[ Dodano: |21 Sie 2010|, 2010 00:06 ]
Jemu chodziło pewnie o linię na ... Siedlce . Tylko że nijak ona przez Wawer nie przebiega...Krzysiek_S pisze:Linia Dęblin- Warszawa Zachodnia i Lublin-Warszawa Zachodnia?
[ Dodano: |21 Sie 2010|, 2010 00:13 ]
Pawulon : Spójrz na przebieg Otwockiej. Przebiega dokładnie przez środek Wawra. Od Was może jest bliżej na Gocław, ale już od Międzylesia wszyscy korzystają z Patriotów. Nie ma innego połączenia z centrum. Albo Patriotów, albo wałem. Tylko,że wał w szczycie od ronda, gdzie przerwano modernizację, aż do Falenicy jest nieprzejezdny. W ciągu roku, dwóch, jak pociągi będą co minimum 10 minut 50% dzisiejszych kierowców sobie przekalkuluje i będzie z nich korzystać. Akurat Twój rejon i Krzyśka jest jedynym za torami, który ma alternatywne połączenia. Ale ile tam ludzi mieszka? Z 5000? Reszta będzie dokładnie w targecie SKM-ki. A co do Was, to musicie alternatywne uprzywilejowane linie nieprzecinające linii kolejowej. Tak już jest: nie dogodzi się wszystkim, ale 80% mieszkańców Wawra od września będzie w siódmym niebie.
Nie wierzysz, popytaj.
Ponadto nie oszukujmy się: jestem bardzo często na przejeździe w Międzylesiu, i poza szczytem obecnie ruch jest bardzo płynny. Więc nie wiem co te pociągi miałyby blokować. A w szczycie i tak ten felerny przejazd jest nieprzejezdny, a jak jedzie pociąg zamykają go 15 sekund przed, co daje max 30-40 sekund na przejazd składu. Więc w szczycie to da dodatkowe 3 minuty. Ile samochodów mniej przejedzie? 20?