[KM] Górny Mokotów

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
tobk
Kontakt:

Post autor: tobk » wczoraj, 13:49

11 powinna być skierowana do Rakowieckiej
By to był jakiś choć trochę substytut za zabrane z Rakowieckiej 167. Po co na odcinku plac unii-plac zbawiciela 14,16,4,10,18,11?!!!! A Rakowiecką jedynie linia 19. Na prawdę to utrudnieniem jest połączenie Dolnego Mokotowa z Górnym jak potrzebuje się dojechać do Puławskiej i dalej na południe np Morskie Oko okolice. Na przystanku Goworka nie ma przesiadki w drugim kierunku, dop na przystanku PL Unii w ul Marszałkowskiej można się przesiąść czyli na około. Albo na Goworka wysiąść i 3 skrzyżowania pokonać do przystanku Rakowiecką idąc. To co zrobiono z tym miejsce to absurd i anty komunikacyjne rozwiązania.
I takie cyrki zrobiono na granicy Śródmieścia. Nie w jakiejś ościennej dzielnicy na peryferiach miasta.

Matt Cubis

Post autor: Matt Cubis » wczoraj, 16:01

Nie wydaje mi się, żeby Gagarina potrzebowała wszystkich trzech linii: 11, 167 i 168 na Pole Mokotowskie. Na pewno możliwe są różne rozwiązania, ale np. 168 mogłoby pojechać Dolną i Odyńca zapewniając połączenie Dolnego Mokotowa z Górnym. 167 pewnie niebawem pójdzie do piachu i Bartycka będzie miała inną linię do metra.

man1956

Post autor: man1956 » wczoraj, 16:07

A czy Bartycka nie potrzebuje linii do tramwaju na Gagarina?

Matt Cubis

Post autor: Matt Cubis » wczoraj, 16:10

Nigdzie nie napisałem, że nie potrzebuje.

wincenty

Post autor: wincenty » 43 min temu

Matt Cubis pisze:
wczoraj, 16:01
Nie wydaje mi się, żeby Gagarina potrzebowała wszystkich trzech linii: 11, 167 i 168 na Pole Mokotowskie. Na pewno możliwe są różne rozwiązania, ale np. 168 mogłoby pojechać Dolną i Odyńca zapewniając połączenie Dolnego Mokotowa z Górnym. 167 pewnie niebawem pójdzie do piachu i Bartycka będzie miała inną linię do metra.
Ale nie sprowadzamy dzielnic do stacji metra!
Wzdłuż Rakowieckiej i na południe od niej też mieszkają ludzie, jest Urząd Dzielnicy, szkoły, rożne instytucje...
Stracili bezpośrednie połączenie z Dolnym Mokotowem, bo przecież nikt nie będzie dymał do Batorego. Sam kiedyś codziennie kursowałem na odcinku Wiśniowa-Sielce i byłbym mega wkurzony gdyby zebrano mi dobrze funkcjonujące na tym odcinku 167 i 168.
Skoro autobusy nie mogą na Rakowiecką wrócić, to taka 12 potrzebna na wczoraj: Sielce-Służewiec Przemysłowy...

ODPOWIEDZ