Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Popatrzyłem se na te N02 i N03, zadnym niestety nigdy nie jeździłem.TGM pisze:Wychodzi 3,5 w praktyce... Na Stegnach na upartego czterech się doliczyć można + nieokreślony ułamek z N50.
Ale takie N03 to jak 503 miałoby pomagać i 148.
N02 powinno jakos rozwiązać problem jednokierunkowości N75 w Wawrze i krańca Błota.
A nie kończyc na Gocławiu.
Co da naprawdę ten podział na N02 i N03?
Gocław Linii Nocnych: 5 N02 N03 N22 N72 N75
Stegny Linii Nocnych: 7 N01 N03 N31 N33 N50 N81 N83
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Dzisiejszej nocy wracałem N75 z Metra Politechnika na Gocław o 1:20. Do solówki ledwo się wcisnąłem, zupełnie jak za starych czasów w 607. Przy Marszałkowskiej wszyscy chętni już nie wsiedli. Czy solówki w weekendowe noce na TŁ to nie za krótki tabor?
A co do N02 to tydzień temu w sobotę nim wracałem ok 3:00. Jeśli chodzi o odcinek z Ursynowa na Gocław to zbyt dużo ludzi tym nie jeździ, ale linia jest fajna i super szybka. Może to i lepiej, że zostanie podzielona na dwie, bo obecna trasa N02 jest tak długa i pokręcona, że nie mogłem doczytać się nazw przystanków na tablicy bocznej. Naścibolone tak, że czytelne to to za grosz nie jest. Kierowcy z Mobilisu chyba mają niezłą zagwozdkę na tym jeździć: istny labirynt. No i rozkład rodem z PKS-u: literków jak mrówków.
A co do N02 to tydzień temu w sobotę nim wracałem ok 3:00. Jeśli chodzi o odcinek z Ursynowa na Gocław to zbyt dużo ludzi tym nie jeździ, ale linia jest fajna i super szybka. Może to i lepiej, że zostanie podzielona na dwie, bo obecna trasa N02 jest tak długa i pokręcona, że nie mogłem doczytać się nazw przystanków na tablicy bocznej. Naścibolone tak, że czytelne to to za grosz nie jest. Kierowcy z Mobilisu chyba mają niezłą zagwozdkę na tym jeździć: istny labirynt. No i rozkład rodem z PKS-u: literków jak mrówków.
Chciałbyś przeguba na N75?! Boże kochany, ależ niektórzy mają wesołe pomysły.Lipa pisze:Dzisiejszej nocy wracałem N75 z Metra Politechnika na Gocław o 1:20. Do solówki ledwo się wcisnąłem, zupełnie jak za starych czasów w 607. Przy Marszałkowskiej wszyscy chętni już nie wsiedli. Czy solówki w weekendowe noce na TŁ to nie za krótki tabor?
noidea
To jest problem Pragi Południe. Masz najpierw olbrzymie osiedla, które spokojnie zapchałyby przeguba, a dalej zadupia, gdzie i solina byłaby przesadą. Przecież przegub w Karczewiu nie różniłby się absurdalnością od przeguba w Aleksandrowie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A co w tym widzisz śmiesznego? Zapraszam, może jeszcze zdązysz się przekonać o czym piszę. Pewnie za godzinę lub dwie na tej linii będzie taki sam sajgon jak wczoraj. Oczywiście problem dotyczy odcinka od Metra Politechnika do Rawaru ale przez to ci co chcą dojechać gdzieś dalej mogą się nie zabrać do autobusu, co w przypadku osób z Otwocka i Karczewa nie jest wesołą perspektywą. Szczególnie, że z relacji znajomego, który często tym wraca z Warszawy w weekendy wiem, że w sobotnie i niedzielne noce linia na frekwencję nie narzeka aż do samego Otwocka.Adam G. pisze:Chciałbyś przeguba na N75?! Boże kochany, ależ niektórzy mają wesołe pomysły.