Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zaczną korzystać z linii częstej...prażanin35 pisze:Ale właśnie tu jest problem. Alternatywą jest tylko linia z przesiadką. Nie porównuj do stanu obecnego bo on jest do zmiany. A każda przesiadka wydłuża czas podróży na dodatek trudno przewidziec tak naprawdę o ile.Nie korzystają mimo, że mają linię bezpośrednią to zaczną przy przesiadkach?I tu się mylisz. Takie badania akurat w Rembertowie były robione. A ty liczysz tylko pasażerów 514, pomijasz zaś opinię tych, którzy nie korzystają, bo mieli dość kwitnięcia na przystankach.
[ Dodano: |1 Cze 2011|, 2011 15:54 ]
Póki się będzie pytać psa, czy odda kość, i słuchać jego opinii - nie będzie.person pisze:Ciekawe czy w ogóle będą jakiekolwiek zmiany...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
prażanin35
- Zbanowany
Czy Ty widziałeś 183 w szczycie w kierunku Rembertowa? zajęte siedzące. Po szczycie zajętych kilka-kilkanaście miejsc, a wieczorem pojedyncze osoby jadą. Co takiego stanie się po zmianie z co 15 na co 10 w szczycie, że wszyscy zaczną szturmowac tą linię? Bardziej prawdopodobne, że jeszcze niższa frekwencja będzie.Bastian pisze:Zaczną korzystać z linii częstej...
Głównym błędem ZTM-u w tej reformie jest kompletne nie liczenie się z preferencjami pasażerów. Skoro teraz są dwie linie w których frekwencja jest jak 70-30 to czemu na siłę likwidowac tą lepszą? I dziwic się że są protesty?
Kiedyś to chyba Ty napisałeś że preferencje można kształtowac, ale to raczej wymaga czasu. I taka wymuszona preferencja ma chyba niewielką wartośc... Wystarczyło na zwolnioną pętlę NR dac jakiegoś ogryzka co 30 min do Promenady czy TŁ i cierpliwie poczekac, aż wszyscy przejdą na częstszą linię bo to po prostu bedzie lepsze!!
Ale nie, likwidujemy na siłę, pasażerów 514 mamy w d...
Zabierz kośc daj inną zabawkę, za 10 min o kości zapomni. A jak to zrobisz na siłę to pogryzie. Czy trzeba byc psychologiem, żeby to zrozumiec? Tłum ma tendencje do dążenia najprostszą drogą i statystycznie przewazają w nim osoby o niewysokiej inteligencji, a reszta się dopasowuje czyli zrobic coś dla idiotów co Tobie wyda się śmieszne a oni będą Ci wdzięczni i zapomną szybko o kości...Póki się będzie pytać psa, czy odda kość, i słuchać jego opinii - nie będzie.
-
geograf_OSU
Zdanie mieszkancow jest dobre kiedy zgadzaja sie z wizja ZTM, a jak sie nie zgadza to od razy jest stek wyzwisk jakie to populistyczne i takie tam. Ten ZTM jeszcze niedorosl do porzadnego kanalizowania pomyslow i emocji ludzi do dobrych i trwalych pomyslow. Tak wracam do dyskusji gdzie chester dobrze poruszyl temat.ncc2000 pisze:zdanie mieszkańców nie ma najmniejszego znaczenia
-
prażanin35
- Zbanowany
To, która partia na czym żeruje wydaje mi się dyskusją na inne portale, choć jak już się upierać, to nie wiem kto na głupocie zbija większy kapitał - opozycja, czy może jednak władza. A co do meritum: Sytuacja po zamknięciu średnicy wygląda tak jak przewidziałem. Dziś do 515 (jechałem o 8.21 spod ratusza w Rembertowie, co trudno nazwać środkiem szczytu) niemal nie można było już wejść, a podejrzewam, że z dnia na dzień będzie coraz gorzej, bo linia ZS2 stoi w korkach, a większość ludzi nie ma ochoty na 10 przesiadek w drodze do pracy.prażanin35 pisze:Popatrz, największa partia opozycyjna w Polsce otwarcie żeruje na głupocie wyborców i ma się świetnie a Ty chcesz dac temu tłumowi możliwośc decydowania o czymkolwiek?
-
prażanin35
- Zbanowany
-
prażanin35
- Zbanowany
Potwierdzam. Korki rzeczywiście się zwiększyły. Chyba ludzie faktycznie się przesiadają w samochody bo transport szynowy daje d... 1 czerwca to w ogóle była masakra. Czekałem na wschodniej tak między 16:00 a 17:00 ze 40 minut na cokolwiek w stronę Rembertowa. Wszystko poopóźniane. Stały koło mnie dwie kobitki a jedna z nich klęła lepiej niż menel spod budki z piwem. Moim zdaniem dopóki remont się nie skończy 514 i 515 powinny mieć większą częstotliwość w szczycie bo całkiem auta Marsa zapchają, a po remoncie to sprawa do dalszej dyskusji. Ja osobiście nie mam nic przeciwko przesiadkom na Okularowej tylko się boję że przez korki które w szczycie tworzą się na Marsa już w połowie lasu, zgranie rozkładów na Okularowej będzie niemożliwe i ludzie będą psioczyć bo się podróż przez czekanie wydłuży.ncc2000 pisze:Dziś w 515 było jeszcze gorzej, wyraźnie też widać, że część osób w ogóle zrezygnowała z komunikacji miejskiej, bo rano korek na Żołnierskiej zaczynał się jeszcze na wiadukcie nad torami linii kolejowej Warszawa - Terespol. Dziś spóźniłem się z tego powodu 30 minut do pracy;-)
Generalne zmiany dotyczące Rembertowa, pewnie każdy już widział ten artykuł, ale przypominam szczegóły:
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=394&c=100&l=1
Co o tym myślicie tak podsumowując całą dyskusję tutaj? Czy to się sprawdzi? Jeśli są pozytywne strony, to dla kogo, kto na nich zyska?
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=394&c=100&l=1
Co o tym myślicie tak podsumowując całą dyskusję tutaj? Czy to się sprawdzi? Jeśli są pozytywne strony, to dla kogo, kto na nich zyska?