Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Tramwaje po otwarciu centralnego ogryzka M2

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2009, 21:10

Ocena dotychczasowej działalności miasta jest podstawą tych przewidywań.

25 będzie pod ochroną z uwagi na tzw. trwałość projektu (a dokładniej to nawet dwóch), będzie dobrym dowozem do metra z Bródna i dobrym listkiem figowym dla wycofania tramwajów na Aleje z Ochoty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 paź 2009, 21:11

A co w niej było? Konkretne trasy, czy jakieś ogólniejsze przemyślenia, jeżeli tak, to jakie?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2009, 21:14

Przemyślenia takie, że "Aleje, a zwłaszcza W-Z obcinamy, na rzecz dowozówek do metra".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mariow

Post autor: mariow » 13 paź 2009, 21:17

nie wierzę. mimo wszystko nie sądzę że ktoś jest w stanie coś takiego zrobić.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2009, 21:18

Właściwie, to biorąc pod uwagę upoodbanie decydentów do relacji, chyba popełniłem błąd w prognozie.

Nie wiem, czy właściwsze nie byłoby podejście typu "stopniowe wygaszanie z utrzymaniem relacji", w tym także relacji realizowanych przez linie silne.

Przy tej filozofii, wszystko zostaje, ale porżnięte, a z zaoszczędzonych brygad powstałyby nowe linie dowozówkowe. :-k

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 13 paź 2009, 21:19

No nie, dopiero Bastian dał się poznać :p I myślę, że jednak kasacje 9 i 26 nie przejdą - jak już one zmienią trasy, a polecą inne linie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

mariow

Post autor: mariow » 13 paź 2009, 21:19

ty masz dziś chyba dzień czarnowidztwa :P
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2009, 21:25

Nie lekceważcie potęgi Ciemnej Strony Mocy!

Nie wiem, czy wiecie, ale przy otwarciu Metra Ratusza Arsenału był szereg scenariuszy dotyczących kształtu komunikacji tramwajowej (niektóre naprawdę absurdalne). Ten, który został ostatecznie wdrożony, by skutkiem polecenia z tzw. góry, które brzmiało: "MUSICIE skasować KTÓRĄŚ linię z Marszałkowskiej".

reserved

Post autor: reserved » 13 paź 2009, 21:26

To może 521? :D

Awatar użytkownika
Staad

Post autor: Staad » 13 paź 2009, 21:32

521 to chyba w Al. Jerozlomiskich :D
SPINNING WORLD

reserved

Post autor: reserved » 13 paź 2009, 21:45

To nie tyczyło się postu wyżej akurat. ;-)
No tak ale skoro likwidacja 9-tki itd. to 521 może przejąć tych pasażerów. Jestem za! :D :D

Dobra EOT.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 paź 2009, 21:53

Glon, a kiedy była ta rozmowa?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2009, 21:55

Tego nie mogę powiedzieć, żeby się nie zdekonspirować! Mniej więcej w takiej sytuacji jak obecnie, lecz w okolicach końca pierwszego przetargu (dlatego piszę mniej więcej).

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 13 paź 2009, 22:00

reserved pisze:No tak ale skoro likwidacja 9-tki itd. to 521 może przejąć tych pasażerów. Jestem za! :D :D
Jak wycofamy je ze Szczęśliwic i puścimy na Okęcie...

MSPANC ;)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 paź 2009, 22:06

Otóż nawet ze Szczęśliwic ktoś zaczął tym dziadem jeździć, gdy nie było tramwajów na Okęcie. A przecież te tramwaje "są zupełnie nieistotne dla obsługi Szczęśliwic".

ODPOWIEDZ