[Historia] Tramwaje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

beni

Post autor: beni » 20 sty 2011, 12:04

mkm101 pisze:
Plesim pisze:To gdzie to jedzie :?:
Na remont (albo raczej - na odbudowę). Pytanie tylko - kiedy wróci...

[ Dodano: |19 Sty 2011|, 2011 23:13 ]
MisiekK pisze: Lista wagonów 13N jako historycznych jest już ustalona i trwają rozmowy z Zarządem TW co do ich liczby (trzeba je gdzieś trzymać) oraz stanu na jaki będą w bliższej przyszłości przywracane. Będzie ich max 10.
Niestety liczba została ograniczona do 7.
Jeśli można wiedzieć które mają pozostać. A czy skreślone w zeszłym roku wagony 193 i 371 też pozostawiono bo wagon 193 dośc niekompletny widziałem kilka razy jak go przetaczali ZET-3 do ZET-1 i na odwrót.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sty 2011, 12:05

Co nie wyklucza zajecia się tym drugim. To niekoniecznie jest spowodowane brakiem środków, mocy czy czegoś tam. Zresztą jak coś im się "zachce" to nagle wszystko staje się mozliwe.

drapka

Post autor: drapka » 20 sty 2011, 12:06

piotram pisze: Szczerze, to oni najchętniej pozbyli się całego "zabytkowego problemu", niestety...
No niekoniecznie, bo gdyby np. miasto zleciło zadanie pt. utrzymanie i ekspozycja zabytkowego taboru tramwajwego i przeznaczyło okreslone środki, to ten "zabytkowy problem" mógłby się stać dodatkowym źródłem dochodu. Oczywiście wszystko musiałoby być w zgodzie ze statutem, przepisami itp.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sty 2011, 12:09

beni pisze: Jeśli można wiedzieć które mają pozostać. A czy skreślone w zeszłym roku wagony 193 i 371 też pozostawiono bo wagon 193 dośc niekompletny widziałem kilka razy jak go przetaczali ZET-3 do ZET-1 i na odwrót.
371 zostaje, 193 na razie będzie odstawiony do "dalszych decyzji".

[ Dodano: |20 Sty 2011|, 2011 12:11 ]
drapka pisze: No niekoniecznie, bo gdyby np. miasto zleciło zadanie pt. utrzymanie i ekspozycja zabytkowego taboru tramwajwego i przeznaczyło okreslone środki, to ten "zabytkowy problem" mógłby się stać dodatkowym źródłem dochodu. Oczywiście wszystko musiałoby być w zgodzie ze statutem, przepisami itp.
No to wtedy by "musieli". Na własną wolę na razie bym nie liczył.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 sty 2011, 12:27

beni pisze:Jeśli można wiedzieć które mają pozostać.
Ty tego nie wiesz???? Myślałem, że będziesz listę znał zanim napisałem w tej sprawie pismo do prezesa TW.... :)
piotram pisze:193 na razie będzie odstawiony do "dalszych decyzji".
Sprzedany.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 sty 2011, 12:35

piotram pisze:Co nie wyklucza zajecia się tym drugim. To niekoniecznie jest spowodowane brakiem środków, mocy czy czegoś tam.
No tak, piotram i jego wszystkowiedzące teorie. Własciwie nie widzę sensu jakiejkolwiek polemiki, bo i tak miłośnictwo wie lepiej.

Tylko gdyby to była prawda, co mówisz, to zabytki stałyby pod płotem na R-4 - wszystkie - a o NG czegokolwiek by się nawet nie mówiło.

Jak to fajnie się wydaje cudze pieniędze i dysponuje cudzym czasem...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sty 2011, 12:37

Zajmowałeś się kiedykolwiek tematem? Jak nie, to Twój brak sensu polemiki jest jak najbardziej na miejscu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 sty 2011, 12:38

Nie bądź bezczelny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sty 2011, 12:43

Glonojad pisze: Tylko gdyby to była prawda, co mówisz, to zabytki stałyby pod płotem na R-4 - wszystkie - a o NG czegokolwiek by się nawet nie mówiło.
A jak myslisz, czyja to sprawka, że wszystkie tam nie stoją, a o NG czasem się mówi? Prezesa TW, nie?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 sty 2011, 12:44

No popatrz, tak właśnie myślałem, że w TW decyzje podejmuje zarząd. Pewnie spałem, jak coś się zmieniło, podobnie jak na zajęciach nt. rozwarstwiającej się blachy :roll:

beni

Post autor: beni » 20 sty 2011, 12:55

MisiekK pisze:
beni pisze:Jeśli można wiedzieć które mają pozostać.
Ty tego nie wiesz???? Myślałem, że będziesz listę znał zanim napisałem w tej sprawie pismo do prezesa TW.... :)
piotram pisze:193 na razie będzie odstawiony do "dalszych decyzji".
Sprzedany.
Dzięki ci o panie za merytoryczną odpowiedz. :D

To na razie mamy 371, 795, 534. Na pewno będzie walka o 503 pod obecną postacią 753''. Bo ten 504 to już tylko na żyletki się nadaje.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 20 sty 2011, 12:57

:idea: O, to dobrze wiedziec, bo myśmy przez prawie 15 lat działalności myśleli, że to my podejmujemy decyzje co ma się dziać z zabytkami :D

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 sty 2011, 12:59

Jacy "my"?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 sty 2011, 13:17

beni pisze:To na razie mamy 371, 795, 534.
Nietrudno się było domyśleć.
beni pisze:Na pewno będzie walka o 503 pod obecną postacią 753''.
Nie będzie walki.
beni pisze:Bo ten 504 to już tylko na żyletki się nadaje.
Również sprzedany.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 20 sty 2011, 13:37

Mój rówieśnik 504 sprzedany ? Nic już nie będzie takie , jak było .
miłośnik 13N

ODPOWIEDZ