Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Jak pasażer spyta grzecznie, to owszem. Ale bywa, że pasażer jest uprzejmy od razu wystartować z tzw. twarzą do kierowcy. Wtedy bym nadmiaru uprzejmości się nie spodziewał. Czasem kierowca może wykazać się sprytem - raz kierowca spóźnionego 195 otrzymał konkretne pytanie w stylu "co się stało z tym 195 o 15:45", bo jest 15:53, a następny ma być o 16". Z tym że raczej nie miało to formy uprzejmej prośby, a raczej zarzutu mogącego się rozwinać z róznych kierunkach. Więc kierowca uprzejmie odpowiedział "nie wiem, może się popsuł" i uniknął pewnie bezcelowego tłumaczenia się z korków na trasie (a takowe akurat były).
Popatrz, jaka franca!
Tak, patrzyłem na to od strony pasażera. Dalej nie mogę zrozumieć, czemu pasażerka nie powiązała faktu ulewy z opóźnieniami. Mnie w tamtym tygodniu też złapała ulewa, w której zmokłem jak sukinsyn. Stałem gdzieś na Ursynowie (w jednej z dzielnic gdzie tego dnia była najmocniejsza ulewa) cały mokry, bez parasola, na szczęście pod wiatą. Żaden autobus nie przyjeżdżał. Potem podjechało 709. Do MW jakoś dojechaliśmy, pomimo że przez chwile staliśmy, gdyż tak lało, że wycieraczki nie nadążały z przetarciem wody z szyby przedniej. O dziwo nikt nie miał pretensji do kierowcy tegoż 709 i wszyscy rozumieli dlaczego się spóźnił, nic przez dłuższy czas nie podjeżdżało i dlaczego przystanęliśmy na chwilę (prawie 10 minut). Jak widać można się zorientować, że jak pada mocno, to mogą wystąpić złe warunki na drodze, a w konsekwencji opóźnienia.por.Arek pisze:spróbujcie chłopcy czasem spojrzeć na podobne sytuacje od drugiej, czyli pasażera, strony
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Po wakacjach już nie wróci 382, w jej miejsce pojawi się 317 na trasie Stegny - Okęcie.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie nie, nie przesadzajmy, już 331 było złym pomysłemXXXX pisze:Zamiast 317 powinno być 334, żeby podkreślić historyczne powiązania.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Co mi się nie podoba. W jakim celu uruchamia się taką linię. W podobnym jak 365. Wolałbym jednak kompleksowe rozwiązanie które było proponowane. Teraz na Służewcu będzie straszył kolejny potworek.Bastian pisze:A tobie co się nie podoba?
[ Dodano: |19 Sie 2011|, 2011 18:10 ]
E tam złym - wystarczy spojrzeć na frekwencję tej linii.Bastian pisze:Nie nie, nie przesadzajmy, już 331 było złym pomysłemXXXX pisze:Zamiast 317 powinno być 334, żeby podkreślić historyczne powiązania.
Po pierwsze pętla Stegny. To tylko kawałek osiedla obejmie.
Po drugie Służew. Jeśli to ma jeździć Wałbrzyską, Lotników, to będzie dublować inne, silne linie. 189, 401, 193. Być może na odcinku gdzie jest spore zapotrzebowanie, ale skończy się to na podbieraniu przez solówki pasażerów przegubom (bo wątpliwe jest aby na linię uzupełniającą dawali przeguby).
Po drugie Służew. Jeśli to ma jeździć Wałbrzyską, Lotników, to będzie dublować inne, silne linie. 189, 401, 193. Być może na odcinku gdzie jest spore zapotrzebowanie, ale skończy się to na podbieraniu przez solówki pasażerów przegubom (bo wątpliwe jest aby na linię uzupełniającą dawali przeguby).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przede wszystkim to powinien być wstęp do wywalenia stąd 117.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow