Idealna linia na osiołka ze Stalowej....Frencher pisze:Nie mam już siły pisać rzeczy oczywiste, więc odpuszczam. Żyj sobie w tym swoim przekonaniu, a kto wie... może z tych dzikich tłumów ZTM się zdecyduje wysyłać na 740 przeguby co 5 minutzavrat pisze:![]()
I już na koniec - wtorek, 17.03.2009, kurs linii 740 który jest o godzinie 6:57 na przystanku Rejtana 01 (czyli dla linii 740 sam szczyt komunikacyjny)wszystkie miejsca siedzące + 7 osób stojących. Nie wymaga to komentarza.
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
5280
-
Ikarus 5780
Dokładnie, szoda miejsca, na coś dłuższego. Ja ostatnio też jechałem tym 6:57, wszystkie siedzące zajęte + około 5 - 6 stojących. Chciałem wsiąść w 805, które podjechało pierwsze, ale pomyślałem, po co będę stał w ścisku, jak i tak 740 na Bystrej czy Krynoliny wyprzedzi 805, tak się stało i w tłok miałem dopiero od Trockiej, a przy M1 nawet sobie usiadłem.
Wymaga. Może nie zdajesz sobie sprawy że część osób jadących z Nadmy woli wysiąść w Strudze i poczekać na puste 718 które ich zawiezie do Targowej.Frencher pisze:I już na koniec - wtorek, 17.03.2009, kurs linii 740 który jest o godzinie 6:57 na przystanku Rejtana 01 (czyli dla linii 740 sam szczyt komunikacyjny)wszystkie miejsca siedzące + 7 osób stojących. Nie wymaga to komentarza.
Aż dziwne żeś na to nie wpadł. Może specjalnie o tym nie piszesz.
Polityka złym doradcą w pracy!
Gdybyś czytał co do tej pory napisałem na ten temat, to byś zauważył, iż już dawno napisałem o tendencji "wyludniania" się linii 740 w dużym stopniu podczas przejazdu przez Marki. I nie wysiadają oni w ok. Legionowej w Markach, ale często jaką aż w okolice Dużej gdzie mają jeszcze oprócz 718 także 732 i 805. Jest także spora grupa emerytów, która z Nadmy jeździ do ZP Rejtana i ZP Fabryczna, gdzie w pobliżu zlokalizowane są przychodnie zdrowia. Należy pamiętać także o jakiejś grupie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z Nadmy, którzy chodzą do szkół na terenie Marek.JotPeCet pisze:Aż dziwne żeś na to nie wpadł. Może specjalnie o tym nie piszesz.
Ale powyższe fakty i tak nie zmieniają ogólnego obrazu linii, że obecny tabor jest za duży.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
Ikarus 5780
To nie jest śmieszne, to jest naprawdę dobry pomysł.zeus pisze:Puentując waszą wymianę poglądów skierujmy moblisowe Liberko na 740, a Scanie na 734
Ja się nie nabijam tylko, na poważnie uważam że tak powinno być. A ten uśmiech to był z głupoty ZTM które na siłę forsuje głupie roszady brygadowe, i nawet dokładnie nie jest łaskaw monitorować ruchu na danej liniiTo nie jest śmieszne, to jest naprawdę dobry pomysł.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Na sam odcinek NadmaJotPeCet pisze:To czy jest za mały czy za duży można oceniać przy wyjeździe z Nadmy a nie po środku Marek.
* * * * *
A teraz taka ciekawostka. Jeden z forumowiczów na innym forum (celowo nie podaję gdzie, bo podpisał się z imienia i nazwiska, i może sobie nie życzyć rozpowszechniania danych osobowych) napisał takie coś:
Czyli jednak te moje wytykanie groźby odcięcia mieszkańców wsi na Radzyminem od komunikacji po uruchomieniu 738 to nie było takie rzucanie grochem o ścianę, i jednak nawet w ZTM dostrzegli że coś jest na rzeczy.Tak, uruchomienie linii 738 planowane jest na wrzesień b.r. w przyszłym tygodniu
spotykamy się na roboczym spotkaniu z władzami miasta i burmistrzami innych
miast powiatu wołomińskiego nt. komunikacji i ustaleniu harmonogram działań. W
przypadku Radzymina wydaje się że powinny powstać 2 linie:
1) 738 Radzymin - Dw. Wschodni co 30/40/40 obsługiwana "czerwoniakami"
2) Linia lokalna np. Kuligów- Załubice- Ruda - radzymin - Ciemne - Wołomin
/dowóz dzieci do szkół+lokalne przejazdy do siedziby instytucji powiatowych
szpital/szkoły/starostwo
+ Przede wszystkim)dowóz do stacji Wołomin Słoneczna
Przewoźnik wybrany w przetargu (jakiś lokalny prywaciarz) - honorowanie taryfy ZTM
pozdrawiam.
Szkoda tylko że zaraz sobie ZTM przypnie zasługi, że to on pomyślał jako pierwszy o mieszkańcach wsi w gm. Radzymin.
Jeżeli umieścił w internecie swoje dane (jak rozumiem na ogólnodostępnym forum), to jak może sobie nie życzyć sobie ich rozpowszechniania?!Frencher pisze:Jeden z forumowiczów na innym forum (celowo nie podaję gdzie, bo podpisał się z imienia i nazwiska, i może sobie nie życzyć rozpowszechniania danych osobowych)
ZTM, czy gmina/-y? Jak zwykle szukasz dziury w całym...Frencher pisze:Czyli jednak te moje wytykanie groźby odcięcia mieszkańców wsi na Radzyminem od komunikacji po uruchomieniu 738 to nie było takie rzucanie grochem o ścianę, i jednak nawet w ZTM dostrzegli że coś jest na rzeczy
Skoro na tym forum się nie podpisuje, to uważam, że nie mam prawa tego zrobić i już.person pisze:Jeżeli umieścił w internecie swoje dane (jak rozumiem na ogólnodostępnym forum), to jak może sobie nie życzyć sobie ich rozpowszechniania?!Frencher pisze:Jeden z forumowiczów na innym forum (celowo nie podaję gdzie, bo podpisał się z imienia i nazwiska, i może sobie nie życzyć rozpowszechniania danych osobowych)![]()
Dla mnie z tekstu jasno wynika, że ta linia to inicjatywa ZTM, którą ZTM ma zamiar przedstawić i zaproponować do wcielenia w życie gm. Radzymin przy okazji uruchomienia linii 738.person pisze:ZTM, czy gmina/-y? Jak zwykle szukasz dziury w całym...Frencher pisze:Czyli jednak te moje wytykanie groźby odcięcia mieszkańców wsi na Radzyminem od komunikacji po uruchomieniu 738 to nie było takie rzucanie grochem o ścianę, i jednak nawet w ZTM dostrzegli że coś jest na rzeczy
Jeżeli cytowany przez Ciebie tekst napisał pracownik ZTM, to może masz i rację (choć to luźna interpretacja).Frencher pisze:Dla mnie z tekstu jasno wynika, że ta linia to inicjatywa ZTM, którą ZTM ma zamiar przedstawić i zaproponować do wcielenia w życie gm. Radzymin przy okazji uruchomienia linii 738.
Natomiast stanowczo nie mogę się z Tobą zgodzić co do informacji o osobie - skoro ktoś ujawnia je w internecie, może się liczyć z tym, że będą one kopiowane (np. przy powoływaniu się na pomysł przeczytany gdzieś indziej). Ale dajmy sobie spokój z tym off-topiciem.