Ta...Tutaj to najlepsze jest to, że kierowcy ze 171 bądź 190 jadą do Okopowej, a takie E-2 potrafi tam stać na LesznieMC pisze:Chwalę (nie, nie łąki umajone) kierowcę odkurzacza171, który wczoraj zamiast stać na Lesznie w kierunku Nowego Bemowa pojechał przez Solidarności, Okopową i Leszno.
Za co chwalimy kierowcĂłw/motorniczych?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Polski naród to wytykać tylko potrafi, proszę jak bardzo zapełnione są wątki o wkurzających kierowcach i współpasażerów a tutaj pustki. 
Ja to jestem pod wrażeniem cierpliwości kierowców zwłaszcza Alpina z niezaklejonymi fotokomórkami.
Ja jadąc takim autobusem po przejechaniu 5 przystanków mam dość jak na każdym z nich kierowca zamyka po 6 razy drzwi. 
Ja to jestem pod wrażeniem cierpliwości kierowców zwłaszcza Alpina z niezaklejonymi fotokomórkami.
O matko, co za straszna linia [Z-4]*! Przejechałem się tym dwa razy z Babki do ONZ, zamiast 9 minut jechałem kilkanaście, a wszystko przez te stada moherów, dyskutujące w drzwiach autobusu, dobijające się do kabiny kierowcy itp. Fragment dialogu:
- Panie kierowco, jak to jedzie?
- Jest napisane na tablicach.
- A może ja nie umiem czytać?
- (ignor)
* przyp. hafilip84
- Panie kierowco, jak to jedzie?
- Jest napisane na tablicach.
- A może ja nie umiem czytać?
- (ignor)
* przyp. hafilip84
Ostatnio jak jechałem grodziową Scanią na 218, spotkałem się z sytuacją jak kierowca pokazuje drogę pasażerowi, tzn. na przystanku M.Wierzbno wysiadł z kabiny, podszedł do pasażera informując go, że to już tu musi wysiąść i w drzwiach pokazał jak ma dalej iść do punktu docelowego. Brawa dla kierowcy, dzięki takim kierowcom wizerunek KM polepsza się. 

Temat cichy trochę, a szkoda. Ja ze swojej strony chciałbym pochwalić pewną panią kierowniczkę z Mobilisu, z którą miałem dziś przyjemność jechać. Niemalże ścisłe centrum miasta, przegubowy Solaris (którym trudniej kierować) a dawno nie miałem tak płynnej i dobrej jazdy! Linia i wóz pewnie będzie do wiadomości ZTM-u, jeśli zdecyduję się napisać pochwałę. 
- MeWa
- Cukiereczek
W TW - nie. Tam jest brana pod uwagę punktualność i oczywiście BRAK zastrzeżeń.radeom pisze:Hmmm... a jak wygląda sprawa pisania pochwał? Czy są one zawsze brane pod uwagę przy przyznawaniu premii?reserved pisze:Linia i wóz pewnie będzie do wiadomości ZTM-u, jeśli zdecyduję się napisać pochwałę.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Prawdopodobnie jednak nie, chociaż te kilka zdań można interpretować różnie:radeom pisze:Hmmm... a jak wygląda sprawa pisania pochwał? Czy są one zawsze brane pod uwagę przy przyznawaniu premii?
Zawarta w ostatnim zdaniu prognoza jak czas pokazał raczej się nie sprawdziła.Serdecznie dziękuję za miłe pismo, w którym pochwalił Pan naszego kierowcę za życzliwy stosunek do niepełnosprawnego pasażera. Kierowca otrzymał pisemną pochwałę, fakt ten również pozytywnie wpłynie na ogólną ocenę pracy kierowcy. (...) Pozostaję w przekonaniu, że świadczone przez naszą Spółkę usługi będą stały na coraz wyższym poziomie. (...) [Podpisano] na mocy udzielonego pełnomocnictwa (...), Dział Marketingu [MZA], p.o. Kierownika (...)
-
Stary Pingwin