Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Operator szybkiego internetu

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Rosa

Post autor: Rosa » 28 gru 2010, 20:28

Ja mialem UPC, potem wymieniłem to na Astera a ok 2 lata temu ponownie wrócilem do UPC. Aster był zbyt drogi ale co do jakosci nie narzekałem, teraz w UPC za 145 zł mam TV + internet + telefon gdzie mam 360 darmowych minut co miesiąc, na jakosc też nie narzekam.
Vectre w bloku też posiadam, chyba jest tansza więc moze kiedyś znowu wymienię dostawcę :), na razie nie odczuwam takiej potrzeby.
Astera wykupiło i tak UPC więc tego dostawce możesz chyba wyłaczyć z rozważań, a co do pozostalych dwóch, podzwoń, spytaj się co Tobie zaoferuja i tyle. UPC wg mnie nieco pewniejszy, Vectra tańsza.

fraktal

Post autor: fraktal » 28 gru 2010, 20:34

Pawel_ pisze:A propo Neostrady. Ile kosztuje, że tak napiszę, zerwanie umowy z nimi? Wie ktoś coś na ten temat?
To zależy, ile miesięcy zostało Ci do końca umowy. Im więcej, tym wyższa kara. W regulaminie promocji jest coś takiego, co się nazywa zdaje się wysokość rabatu na usługę i trzeba to pomnożyć przez liczbę miesięcy, jaka Ci została do końca umowy. Jest jeszcze teoretyczna możliwość, że jeśli internet działa naprawdę źle i nic nie pomaga, to można zerwać umowę bez odszkodowania. Ale tak naprawdę każdą usterkę można naprawić, bo jak jest się upartym i ma się zapasowy kabel, drugi modem/router i grozi się zerwaniem umowy, to zawsze mogą Cię przełączyć na centrali na linię o lepszych parametrach.

Awatar użytkownika
Anna Jaworska

Post autor: Anna Jaworska » 28 gru 2010, 20:45

Ja rozwiązywałam umowę z neo po 35 dniach od podpisania umowy, bez żadnych kosztów.
A to dlatego że przez ten czas od pisania umowy nie rozpoczęli świadczenia usługi :D
Obrazek Piszę poprawnie po polsku

zanim zaczniesz zawracać dupę - użyj google

kajo

Post autor: kajo » 28 gru 2010, 21:59

fraktal pisze:
ikarus pisze:Korzystam z Neostrady, do podłączenia nie użyłem ich modemu tylko markowego produktu i wtedy cieszę się z Neostrady.
Jak zrywa połączenie, to na 90 procent nie zależy od urządzenia, tylko od złego stanu linii operatora. Tylko udowodnić im ten fakt nie jest wcale tak łatwo.
Polemizowałbym. Przeniosłem się jakiś czas temu do Netii i w tym roku poprosiłem o nowy modem. Znacząca poprawa, nie rozłącza mnie już, oraz nie mam problemów przy logowaniu. (żeby nie było miałem speedtoucha a teraz mam bodajże d-linka).
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 gru 2010, 7:42

Dantte pisze:ZTCW to Aster zostało kupione przez UPC :>
http://telepolis.pl/news.php?id=20082
Transakcja musi jeszcze być zatwioerdzona przez UOKiK. Wątpię, by zgodził się na taką transakcję bez obowiązku sprzedaży warszawskiej filii Astera innemu podmiotowi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 29 gru 2010, 12:27

pawcio pisze:Transakcja musi jeszcze być zatwioerdzona przez UOKiK. Wątpię, by zgodził się na taką transakcję bez obowiązku sprzedaży warszawskiej filii Astera innemu podmiotowi.
Z jakiej to racji?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 gru 2010, 12:37

Nadmiernej koncentracji na rynku. Tak jak Kraft musiał sprzedać Wedla kupując Cadbury.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 30 gru 2010, 23:32

Dzięki za wszelkie rady i informacje :) Większość pozytywnych opinii jest o UPC, więc jednak wrócę do niego z internetem. Teraz jest promocja z okazji 10 lecia neta u tego operatora. Szczegóły na stronie http://www.upc.pl.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

radeom

Post autor: radeom » 31 gru 2010, 0:16

Ja również polecam UPC. Internet w UPC mam od pięciu lat, obecnie jest to 25 MB/s i jestem bardzo zadowolony z usługi. Do tego mam jeszcze w UPC telewizję i od niedawna telefon, na żadne z powyższych w ogóle nie narzekam.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 31 gru 2010, 9:04

Ja również UPC od wielu wielu lat i większych uwag nie mam ;-)
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 31 gru 2010, 9:39

U mnie jest ogromny wybor:

1) Tp sa
2) Tp sa
3) Tp sa

Ostatnio zmniejszyli mi z 10-tki na 6-tke bo po modernizacji sa gorsze parametry techniczne. :)

Awatar użytkownika
Anna Jaworska

Post autor: Anna Jaworska » 31 gru 2010, 10:27

Też bym brała UPC
(gdybym miała wybór, a że wybór w Łomiankach mam dokładnie taki jak rhemek to tracę nerwy z nerwostradą)
Obrazek Piszę poprawnie po polsku

zanim zaczniesz zawracać dupę - użyj google

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 31 gru 2010, 10:41

Mi neostrada co drugi dzień nie działała #-o dlatego się przerzuciłem na coś porządniejszego, szybszego i bez limitów te kilka lat temu co było nie do pomyślenia w Tepsie =;
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

kajo

Post autor: kajo » 31 gru 2010, 18:11

rhemek pisze:U mnie jest ogromny wybor:

1) Tp sa
2) Tp sa
3) Tp sa

Ostatnio zmniejszyli mi z 10-tki na 6-tke bo po modernizacji sa gorsze parametry techniczne. :)
Jak masz linie tp to i Netia i dialog też da rade:)
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 02 sty 2011, 17:55

Bosz, co macie z Neostradą. Mam liveboxa, na początku nie działał, bo i ja nie byłem zaznajomiony z nim i wyłączałem go razem z komputerem, przez co modem zapominał ustawienia, Vista też go nie lubiła - przez aplikację dołączoną do modemu zawieszała się. Niemniej wystarczało usunąć tę aplikację i modem na stałe podłączyć do prądu, a wszystko działa idealnie. Zero zerwań łączności od początku posiadania Neostrady. Może nie mam 30Mbit/s, ale i te 2Mbit mi wystarczą na codzień.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11

ODPOWIEDZ