Zmiany obsługowe - luty 2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Owszem, relacja skrętna jest kluczowa i wara mi od niej.
Ja nie wiem czy 188 nie było by chwilowo dosyć dobrym połączeniem ŻiW z metrem i miastem, bo chyba 128 i 175 gniją w Jerozolimskich teraz.

Mówię, skrócić po tej stronie do Torwaru. Albo nawet do Politechniki.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Żebyś zysk z niechodzenia po przejściach przy Lotniku mógł zużyć w oczekiwaniu na lewoskręt przy Rondzie Jazdy Polskiej? 118 potrafi tam zawracać przez 20 minut.
Od jutra na 77 wszystkie cztery Zakłady Realizacji Przewozów: artykuł
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie ma sensu, bo temat był omawiany milion razy, nic nowego się do dyskusji nie wniesie.
Teraz jest nowa rzeczywistość i kompletnie wszystko po TL jeździ kompletnie puste.
ŁK
Ile?! Często tam bywam, zazwyczaj 118 przejeżdża na pierwszych światłach.Szeregowy_Równoległy pisze:118 potrafi tam zawracać przez 20 minut.
Właśnie też się zastanawiam jak to można osiągnąć, bo ogonki do skrętu z Waryńskiego na most bywają, ale nie takie.

Od najbliższego weekendu Mobilis pojawia się na 158 i zachodzą kolejne drobne zmiany: artykuł
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zapomniałem o moście, może teraz jest mniej chętnych do skrętu w lewo? Niemniej gość, który mi o tym donosił i u którego zdarzyło mi się być towarzysko dokładnie tyle w szczycie B stracić potrafił, a popołudniowe 118 miał przez jakiś czas niemal na stałe. A nie zwykł ściemniać, bo nie jest miłośnikiem, żeby koloryzować i przeżywać.reserved pisze:Ile?! Często tam bywam, zazwyczaj 118 przejeżdża na pierwszych światłach.Szeregowy_Równoległy pisze:118 potrafi tam zawracać przez 20 minut.
Mam wrażenie, że to jest pierwszy raz od bardzo dawna (jeśli nie w historii), gdy planowo na 158 pojawia się ktoś inny, niż Ostrobramska (zasileń czy zastępstw nie liczę).Domas pisze:Od najbliższego weekendu Mobilis pojawia się na 158 i zachodzą kolejne drobne zmiany: artykuł
Edit: w historii to nie, bo linia jest starsza (od 1965 roku) niż zajezdnia przy Ostrobramskiej (1969), ale od dawna z pewnością.
Nie wiem jak jest ostatnio. Wiem, jak bywało zwykle. Co więcej, zdarzało mi się w czasie popołudniowych paraliżów czekać na 118 na krańcu Metro Politechnika i akurat tę zawrotkę autobus często za pierwszym razem robił.Szeregowy_Równoległy pisze:Zapomniałem o moście, może teraz jest mniej chętnych do skrętu w lewo? Niemniej gość, który mi o tym donosił i u którego zdarzyło mi się być towarzysko dokładnie tyle w szczycie B stracić potrafił, a popołudniowe 118 miał przez jakiś czas niemal na stałe. A nie zwykł ściemniać, bo nie jest miłośnikiem, żeby koloryzować i przeżywać.reserved pisze: Ile?! Często tam bywam, zazwyczaj 118 przejeżdża na pierwszych światłach.
Szkoda, że nikt tu nie wspomniał, że od 17 lutego wszystkie kursy Edwarda z Nowego Bemowa kończą w Wilanowie. Nie ma już kursów skróconych do pl. Bankowego, Na Rozdrożu i tak dalej. Bardzo dobra zmiana, bo wieczorem Edward się cieszy dużym wzięciem. Dotychczas kursy skrócone kończyły na Pl. Na Rozdrożu od 18:30, kiedy jeszcze trwa popołudniowy szczyt.