A co będzie jak o 17:45 będzie 27 stopni. Mam prawo iść do kierowcy i prosić o włączenie klimatyzacji?Flash8222 pisze:Od wczoraj w Mobilisie jest zarządzenie, że klimatyzacja ma być włączona w godzinach 10-17...
O chłodzeniu i niechłodzeniu
Zawsze masz takie prawo. Kierowca ci wtedy odpowie, że z kolei on nie ma prawa jej włączyć. Wtedy ty będziesz miał prawo zadzwonić do ZTM, ZTM będzie miał prawo ukarać Mobilis, a ty będziesz miał prawo do gorzkiej satysfakcji. A w autobusie i tak będzie sauna.Lukasz436 pisze:
A co będzie jak o 17:45 będzie 27 stopni. Mam prawo iść do kierowcy i prosić o włączenie klimatyzacji?
Cała zabawa z klmatyzacją, z informacją pasażerską itd. jest, moim zdaniem, dowodem na to, że ZTM źle konstruuje umowy w części dotyczącej kar. Jakby wpisano, że za brak klimatyzacji w jendym kursie jest kara w wysokości powiedzmy 500% opłaty za taki kurs, to nagle magiczna pieczątka w MZA zaczęłaby stemplować nie tylko w lipcu i sierpniu (a i w te miesiące stempluje dość nieregularnie i wg trudnego do określenia klucza), w Mobilisie chłodziłoby cały dzień, a może nawet w Scaniach udałoby się klimatyzację uruchomić.
Akurat telefon do ZTMu skutkuje włączeniem klimy, mi się tak zdarzyło 3 krotnie. Reakcja była natychmiastowa bo około 3 minuty. ZTM do CR MZA a oni do kierowcy że ma włączyć klime, dziękuje dobranoc koniec tematu.
Sorry dopiero wstałem i nie zdawałem sobie sprawy z takiego zaniedbania z mojej strony, już poprawiam.
Dramat po prostu, jak mogło do tego dojść... Starzeje się
Dramat po prostu, jak mogło do tego dojść... Starzeje się
-
bartoni722
Dziwne, że przez całą zmianę nikt nie otworzył mi okna... Tylko ten jeden, jedyny przypadek...fraktal pisze:W Mobilisie rzadko można poczuć dobrze działającą klimę, zwykle coś szumi, a efektów mało, więc może tu był problem. Zwykle nie ma czego szanować...Pawel_ pisze: Niedoczekanie... Dla - jak to określił driver z 'sąsiedniej' brygady - bydła, co nie szanują włączonej klimatyzacji i otwierają okna...
W A134 to nawet parę razy błagali, żebym wyłączył.Walas pisze:W piątek w A134 klima działała aż za zimno nawetfraktal pisze:W Mobilisie rzadko można poczuć dobrze działającą klimę, zwykle coś szumi, a efektów mało, więc może tu był problem. Zwykle nie ma czego szanować.... To samo dziś w A742.