A kto powiedział, że autobus miejski ma się wlec? Powinien jechać z dopuszczalną maksymalną prędkością, jeśli ZTM i Ratusz koniecznie chcą uczynić KM atrakcyjnąGlonojad pisze:Bez przesady, 35 km/h to nie jest jakiś dramat
O linii 189...
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A silna osłona linią czarną to z czego? Ledwie się udało przyzwoitą częstotliwość zrobić, już chcesz to na dwie linie rozbić?
No i ile to 509 zyska na Dźwigowej, Kleszczowe, al. Lotników, w korku na Sasanki - Marynarskiej?
No i ile to 509 zyska na Dźwigowej, Kleszczowe, al. Lotników, w korku na Sasanki - Marynarskiej?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja powiem tyle: nie zapomnę tego widoku "biegaczy na przełaj" z przystanku SYNÓW PUŁKU na przystanek tramwajowy (ok. 15 osób), przesiadki na Hali Woli w 506 jadące za Mediolanem (ok. 5 osób), biegu przez przejście dla pieszych na czerwonym świetle do 190 (wygrałem ja, pozostałe 7 osób zostało w połowie przejścia przy przystanku tramwajowym)

M-1 PKS S-1 7 9 709 727 KM1 KM8 WKD N85
KM WPR: 1, 2
KM WPR: 1, 2
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niewątpliwie ryzykowali półgodzinne oczekiwanie na tramwaj i godzinne na 190

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Żeby takie coś miało sens, czyli być zauwżalnie szybsze od 189, to musiałoby jechać bez sensu: np. wiaduktem nad al. Krakowską czy nad Żwirkami. Wtedy by zyskało ładne minuty, tylko woziłoby więcej powietrza.dev pisze: Chociaz w DS jak sie czlowiek wlecze z Mokotowa na Wole, to wtedy odczuwa sie brak "509"...
Popatrz, jaka franca!
okej, okej, napisałem wszak z zastrzeżeniem jak widzisz.drapka pisze:...było kolejno 489-509-189...
wracając do pomysłu „tatra” :
obecnie na dużym odcinku linia 189 pokrywa się z linią 401.
czy w takim razie miałby sens rozdział linii 189 na dwie : zwykłą 189 i przyspieszoną 489 (tworzoną zapewne z obecnych dodatków linii 189, dodatkowe pytanie : na jakim odcinku trasy linii 189) przy korkogennym przebiegu trasy tej linii ?
moim zdaniem obecny układ 189 i 401 jest optymalny.
.
Moim zdaniem każde rozdzielenie tych linii (czy inne trasy, czy inne przystanki) - skończy się popsuciem względnie dobrej regularności. Przypomnieć warto duet 403 z Targówka i 503 z Konwiktorskiej. Efekt był taki, że na Ursynowie nader często, po przejechaniu wszystkich korków jeździło sobie wypchane 503 a zaraz za nim puste 403 (albo na odwrót).
Popatrz, jaka franca!