Levar debiutuje dziś w Dzienniku

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 07 lut 2007, 19:40

No,inne gazety[tj. ŻW,GW] się tak bardzo nie mieszają w km-owe sprawy w taki sposób... ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 07 lut 2007, 20:21

Bo dodatek warszawski ''Dziennika'' żyje komunikacją miejską. A to wszystko dzięki redaktorowi Ślubowskiemu :dance: :D .

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 07 lut 2007, 20:50

Osssssssssssssstttttttrrrrrrrrrrroooooooooooooo
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 07 lut 2007, 21:00

To dobrze, że nie ja wylądowałem w Dzienniku :D

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 07 lut 2007, 23:45

Dlaczego :?: :!:

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 08 lut 2007, 9:53

levar pisze:Dlaczego :?: :!:
Oooostra tajemnica ;)

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 08 lut 2007, 12:15

solaris8315 pisze:To dobrze, że nie ja wylądowałem w Dzienniku :D
Z korzyscia dla obu.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 08 lut 2007, 15:34

Bardzo śmieszne...

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 08 lut 2007, 22:17

Ten gościu ze wzrokiem Kaszpirowskiego , to Levar :?: :!:
Ratuj się kto może... :!: :D :D :D
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 lut 2007, 0:13

Jeden drobiazg. W imieniu KMKM moze sie wypowiadac jedynie ZARZAD. Bo zarzad reprezentuje klub na zewnatrz. Natomiast wypowiedzi prywatne poszczegolnych czlonkow nie powinny byc sygnowane winetka klubu. Czlonek KMKM, ktory sie chce wypowiedziec w imieniu KMKM powinien miec na to zgode zarzadu - obojetnie jak sluszne zdania chce wypowiedziec.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 09 lut 2007, 4:44

MisiekK pisze:Jeden drobiazg. W imieniu KMKM moze sie wypowiadac jedynie ZARZAD. Bo zarzad reprezentuje klub na zewnatrz. Natomiast wypowiedzi prywatne poszczegolnych czlonkow nie powinny byc sygnowane winetka klubu. Czlonek KMKM, ktory sie chce wypowiedziec w imieniu KMKM powinien miec na to zgode zarzadu - obojetnie jak sluszne zdania chce wypowiedziec.
W kwestii formalnej. Nie wypowiadałem się (i nie śmiałbym się wypowiadać) w imieniu Zarządu KMKM - klubu, do którego należę, i który cenię za działalność.
Moja wypowiedź była moją osobistą opinią, o czym świadczą w tekście takie formy składniowe jak: byłem [w szoku], trudno było mi uwierzyć, podoba mi się. Wypowiedziałem się jako Mariusz Laskowski, a dopisek "Klub Miłośników Komunikacji Miejskiej" dodał dziennikarz, wiedząc, że jestem prawowitym członkiem rzeczonego.
Być może zręczniej byłoby napisać "Mariusz Laskowski z Klubu Miłośników Komunikcji Miejskiej" lub też "Mariusz Laskowski członek Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej". Jednakowoż nie uważam, aby przeciętny czytelnik odebrał moją wypowiedź jako oficjalne stanowisko Zarządu KMKM.

Z poważaniem,
M. L.

A prywatnie: czy gdyby wypowiedziała się Genowefa Pigwa, emerytka, to czy musiałaby mieć zgodę zarządu Polskiego Związku Emerytów i Rencistów? ;-)

Sławek

Post autor: Sławek » 09 lut 2007, 11:13

MisiekK pisze:Jeden drobiazg. W imieniu KMKM moze sie wypowiadac jedynie ZARZAD. Bo zarzad reprezentuje klub na zewnatrz. Natomiast wypowiedzi prywatne poszczegolnych czlonkow nie powinny byc sygnowane winetka klubu. Czlonek KMKM, ktory sie chce wypowiedziec w imieniu KMKM powinien miec na to zgode zarzadu - obojetnie jak sluszne zdania chce wypowiedziec.
W obronie Levara: jego wypowiedź nie została opatrzona WINIETKĄ klubu, bo dalibóg nie mam pojęcia, jak takowa WINIETKA wygląda. Czy to coś takiego, jak chciał wprowadzić minister Pol?
Levar nie wypowiadał się w imieniu Zarządu, a w imieniu swoim, co mu, Drogi Przyjacielu, wolno, zajrzyj do ustawy Prawo Prasowe. Niespecjalnie mnie obchodzą poglądy Zarządu na daną tematykę. Szukając komenatatorów, szukam ludzi, którzy mają własne zdanie, potrafią je obronić i – co też jest cenne – potrafią mówić składnie po polsku.
Na łamach Dziennika często wypowiada się Pan Robert Człapiński, Pan Jarosław Gacki, ale – przy pelnej sympatii i szacunku dla tych Osób – świat się na nich nie kończy.
Jeśli ktokolwiek z Forumowiczów ma ochotę coś skomentować, niech do mnie po prostu napisze i poda swoje namiary.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 11 lut 2007, 22:01

Sławek pisze:Levar nie wypowiadał się w imieniu Zarządu, a w imieniu swoim, co mu, Drogi Przyjacielu, wolno, zajrzyj do ustawy Prawo Prasowe.
Alez nikt nikomu nie zabrania sie wypowiadac w swoim imieniu. Natomiast osoba podpisana jako 'klub' stwarza wrazenie, ze zarzad klubu jej wypowiedz firmuje i tylko na to zwracam uwage. Z reszta sam levar dobrze podal formulke lepszej wersji podpisu. Co do reszty, to wypowiedz levara byl jaknajbardziej OK.
Sławek pisze:Niespecjalnie mnie obchodzą poglądy Zarządu na daną tematykę.
Mam bardzo inne zdanie w tej kwestii:P
Sławek pisze:Pozdrawiam
Ja rowniez.:)

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 11 lut 2007, 22:04

MisiekK pisze:Alez nikt nikomu nie zabrania sie wypowiadac w swoim imieniu.
Ale też nie ma zakazu mówienia, że jest się członkiem klubu. Choć zgadzam się, że dopisek KMKM przy nazwisku może sugerować zdanie zarządu.
xxx

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 11 lut 2007, 22:05

MisiekK pisze:Czlonek KMKM, ktory sie chce wypowiedziec w imieniu KMKM powinien miec na to zgode zarzadu - obojetnie jak sluszne zdania chce wypowiedziec.
Zgode zarzadu, czy czlonka zarzadu?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

ODPOWIEDZ