Przebudowa i przygotowanie ulic pod linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Dla nie mających cierpliwości ściągać tych bodaj 17 MB archiwum obrazek w załączniku. Po środku omawiany przystanek, na lewo od niego przejście dla pieszych, najbardziej z prawej zespół przystankowy przy Osmańczyka/Piastów Śląskich.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- a/p TALENT
Niestety , proces grodzenia terenów wokół Fortu Bema kwitnie
.Niedawno można było wejść na teren Fortu od strony ul. Obrońców Tobruku tj,. dosyć blisko od Hali Sportowej / pobudowano tam boiska treningowe do piłki nożnej - czy da się tam przejść teraz nie wiem na 100 %/. Teraz najbliższy i najkrótszy dostęp będzie od przyst. Os. Leśne ok. 200 m. od ul. Ks. Bolesława . Teren Fortu i okolice są rzeczywiście b. ciekawe . Bardzo wstępnie umówiłem się z Premo na 1.03.08 na przejazd linią mikrobusową 201 i wycieczkę po Forcie i okolicach tj. ostatni rzut oka na lasek na Kole przed budową trasy S-8 - / będę robił za przewodnika - kto chce może się przyłączyć /. Ale nie wiem teraz , czy akurat w tym terminie będę dysponował wolnym czasem
.
Idiokracja nas otacza
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przełóżcie na później, prawdopodobnie dzielnica się nie wyrobi z pracami.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiedzieć czemu ci z Bemowa nic o Białołęce nie wspominali... 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem. Nikt tego jeszcze nie wie.
- a/p TALENT
Da się przejść od strony Obrońców Tobruku. Jest coś jakby miejsce po zdemontowanej furtce i można spokojnie przejść, ba nawet wózkiem dziecięcym wjechać - chodzą tamtędy mieszkańcy bloków przy Osmańczyka. Jednak nie mam pojęcia, czy to przejście jest oficjalne - niby stoi tablica o ośrodku sportowym podpisana przez Urząd Dzielnicy, ale kawałek dalej jest brama ze strażnikiem i napisem Mostostal, więc nie wiem czy to teren dzielnicy czy Mostostalu.a/p TALENT pisze:Niestety , proces grodzenia terenów wokół Fortu Bema kwitnie.Niedawno można było wejść na teren Fortu od strony ul. Obrońców Tobruku tj,. dosyć blisko od Hali Sportowej / pobudowano tam boiska treningowe do piłki nożnej - czy da się tam przejść teraz nie wiem na 100 %/.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Jeśli chodzi o Białołękę to w dość szybkim tempie uzgadniany jest projekt przystanków na Juranda ze Spychowa (trzy pary + jeden przy Ostródzkiej). Dla Skarbka z Gór projekt (przystanki, zakazy parkowania, pętla) też już się w fazie opiniowania, ale tam jeszcze trzeba pętlę wybudować. Z PKP PRAGA też nie powinno być problemu. Natomiast nie wiadomo czy uda uruchomić sie przystanek KONDRATOWICZA 05 bo TW od chyba roku robią stały projekt organizacji ruchu na wypadek awarii i konieczności uruchomienia Zetki. 
Polityka złym doradcą w pracy!
-
jacek
- Zbanowany
Pewniak to okolice szkoly, czyli opodal Bialoleckiej.Przy Ostrodzkiej to tez musi bycJotPeCet pisze:Jeśli chodzi o Białołękę to w dość szybkim tempie uzgadniany jest projekt przystanków na Juranda ze Spychowa (trzy pary + jeden przy Ostródzkiej).
Dwie pary pozostaja, czyli zapewne Echa Leśne i Kamykowa, gdyż Twórcza jest bardzo blisko Echa Lesne, wiec trochę nie bardzo?