Komunikacja miejska na Żoliborzu
Moderator: Wiliam
122 faktycznie trzeba zwiększyć częstotliwość w DŚ i na dodatki dać przeguby. Nie wiem tylko czy na przeguby byłoby miejsce na Gwiaździstej? I na moje apele o zwiększenie częstotliwości na 122 w DŚ, ZTM odpowiada że nie ma potrzeby. Tak jak przy zwiększeniu 523 w międzyszczycie i w święto. Nie ma potrzeby dodawania linii szczytowej na Krasińskiego.
-
mdnext
Dziwisz się? ZTM powinien skasować link do tego forum. Nie siedzą tu ludzie z organizacji typu SISKOM, mający na względzie komfort komunikacyjny, a sami kierowcy (zmęczeni pracą) plus nastolatkowie, którzy w drodze ze szkoły do domu hobbystycznie zapisują na kartkach o której godzinie co jedzie i ilu ma pasażerów.primoż pisze:Widzę, że trolle nie pozwalają, aby na tym forum zaistniała nuda
[ Dodano: |3 Sie 2011|, 2011 18:50 ]
Szczytowe to bezsens. Należy rozważyć np. jakiegoś dubla 122, który jeździłby na krótszej trasie, bo o ile na Żoliborzu mega tłoczno, to na pokrętnej "bemowskiej" części trasy różnie to bywa. Może wprowadzić dwie linie - jedna prosto przez Bemowo, druga jak obecnie, łączące się w okolicy Conrada i jeżdżące naprzemiennie przez Wilsona (nie wiem, czy wszystkie kursy są konieczne na Gwiaździstą, ale widzę, że 80% wysiada do metra).Georg pisze:122 faktycznie trzeba zwiększyć częstotliwość w DŚ i na dodatki dać przeguby. Nie wiem tylko czy na przeguby byłoby miejsce na Gwiaździstej? I na moje apele o zwiększenie częstotliwości na 122 w DŚ, ZTM odpowiada że nie ma potrzeby. Tak jak przy zwiększeniu 523 w międzyszczycie i w święto. Nie ma potrzeby dodawania linii szczytowej na Krasińskiego.
To ja proponuje wyciagnac E4 tamtedy. O moj boze co za temat w ogole. Ja musze dzien dzien na Ursus popylac i biegac na Dolna, i sie przesiadac, tez nie mam lekko. Takie zycie.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
-
mdnext
Nie ma to jak pies ogrodnika. Jeśli są warunki do poprawienia transportu w danej części miasta, to czemu ich nie wykorzystać?
114 jest zdublowane z tramwajami - niech jedzie Maczka i Krasińskiego, jak 122. Na Broniewskiego są tramwaje co parę minut, a na Krasińskiego (Elbląska, Przasnyska) ludzie się doczekać nie mogą (więc często w ogóle rezygnują z komunikacji publicznej lub latają na Sady na piechotę)!
114 jest zdublowane z tramwajami - niech jedzie Maczka i Krasińskiego, jak 122. Na Broniewskiego są tramwaje co parę minut, a na Krasińskiego (Elbląska, Przasnyska) ludzie się doczekać nie mogą (więc często w ogóle rezygnują z komunikacji publicznej lub latają na Sady na piechotę)!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hmm, a może 114 przez Powązki, a 122 przez Broniewskiego? Ale tu znów dubel tramwaju z Bemowa aż do Krasińskiego, też niedobrze... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
mdnext
A moim zdaniem do świetny pomysł ponieważ 114 jeździ częściej więc jako jedyna linia na Krasińskiego doskonale odgrywałaby swoją rolę! 122 niech się dubluje - lepiej dublować jeden tramwaj jednym rzadszym autobusem niż - jak teraz - dublować częste tramwaje częstym autobusem, pozostawiając na lodzie osoby mieszkające dalej od tramwajów!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ha! To wtedy 122 tylko do Chomików, a 112 przez SB na OSG (gdy pojedzie tramwaj na Powstańców). I nic się nie dubluje 
Jedyny ból - połączenie Bemowo - Powązki...
EDIT: i połączyć 121 ze 122 w linię okrężną
Jedyny ból - połączenie Bemowo - Powązki...
EDIT: i połączyć 121 ze 122 w linię okrężną
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na odcinku Pl. Wilsona - Piaski bywa różnie...R-9 Chełmska pisze:Ja jakoś widzę wyższą frekwencję w 114, niż w 122
-
mdnext
większa frekwencja w 114 jest i będzie niezależnie, czy 114 pojedzie Broniewskiego czy Krasińskiego-Powązkowska do Conrada. Potok pasażerki bierze się z Bródna i Młocin. A do metra tak samo ludzie chcą jechać z jednej jak i drugiej strony żoliborskich osiedli. Pytanie więc jaki jest sens puszczania tej częstszej linii na trasę tramwajową, podczas gdy linia rzadsza jest jedynym ratunkiem dla Krasińskiego od Sadów. Podejrzewam, że planowali to i ktoś pomyślał, że będzie dubel z 28. Zapomniano jednak o argumencie, że poza 122 nie ma nic (!), a tam gdzie 114, tramwaj odbija się od tramwaju.
- R-9 Chełmska
Na odcinku pl.Wilsona - Piaski jest ok, gorzej bywa w odwrotnej relacji, niezależnie od pory dnia. Nie wiem, z czego się to bierze...Bastian pisze:Na odcinku Pl. Wilsona - Piaski bywa różnie...R-9 Chełmska pisze:Ja jakoś widzę wyższą frekwencję w 114, niż w 122
(a najgorzej jest na odcinku od pl.Wilsona do Bródna...)
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Bastian
- Sułtan Maroka
114 miało jeździć Broniewskiego - Rudnickiego/Galla Anonima - Kochanowskiego - Conrada, zaś 122 w takiej sytuacji miało jeździć nieco częściej przez Maczka. Ale nie udało się.mdnext pisze:Podejrzewam, że planowali to i ktoś pomyślał, że będzie dubel z 28. Zapomniano jednak o argumencie, że poza 122 nie ma nic (!), a tam gdzie 114, tramwaj odbija się od tramwaju.
-
mdnext
Puszczając 114 Kochanowskiego-Maczka-Powązkowską-Krasińskiego linia nie straci na rozkładzie, a zyskają pasażerowie. Moim zdaniem zamiana odcina 114 i 122 byłaby nawet lepszym wyjściem niż busik dowozowy na Elbląskiej - takie rzadko kursujące cuda nie znajdują wielu amatorów (vide 205), a często kursujące 114 byłby zachętą by iść bliżej na przystanek Przasnyska, zamiast grzebać się przez osiedle do Włościańskiej/Sadów.