Jasne, tylko, że 180 jedzie przez samo serce Warszawy, najważniejsze jej ulice i zabytki, podczas gdy 721 jeździ po "wsiach" - nikomu nie dogadując.Tadek A. pisze:Ta różnica to to, że jedna jest miejska a druga podmiejska.
Gnioty, a U12 - 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nie dogadujesz. Ja akurat tam nie mieszkam. Ale zrozum, że 180 nie jest obładowane turystami. Trasa jest "turystycznie wartościowa" ale nic poza tym.
14.07.2008 - i starczy...
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Ale tu nie chodzi wcale tylko i wyłącznie o turystów. To są główne ulice Warszawy! Najwięcej ludzi tędy jeździ, czy turyści, czy mieszkańcy to już nie ma dużego znaczenia, ale porównując obie trasy, taka 180 powinna być ważniejsza.Tadek A. pisze:Ale zrozum, że 180 nie jest obładowane turystami.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
"Strategiczne linie" - dobre sobiealojzy pisze:strategiczne linie
Co do "klimy w standardzie" , to poczytaj sobie na "Taborze" jak działa ona u prywaciarzy z Mobilisu w ich nowych "SU 12" , lub w Scaniach z "PKS-u".
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
trafna uwagarafi4 pisze:517 tez jedzi glownymi drogami ,łaczy dworce, a same trupy na tej linii.niska podłoga to rzadkosc.
Poza tym,tak sobie przejrzałem dyskusję o gniotach i U12.Czy Piotrze tak często jeździsz 180,że tak jej bronisz jako linii turystycznej
pozdrawiam
Szczerze, ja bym widział tam wozy z Woronicza (bo bliżej). Choć z Ostrobramskiej bym się nie zdziwił bo wysyłanie na pusto 011A/162 z Ostrobramskiej na Targówek jest...Santos pisze:trafna uwagarafi4 pisze:517 tez jedzi glownymi drogami ,łaczy dworce, a same trupy na tej linii.niska podłoga to rzadkosc.już dawno U18 powinny zostać przydzielone na 517 - to już do uzgodnienia czy te z R7 bądź z R10
![]()
Ale jakie z Targówka linia ma zapełnienie znakomitesolaris8315 pisze:Choć z Ostrobramskiej bym się nie zdziwił bo wysyłanie na pusto 011A/162 z Ostrobramskiej na Targówek jest...
[ Dodano: 2007-07-19, 22:30 ]
Jeśli chodzi o "turystyczność" 180, to sprawa jest dyskusyjna. Dla mnie 180 to autobus jak każdy inny, może tylko bardziej nagrzany, ciasny, śmierdzący i naćkany zidiociałymi Anglikami. Niemniej wcale nie jestem pewien, czy gdyby w ramach jakichś zmian w rejonie Powązek/Chomików/Bemowa zaproponować zakrańcowanie tej linii na Chomikach czy Nowym Bemowie właśnie, to czy ZTM nie walnąłby na odczepnego jakiejś ideologicznej formułki w rodzaju, że nie można puścić linii turystycznej na blokowisko etc.
[ Dodano: 2007-07-19, 22:39 ]
A mnie zdarza się jednak spotkaćTadek A. pisze:Ale zrozum, że 180 nie jest obładowane turystami
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
powinien byc podział na linie w pełni obsługiwane przez niska podłoge a linie z możliwościa niskiego wejścia , w ciwilizacji zachodniej do której sie przypisujemy jest niska podłoga jezeli przewoznik niespełnia wymogów ginie śmiercia konkurencji bez sentymentów .M.Z.A. powinno miec 51%udziałów i po kłopoczie dzieci przeszłości.
Nie ma takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój.
Primo148 pisze:powinien byc podział na linie w pełni obsługiwane przez niska podłoge a linie z możliwościa niskiego wejścia , w ciwilizacji zachodniej do której sie przypisujemy jest niska podłoga jezeli przewoznik niespełnia wymogów ginie śmiercia konkurencji bez sentymentów .M.Z.A. powinno miec 51%udziałów i po kłopoczie dzieci przeszłości.
Secundo
14.07.2008 - i starczy...
Zdecydowanie popieram te postulaty.Tadek A. pisze:Primo148 pisze:powinien byc podział na linie w pełni obsługiwane przez niska podłoge a linie z możliwościa niskiego wejścia , w ciwilizacji zachodniej do której sie przypisujemy jest niska podłoga jezeli przewoznik niespełnia wymogów ginie śmiercia konkurencji bez sentymentów .M.Z.A. powinno miec 51%udziałów i po kłopoczie dzieci przeszłości.naucz się korzystać ze znaków interpunkcyjnych i dużych liter.
Secundonaucz się pisać z sensem.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]