Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tramwaje po otwarciu centralnego ogryzka M2
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ocena dotychczasowej działalności miasta jest podstawą tych przewidywań.
25 będzie pod ochroną z uwagi na tzw. trwałość projektu (a dokładniej to nawet dwóch), będzie dobrym dowozem do metra z Bródna i dobrym listkiem figowym dla wycofania tramwajów na Aleje z Ochoty.
25 będzie pod ochroną z uwagi na tzw. trwałość projektu (a dokładniej to nawet dwóch), będzie dobrym dowozem do metra z Bródna i dobrym listkiem figowym dla wycofania tramwajów na Aleje z Ochoty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co w niej było? Konkretne trasy, czy jakieś ogólniejsze przemyślenia, jeżeli tak, to jakie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przemyślenia takie, że "Aleje, a zwłaszcza W-Z obcinamy, na rzecz dowozówek do metra".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Właściwie, to biorąc pod uwagę upoodbanie decydentów do relacji, chyba popełniłem błąd w prognozie.
Nie wiem, czy właściwsze nie byłoby podejście typu "stopniowe wygaszanie z utrzymaniem relacji", w tym także relacji realizowanych przez linie silne.
Przy tej filozofii, wszystko zostaje, ale porżnięte, a z zaoszczędzonych brygad powstałyby nowe linie dowozówkowe.
Nie wiem, czy właściwsze nie byłoby podejście typu "stopniowe wygaszanie z utrzymaniem relacji", w tym także relacji realizowanych przez linie silne.
Przy tej filozofii, wszystko zostaje, ale porżnięte, a z zaoszczędzonych brygad powstałyby nowe linie dowozówkowe.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie lekceważcie potęgi Ciemnej Strony Mocy!
Nie wiem, czy wiecie, ale przy otwarciu Metra Ratusza Arsenału był szereg scenariuszy dotyczących kształtu komunikacji tramwajowej (niektóre naprawdę absurdalne). Ten, który został ostatecznie wdrożony, by skutkiem polecenia z tzw. góry, które brzmiało: "MUSICIE skasować KTÓRĄŚ linię z Marszałkowskiej".
Nie wiem, czy wiecie, ale przy otwarciu Metra Ratusza Arsenału był szereg scenariuszy dotyczących kształtu komunikacji tramwajowej (niektóre naprawdę absurdalne). Ten, który został ostatecznie wdrożony, by skutkiem polecenia z tzw. góry, które brzmiało: "MUSICIE skasować KTÓRĄŚ linię z Marszałkowskiej".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tego nie mogę powiedzieć, żeby się nie zdekonspirować! Mniej więcej w takiej sytuacji jak obecnie, lecz w okolicach końca pierwszego przetargu (dlatego piszę mniej więcej).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Otóż nawet ze Szczęśliwic ktoś zaczął tym dziadem jeździć, gdy nie było tramwajów na Okęcie. A przecież te tramwaje "są zupełnie nieistotne dla obsługi Szczęśliwic".