PS Rondo Marsa na razie pomaga tylko jadącym od Okularowej, w inne strony korki są chyba jeszcze większe niż poprzednio...
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
-
prażanin35
- Zbanowany
Mam wątpliwą przyjemnośc jeździc po 17 z MP do Rembertowa 514. Ponieważ nie chcę podpaśc kolegom od "jedynej słusznej teorii rozwoju komunikacji" napiszę tylko, że rekreacyjnie jechałem oparty o drzwi w "zawsze pustym" 514, żeby lepszy przewiew był. W tym upale niestety ten przewiew musiałem łapac przy drzwiach aż do końca podróży bo nieliczni współpasażerowie tak jakos nie dali mi się za bardzo przesunąc. Z utęsknieniem Rembertów czeka na likwidacje tak wynaturzonej linii 
PS Rondo Marsa na razie pomaga tylko jadącym od Okularowej, w inne strony korki są chyba jeszcze większe niż poprzednio...
Aha, i na tych drzwiach jechałeś do samej Woli Grzybowskiej, tak?prażanin35 pisze:rekreacyjnie jechałem oparty o drzwi w "zawsze pustym" 514, żeby lepszy przewiew był. W tym upale niestety ten przewiew musiałem łapac przy drzwiach aż do końca podróży bo nieliczni współpasażerowie tak jakos nie dali mi się za bardzo przesunąc.
Każda linia, nawet 202, może być ledwo zabieralna w wybranych kursach. W przypadku MP może to być efekt dłuższej przerwy w kursowaniu innych linii w kierunku TŁ.
Z Rembertowa rano od kilku dni po prostu nie da się normalnie wyjechać. Korek jest tak wielki, że do Gocławka jedzie się kilkanaście minut dłużej niż jeszcze miesiąc temu. To jest po prostu nie do zniesienia. Autobus 515 nabity po dach, jak włączą światła na rondzie spodziewam się totalnej blokady. Kiedy potem wracam z pracy i czekam przy tym samym rondzie 20 minut na powrotne 515 szlag mnie trafia jak widzę odbijające jeden od drugiego puste 520 i 401. To jest jakaś hucpa, aby tak nabity jak 515 autobus jeździł co 30 minut w sytuacji, gdy w 401 między Płowiecką a Okularową siedzą średnio po 2-3 osoby. Wiem, że tu zaraz eksperci napiszą "że to 515 jeździ puste a 401 pęka w szwach", ale są jakieś granice obłudy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zaraz, Panowie, brniemy w jakieś nieporozumienie. Nikt nie mówi o likwidacji 515 jako jedynym ruchu, mowa jest o scaleniu 515, 415 i 514 w jedno silne 143. Właśnie to pozwoli uninąć takiej sytuacji:
ncc2000 pisze:Kiedy potem wracam z pracy i czekam przy tym samym rondzie 20 minut na powrotne 515
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
401 i 515 pełnią tam zupełnie inną funkcję. Nie ma co ich w ogóle porównywać.ncc2000 pisze:To jest jakaś hucpa, aby tak nabity jak 515 autobus jeździł co 30 minut w sytuacji, gdy w 401 między Płowiecką a Okularową siedzą średnio po 2-3 osoby.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym niemniej rozsądne rozdysponowanie, jak planowano (520 plus 137 na Marysin, szczytowe 401 oraz 183 na NR, silne 143 na SR z hubem między nimi na Okularowej) pozwoliłoby na jako takie rozprowadzenie pasażerów z TŁ, TS i Grochowa...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
prażanin35
- Zbanowany
Jeżdżę do Rembertowa, chcesz żeby podpierac drzwi do samej Woli Grzyb?person pisze:Aha, i na tych drzwiach jechałeś do samej Woli Grzybowskiej, tak?
Każda linia, nawet 202, może być ledwo zabieralna w wybranych kursach. W przypadku MP może to być efekt dłuższej przerwy w kursowaniu innych linii w kierunku TŁ.
Masz jakąś fobię na punkcie tej linii? może zaczął byś nią jeździc codziennie pewnie ton Twoich komentarzy po godzinnym podpieraniu drzwi by się lekko zmienił.
Bo coś chcieli zabrac... A teraz Rembertów 514 nie odda... To w brydżu nazywa się impasem. Ciekawe czy jakby zlikwidowac 183 to byłyby głosy protestu? Zreaktywowac 327 tylko na NR, ta linia ma wzięcie tylko w szczycie.pawcio pisze: Bo Marysin teraz tak łatwo podrzuconego onegdaj przez Rembertów 401 nie odda.
-
prażanin35
- Zbanowany
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja bym pojechał pociągiem (nawet na Wschodni) bo niestety na paralotnię mnie nie staćprażanin35 pisze:Jest super, po włączeniu świateł na Marsa po odstaniu swoich 15-30 minut na Marsa przed Żołnierską, czeka nas jeszcze parę minut na rondzie bo korki tworzą się tam blyskawicznie. Czy z Rembertowa mamy do Centrum na paralotni latac ?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
prażanin35
- Zbanowany
ZTM będzie miał łatwiej ze skasowaniem 415, 514 i 515, jak niegdyś z 520, gdy nagle się pewien wiadukt zamknął.
A inwestycja pokazuje, że transport indywidualny zajmie każdą dostępną przestrzeń. A mimo to nie zapewni wymaganej podaży miejsc w systemie transportowym. To można zrobić tylko komunikacją zbiorowa.
Niestety, do pętli tramwajowej na Gocławku jest kilkaset metrów. I może w tym jest główny problem?
A inwestycja pokazuje, że transport indywidualny zajmie każdą dostępną przestrzeń. A mimo to nie zapewni wymaganej podaży miejsc w systemie transportowym. To można zrobić tylko komunikacją zbiorowa.
Niestety, do pętli tramwajowej na Gocławku jest kilkaset metrów. I może w tym jest główny problem?
Ja tam nie za często jeżdżę więc nie ktoś kto tam często bywa mi odpowie: Czy przed zrobieniem tego węzła stało się dłużej ,krócej czy tyle samo?prażanin35 pisze:Jest super, po włączeniu świateł na Marsa po odstaniu swoich 15-30 minut na Marsa przed Żołnierską, czeka nas jeszcze parę minut na rondzie bo korki tworzą się tam blyskawicznie. Czy z Rembertowa mamy do Centrum na paralotni latac ?
Metro z Marysina na pewno zmniejszyłoby ruch i poprawiło warunki jazdy w całej okolicy