Szybko to teraz poprawią. Gdybyś tego nie napisał, to pewnie by jeszcze jakiś czas z tym pojeździł.Proboszcz pisze:4894 LINIE OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Linię Obsługuje Zakład "???"
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nie, to jest fakt. Za każdym razem jak się taka informacja tu pojawi publicznie, to właściwe służby dostają nakaz likwidacji śladów przeszłości. Tak jak z #5665 - miał namalowany "ZAKŁAD INFLANCKA" dopóki się ktoś tą informacją nie podzielił publicznie. Wtedy przyszedł nakaz zamalowania tego napisu.Proboszcz pisze:Jak rozumiem to miała być ironia?
To bądź powściągliwy w dzieleniu się takimi informacjami.Proboszcz pisze:Ja spodziewam się tego, że za rok jak może natrafię na ten autobus to będzie widniał identyczny napis...
Wiesz, średniego pasażera to wali napis na kabinie. Jak pisze skargę, to i tak poda numer taborowy wozu.MeWa pisze:nie widzę powodów, dla których miałyby być nieaktualne napisy... sentyment sentymentem, ale ten wóz przecież nadal jeździ
Nie tylko z MZA.Frencher pisze:Czyli jednak ktoś z MZA czyta forum.
- MeWa
- Cukiereczek
to po co są napisy?MisiekK pisze:Wiesz, średniego pasażera to wali napis na kabinie. Jak pisze skargę, to i tak poda numer taborowy wozu.MeWa pisze:nie widzę powodów, dla których miałyby być nieaktualne napisy... sentyment sentymentem, ale ten wóz przecież nadal jeździ
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Przesadzasz. Ja pół roku temu pisałem które 2 wozy jeżdżą z naklejkami z Chełmskiej i nic się nie zmieniło, zapewne dojeżdżą z nimi do kasacji.MisiekK pisze:Szybko to teraz poprawią. Gdybyś tego nie napisał, to pewnie by jeszcze jakiś czas z tym pojeździł.Proboszcz pisze:4894 LINIE OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Wystarczy, że jest bałagan w numeracji wozów przeniesionych w ostatnich latach. Kolejnego, jeszcze bardziej uprzykrzającego życie nie potrzeba.MisiekK pisze:To bądź powściągliwy w dzieleniu się takimi informacjami.Proboszcz pisze:Ja spodziewam się tego, że za rok jak może natrafię na ten autobus to będzie widniał identyczny napis...
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Nie nazwałbym tego bałaganem. Skoro MZA sobie z tą numeracja radzi, to nie ma potrzeby bawić się w przeklejanki numerków, bo miłośnicy tak sobie życzą.ZaciszaniN pisze:Wystarczy, że jest bałagan w numeracji wozów przeniesionych w ostatnich latach. Kolejnego, jeszcze bardziej uprzykrzającego życie nie potrzeba.
Numeracja taboru ze względu na przydział do konkretnej zajezdni to przeżytek - to było praktyczne gdy nie było komputerów i baz danych, i co za tym idzie zidentyfikowanie jakiegoś autobusu wymagało ręcznego wertowania papierowej kartoteki. Wtedy taka numeracja ułatwiała zidentyfikowanie zajezdni.
A teraz w dobie komputerów, to wystarczy wstukać numer boczny, ułamek sekundy, i wiemy wszystko o danym autobusie. Numery można nadawać kolejno, tak jak się to stało przy dostawie Jelczy, a teraz obecnie przy dostawach Solarisów. jest to bardziej praktyczne, bo w razie potrzeby można wziąć jakąś część taboru, i spokojnie przenieść na inną zajezdnię - i się wtedy nie robią kłopoty z właściwym numerem taborowym. Czysty zysk.
A teraz w dobie komputerów, to wystarczy wstukać numer boczny, ułamek sekundy, i wiemy wszystko o danym autobusie. Numery można nadawać kolejno, tak jak się to stało przy dostawie Jelczy, a teraz obecnie przy dostawach Solarisów. jest to bardziej praktyczne, bo w razie potrzeby można wziąć jakąś część taboru, i spokojnie przenieść na inną zajezdnię - i się wtedy nie robią kłopoty z właściwym numerem taborowym. Czysty zysk.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą