I to kolejny powód dla którego nie lubię PKSów... To nie jest normalne żebym o 21 miał już wyłączone światło i był zmuszony siedzieć po ciemku... A niech mi tylko przyjdzie do głowy zapalić lampkę nad głową żeby poczytać... Przecież to świętokradztwo... A w pociągu jak nie uda mi się przekonać współpasażerów (siedmiu, a nie czterdziestu!), to wychodzę na korytarz i jest fajno...MZ pisze:MeWa pisze:To już trzeba kierowcę o takie rzeczy prosić, bo rozumiem, że nie jest oczywiste, że podczas całonocnych przejazdów ludzie wolą spać?Jest oczywiste (ja się zresztą z takim problemem nie spotkałem w nocy), ale jeśli dla któregoś kierowcy to oczywiste nie było, to wypadało go o tym uświadomić.
PKP a PKS
Moderator: JacekM
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
- fik
- Naczelne Chamidło
Popełniłem ostatnio błąd śmiertelny i pojechałem nocnym autobusem dalekobieżnym. Z Warszawy do Iwonicza-Zdroju, Neobus Niebylec, drobne 70 PLN. W cenie biletu: brak kwitu bagażowego, planowa przesiadka o 4 nad ranem z autobusu do busa, mimo wykazania w rozkładzie kursu bezpośredniego, non-stop grające radio, zaspany kierowca nieschodzący poniżej 60 kmh na wąziutkiej i nierównej DW991, bagaże w przejściu busa i parę innych drobiazgów "uprzyjemniających" podróż. Gdzie się składa skargi na łamanie UoTD oraz UoTZ?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Z tej beczki - odradzam przewoźnika Interpalm - sprzedają więcej biletów niż mają miejsc i odjeżdżają z Krakowa ze stojącymi i potrafią zostawić ludzi z kwitkiem... W święta miałem nieprzyjemność podróżować tym czymś.fik pisze:Popełniłem ostatnio błąd śmiertelny i pojechałem nocnym autobusem dalekobieżnym. Z Warszawy do Iwonicza-Zdroju, Neobus Niebylec, drobne 70 PLN. W cenie biletu: brak kwitu bagażowego, planowa przesiadka o 4 nad ranem z autobusu do busa, mimo wykazania w rozkładzie kursu bezpośredniego, non-stop grające radio, zaspany kierowca nieschodzący poniżej 60 kmh na wąziutkiej i nierównej DW991, bagaże w przejściu busa i parę innych drobiazgów "uprzyjemniających" podróż. Gdzie się składa skargi na łamanie UoTD oraz UoTZ?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Formalne potwierdzenie, że przewoźnik wziął na siebie odpowiedzialność za twój bagaż, który bagaż a niekiedy wręcz podstawa do odebrania bagażu. W PB zawsze się dostaje.MichalJ pisze:Kwit bagażowy w PKS? Co to jest?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!