Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
- moonwalker
Od kiedy owa firma wchodzi na linię?
Jak przebrnąłem przez kilka dokumentów z SIWZ, to tam napisali coś w stylu "nie wcześniej niż 1 stycznia", czyli chyba jak tylko będą gotowi? Faktycznie, starych znajomych z Renomy nie widać od kilku dni, a jeździłem w każdy zwykły dzień między świętami.
Jak kiedyś spojrzałem na identyfikator człowieka z Renomy, to ważność miał do 31.12.2014.
Jak kiedyś spojrzałem na identyfikator człowieka z Renomy, to ważność miał do 31.12.2014.
Trochę z innej beczki: Zdjęcie zrobione na Warszawie Zach. jeszcze w 2014. To się nazywa "szczyt" - 9 pociągów WKD nadjeżdżających w jednym czasie!
Chwilę później było bodaj 11 połączeń WKD w odjazdach i 13 w przyjazdach - na łącznie 18 pozycji, które są w stanie wyświetlić peronowe SIP-y. Cokolwiek innego niż WKD ciężko było wtedy na nich wypatrzeć.
P.S. Sorry za jakość - limity wielkości załącznika są nieubłagane.
P.S. Sorry za jakość - limity wielkości załącznika są nieubłagane.
Na załączonym obrazku nie widać aby dwa pociągi WKD odjeżdżały o tej samej godzinie...Jacek Z. pisze:To się nazywa "szczyt" - 9 pociągów WKD nadjeżdżających w jednym czasie!![]()
Zerknij na opis na żółto, a nie na godziny przyjazdu, wszystkie są jako "nadjeżdżające".
Tymczasem na stacji w Grodzisku Mazowieckim (ale na linii PKP PLK) stoi 401Da-314 należąca do WKD i jest podczepiona do TEM2-063. Skład prawdopodobnie oczekuję na odjazd do Dębicy. Ostatnio 401Da-314 stała też na stacji w Pruszkowie.
Ten sam duet widziany około 18:00 przy p.o. Aleje Jerozolimskie - czekał na wjazd na linię radomską.
- moonwalker
"Znajomy" pan z Renomy sprawdzal dzis bilety w WKD. Albo zmienil firme na Rewizor, albo Renoma nadal sprawdza.. nie wiem o co chodzi..
Na razie dopiero kilka dni temu wybrano ofertę. Umowa pewnie jeszcze nie jest podpisana, a ty chcesz, żeby nowa firma już działała?
- moonwalker
Odnosiłem się do poniższej wypowiedzi WojtekE65. Skoro mieli waznosc tylko do 31.12.2014, to sądzilem, że już nie będą chodzic, a wejdą na linię ci nowi. Stąd zdziwienie moje.
ten artykuł rozjaśnia co nieco sytuację: http://wiadomosci.wpr24.pl/nowi-kontrol ... 22271.html
EDIT:WojtekE65 pisze:Jak przebrnąłem przez kilka dokumentów z SIWZ, to tam napisali coś w stylu "nie wcześniej niż 1 stycznia", czyli chyba jak tylko będą gotowi? Faktycznie, starych znajomych z Renomy nie widać od kilku dni, a jeździłem w każdy zwykły dzień między świętami.
ten artykuł rozjaśnia co nieco sytuację: http://wiadomosci.wpr24.pl/nowi-kontrol ... 22271.html
- Solaris U10
Wydaje mi się to nieco absurdalne, żeby przez miesiąc nie było kontroli w ogóle i można było o tym w gazecie przeczytać.
Przecież w takich sytuacjach rutynowo podpisuje się z poprzednim wykonawcą aneks na przedłużenie umowy o miesiąc czy dwa.
Póki co jeszcze w styczniu renoma działa
- moonwalker
W lutym chyba tez. Panowie z Renomy nadal aktywni.