesiąśc się z jednej lini do drugiej aby dojechać do metra, jest bardzo dużym problemem. Ja jak widze że autobus danej lini jest zapchanany, to wole poczekać te pare minut na kolejny ktory bedzie luzniejszy. Nie potrzebuje takze miec autobusu w kazde miejsce. Zamiast pchać na zakorkowany most i wisłodstrade 503, to ja wydłużyłbym E-4 do Pl. Wilsona, miałoby o jeden przystanek wiecej a połączenie z placem by bylo.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Kłamiesz. Akurat wtedy byłem mieszkańcem tych okolic. A i owszem, żadne argumenty do Ciebie nie trafiały. Oby tylko tamtym zabrać bo mi potrzeba - nic mnie bardziej nie denerwuje niz taka postawa.prosper5250 pisze:Znowu jest to samo, co 2 lata temu, gdy optowałem za puszczeniem cześci lub nawet wszystkich linii zamiast Obrazkową, to Światowida. Dziesiątki wawkomowiczów spierały się wymyślając kuriozalne powody dla których miała by ta zmiana nie wejść w życie a co najgorsza nie dość, że nic do nich nie docierało, to jeszcze miały one czelność polemizować ze mną nie będąc mieszkańcami choćby bliskich okolic.
Zatrzymanie ekspresów przy UDz spowoduje przeciążenie w E, a odpływ pasażerów z 508. Ot, taka huśtawka - tylko czy z sensem? Nie, bo ekspresy są dedykowane dla wielkich dzielnic (bez szyny) oddalonych od centrum.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z tym, że to i tak jest wyjątkowo trefny argument w dyskusji - "ja tu mieszkam i ma być jak chcę i basta"... w niektórych branżach to byłaby wręcz okoliczność dyskwalifikująca z uwagi na zagrożenie dla obiektywizmu.JotPeCet pisze:Kłamiesz. Akurat wtedy byłem mieszkańcem tych okolic.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.