To bez znaczenia, co - chcę zwrócić teraz uwagę na problem ilości tego w jedne wakacje. Jak dobrze, że w piątek na 2 i pół miecha wyjeżdżamsolaris8315 pisze:Wtedy to były zwrotniceIkarus 5780 pisze:A przecież dopiero co naprawiali coś w okolicach Kercelaka.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
-
Ikarus 5780
Tylko, że jak będzie Z-5, to już nie będzie Z-4. Więc na raz będzie tych linii maksymalnie 5.Ikarus 5780 pisze:Policzmy mamy już - Z1, Z3, Z4, Z5, Z8 Z9 czyli w sumie 6.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Że niby dookoła stacji benzynowej?ZTM, jako trasy objazdowe dla Z-4 i Z-5 w kierunku północnym pisze:Popiełuszki –Potocka – Gdańska – Słowackiego
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Ikarus 5780
pawcio pisze:Że niby dookoła stacji benzynowej?Ikarus 5780 pisze:Popiełuszki –Potocka – Gdańska – Słowackiego
Też mnie to zdziwiło, bo innej opcji nie ma, bo musi zachaczać o inną ulicę, pewnie pomyłka. Chyba, że kurs z tankowaniem
-
Ikarus 5780
pawcio pisze:Może 16 lub 33 zasilą? Bo bez tego na samej 16 19 i 33 tramwaje w Al. Jana Pawła II nie wyżyją.
Z tego co widzę to się nie zapowiada, jest zapewnienie dla zasilenia linii jadących inną trasą, a JP II ma dostać tylko przesiadkę na pl. Grunwaldzki, i to przecież nie całe , bo tylko okolice Radosława i Feminy i ONZ.Kursowanie linii 6 15 27 Z-4 Z-5 Z-8 odbywać się będzie wedug specjalnych rozkładów jazdy.
Dla autobusów linii 510 uruchomione zostają dodatkowe stałe przystanki PL.GRUNWALDZKI 01 i 02.
Jednak mimo to myślę, że szybko to się zmieni i będą zasilenia dla co najbardziej prawdopodobne 19 albo 33.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z Naruciaka? Po co?solaris8315 pisze:Tak się zastanawiam, jak ludzie się zmieszczą do tramwajów gdy zawieszą 17... Nie lepiej byłoby ją chociaż na KOŁO walnąć?
Czemu pomyłka? Jeśli będą coś robili z torami z Popiełuszki na przecięciu z wylotem ze Słowackiego (a więc i wschodnią jezdnią Popiełuszki), to chyba logiczne, że jedyna droga prowadzi dookoła stacji. Myśl, Gisbourne...Ikarus 5780 pisze:pawcio pisze: Że niby dookoła stacji benzynowej?
Też mnie to zdziwiło, bo innej opcji nie ma, bo musi zachaczać o inną ulicę, pewnie pomyłka. Chyba, że kurs z tankowaniem
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Chodziło Ci o trasę: PL. NARUTOWICZA - Filtrowa - Krzywickiego - Nowowiejska - Chałubińskiego - al. Jana Pawła II - Broniewskiego - Al. Reymonta - Powstańców Śląskich - Radiowa - Dywizjonu 303 - KOŁO ? Może trochę przesadziłem z tym Kołem, może by się udało na Piaskach zgrać z 27 i nie trzeba byłoby ją wysyłać tam... Widzę, że ZTM wreszcie zaczął uruchamiać linie zastępcze tramwajowe, tam gdzie sie da. Jakby jeszcze TW kupiło tramwaje dwukierunkowe to byłoby cacy.Bastian pisze:Z Naruciaka? Po co?solaris8315 pisze:Tak się zastanawiam, jak ludzie się zmieszczą do tramwajów gdy zawieszą 17... Nie lepiej byłoby ją chociaż na KOŁO walnąć?
Ciekawe gdzie zrobią przystanek dla Z-8, jeżeli na pętli przy parku to będzie super wygodna przesiadka
. Poza tym spodziewam się wzmocnienia 181 jako zdecydowanie lepszego dowozu z ciągu Marymonckiej do Wilsona.
Zapewne też coś będą musieli dodać na JPII w zamian za 17, zapewne wzmocnią 19.
Dodatkowo czego jeszcze nie napisali będą zapewne objazdy dla busów z powodu niemożności przejechania na wprost w ul. Słowackiego, objazd w kierunku Wilsona pojedzie Krasińskiego, zaś w drugą naokoło dawnej stacji benzynowej co będzie bardzo wygodne dla SU-15, spodziewam się "pięknych" korków.
Ciekawe też jak pojedzie 121 ? od Hali Marymonckiej , Popiełuszki z nawrotką przy Krasińskiego i z powrotem do Gdańskiej?
A i jeszcze jedno, dla mnie pozytyw, wszystkie zjazdy/wyjazdy z zajezdni Żoliborz będą musiały się odbywać przez Broniewskiego, tym bardziej powinny zostać wpisane w rozkłady wszystkich linii.
Poza tym co raz bardziej "podoba" mi się polityka koordynacji remontów w naszym mieście. Ciekawe ile jeszcze takich zaskakujących zmian nas czeka.
Zapewne też coś będą musieli dodać na JPII w zamian za 17, zapewne wzmocnią 19.
Dodatkowo czego jeszcze nie napisali będą zapewne objazdy dla busów z powodu niemożności przejechania na wprost w ul. Słowackiego, objazd w kierunku Wilsona pojedzie Krasińskiego, zaś w drugą naokoło dawnej stacji benzynowej co będzie bardzo wygodne dla SU-15, spodziewam się "pięknych" korków.
Ciekawe też jak pojedzie 121 ? od Hali Marymonckiej , Popiełuszki z nawrotką przy Krasińskiego i z powrotem do Gdańskiej?
A i jeszcze jedno, dla mnie pozytyw, wszystkie zjazdy/wyjazdy z zajezdni Żoliborz będą musiały się odbywać przez Broniewskiego, tym bardziej powinny zostać wpisane w rozkłady wszystkich linii.
Poza tym co raz bardziej "podoba" mi się polityka koordynacji remontów w naszym mieście. Ciekawe ile jeszcze takich zaskakujących zmian nas czeka.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Raczej ich odkładanie. W końcu najwyższy czas je porobić, gdy są pieniądze. A też trudno czekać z rozpoczęciem do października.Kra pisze:Poza tym co raz bardziej "podoba" mi się polityka koordynacji remontów w naszym mieście. Ciekawe ile jeszcze takich zaskakujących zmian nas czeka.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zgodnie z rozkładem ZTM dostępnym w dziale "Rozkłady spakowe" (od 16.07.2007) nie ma wzmocnienia dla 16, 19 i 33... Odnosnie Z-5. PKS Nowy Dwór będzie musiał się usunąć z zatoki przed wiaduktem ul. Andersa od strony mostu Gdańskiego z powodu krańcowania tam Z-5Kra pisze: Zapewne też coś będą musieli dodać na JPII w zamian za 17, zapewne wzmocnią 19.