Czasy przejazdu

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Kra

Post autor: Kra » 23 mar 2007, 15:09

Mario pisze:Czas przejazdu na 701 jest od czapy wzięty, ba - gorzej.
A jaka jest praktyka. Bywa, że na Aspekcie Grodzio jest na "-7". Późny wieczór DS.
Problem nie tylko w rozkładach ale także w ich egzekwowaniu :!:

Mario

Post autor: Mario » 25 mar 2007, 13:42

Kra pisze:A jaka jest praktyka. Bywa, że na Aspekcie Grodzio jest na "-7". Późny wieczór DS.
Problem nie tylko w rozkładach ale także w ich egzekwowaniu :!:
Mnie nie musisz o tym mówić. Staram się tak układać plan dnia, by unikać Grodzia. Już wolę szrot z Redutowej.
Grodzio ma to do siebie, że rozkład ma w dupie. Już nieraz dzwoniłem ze skargą w tej sprawie, ale za każdym razem dostawałem odpowiedź na piśmie, że tachografy i inne cacka są w porządku. No, ale mnie trudno wmówić, że białe jest czarne, więc pozostaję tylko z politowaniem dla ZTMu, ich nadzoru i uczciwości PKSa.
Wracając do tematu, dziś rano kiero prawie osiągnął 32 minuty do Wilsona, ale na wszelki wypadek zwolnił i pod koniec wlókł się, aby przypadkiem za szybko nie dotrzeć na Wilsona.
To też potwierdza słuszność moich obliczeń.
A Grodzia należy wysłać do Czelabińska.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 26 mar 2007, 13:53

wracając do 728: należy śćiąć rozkłąd w maksimum od Janek do Złotokłosu o 6 minut. Na odcinku Okecie - Janki jest dopasowany.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 mar 2007, 13:04

R-11 Kleszczowa pisze:127 i 149 na Chrościckiego -> PKP Włochy mają różne czasy przejazdu. Zdecydowanie lepszy jest rozkład tej drugiej linii- o minutę szybciej pokonuję odcinek od pętli do PKP Włochy.
No i rozkład się na 127 zmienia, a czasy przejazdu się nie zmieniają :roll: (że o rozkładach typu 127: 10,..., 40 i 149: 13, 43 :roll: nie wspomnę )
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 mar 2007, 17:53

Za dużo byś chciał. Ta koordynacja na odległość 3 przystanków ma niewielki sens.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 29 mar 2007, 17:59

R-11 Kleszczowa pisze:a czasy przejazdu się nie zmieniają
Ależ zmienia się czas przejazdu, maksymalny o całe 6 minut ;>
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 mar 2007, 17:59

Na 507 też ścięli czas. Miło. Chyba jest to pierwsza linia, która ma realny czas przejazdu na Moście Poniatowskiego.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 29 mar 2007, 19:36

R-11 Kleszczowa pisze:No i rozkład się na 127 zmienia, a czasy przejazdu się nie zmieniają
Przyjrzyj się dokładniej. Czasy się zmieniają radykalnie, są zrobione praktycznie od zera. Międzyszczyt, święto. To powinno położyć kres wleczeniu się na Wincentego. Czasy szczytowe także przyczynią się do zwiększenia punktualności. To samo na 169, 406 (już nie ma rozwleczonych stref na Gdańskim) i 500 oraz częściowo na 407. 507 z kolei powinno mieć urealniony czas na moście oraz na Kasprzaka i posłużyć jako przykład dla kolejnych linii.

A docelowo strefy i tak zostaną wkrótce ujednolicone na całej sieci i, mam nadzieję, znacznie dokładniej wyznaczone. Więc jeśli ktoś chce zasugerować coś, wskazać miejsca i odcinki wymagające pomiarów i ew. korekt, to wątek jest cały czas otwarty.

Dennis

Post autor: Dennis » 30 mar 2007, 9:44

No to ja się powtórzę: 105 od NOWEGO BEMOWA do BATALIONÓW CHŁOPSKICH. Rano busy mają tam nawet 10-11 minut opóźnienia, w kierunku Śródmieścia #-o

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 mar 2007, 10:18

Jarek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:No i rozkład się na 127 zmienia, a czasy przejazdu się nie zmieniają
Przyjrzyj się dokładniej. Czasy się zmieniają radykalnie, są zrobione praktycznie od zera. Międzyszczyt, święto. To powinno położyć kres wleczeniu się na Wincentego. Czasy szczytowe także przyczynią się do zwiększenia punktualności. To samo na 169, 406 (już nie ma rozwleczonych stref na Gdańskim) i 500 oraz częściowo na 407. 507 z kolei powinno mieć urealniony czas na moście oraz na Kasprzaka i posłużyć jako przykład dla kolejnych linii.

A docelowo strefy i tak zostaną wkrótce ujednolicone na całej sieci i, mam nadzieję, znacznie dokładniej wyznaczone. Więc jeśli ktoś chce zasugerować coś, wskazać miejsca i odcinki wymagające pomiarów i ew. korekt, to wątek jest cały czas otwarty.
OK. Racja.
pawcio pisze:

Za dużo byś chciał. Ta koordynacja na odległość 3 przystanków ma niewielki sens.
Ma. W końcu linie 127 i 149 stanowią duet dowozu do stacji PKP z ciągu Chrościckiego. Przecież teraz dowozwóki do SKM i pociągów KM i inne koordynacje są bardzo trendy 8-[
Można tak ułożyć rozkład, żeby 149 w pewnych momentach wchodziło w takt ze 127 (00,07,15,30,37,45) :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 mar 2007, 10:23

Czyli ruszyć przy okazji rozkłady 194 i 716. I 717.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 mar 2007, 10:34

pawcio pisze:Czyli ruszyć przy okazji rozkłady 194 i 716. I 717.
Tak. Jeśli chce się stworzyć przyjazne pasażerom rozkłady w Ursusie i we Włochach nie można zrobić tego zmieniając rozkład jednej linii. Potrzeba bowiem zmian kompleksowych :)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 mar 2007, 10:37

I zmieniać rozkład, który był układany miesiąc temu? To niepolityczne. A tą niewielką niedogodność Nowe Włochy spokojnie przeżyją. Zwłaszcza, że w DS oraz w szczytach o jakiejkolwiek koordynacji nie może być mowy.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 mar 2007, 10:43

pawcio pisze:I zmieniać rozkład, który był układany miesiąc temu? To niepolityczne.
Tak- zmieniać jeśli nie jest on dobry :>
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 mar 2007, 10:51

Na wakacje. Może.

Zablokowany