Ciekawe od kiedy? W spisie przystanków nie ma takiego przystankuMisiekK pisze:Wykorzystany jest i Zajezdnia Mokotów i Zajezdnia Woronicza.
Nowe nazwy przystanków
Od zawsze. Polecam słupek na wjeździe do zajezdni. Jak się znów pojawi linia zawracająca przez R-3 to przystanek się znów w spisie pojawi.Walas pisze:Ciekawe od kiedy? W spisie przystanków nie ma takiego przystanku
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jeśli w przypadku 156 były podobne problemy i ludzie się przyzwyczaili, to tym bardziej będzie tak w tym przypadku.MZ pisze:Co do przystanku ZAJEZDNIA UTRATA mam mieszane uczucia. Z jednej strony to dobra zmiana, ale ponieważ jest to przystanek krańcowy, zapewne część pasażerów będzie myślała, że to zjazd do zajezdni, gdy zobaczą taki napis na wyświetlaczu.
Polsat i PZU wychodzi wcześniej... Dalej jadą tylko Mobilisy.MZ pisze:Co do przystanku ZAJEZDNIA UTRATA mam mieszane uczucia. Z jednej strony to dobra zmiana, ale ponieważ jest to przystanek krańcowy, zapewne część pasażerów będzie myślała, że to zjazd do zajezdni, gdy zobaczą taki napis na wyświetlaczu.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A nawet jeśli, to co? Raczej jest w narodzie świadomość, że do takiego autobusu też się wsiada.MZ pisze:Co do przystanku ZAJEZDNIA UTRATA mam mieszane uczucia. Z jednej strony to dobra zmiana, ale ponieważ jest to przystanek krańcowy, zapewne część pasażerów będzie myślała, że to zjazd do zajezdni, gdy zobaczą taki napis na wyświetlaczu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Też uważam że powinna być nazwa Okęcie P+R. Byłby to nie wielki koszt doklejenia na przytankach 'P+R' i sprawa załatwiona. A tak to wprowadzi zamieszanie. Wtedy nawet nie potrzeba naklejac naklejek (dotychczas Okęcie). Według mnie nazwa przystanku powinna być krótka, łatwa do zapamiętania. Nawet jeśli sie je nazywa od jakiegoś urzędu np. GUS, to jest GUS a nie Głowny Urząd Statystyczny, co innego że lektor powie całą nazwe, ale na przystanku powinien być skrót.Czotyk pisze:W ztmie chyba naprawdę mają kogoś tylko od wymyślania głupot (albo i cały sztab). Każdy normalnie rozumujący człowiek (poza powstańcami, którzy pewnie najchętniej widzieliby tu jakieś zgrupowania) wykombinowałby Okęcie P+R. Okęcie powinno być pierwsze a P+R drugie bo pasażerów nie posiadających samochodów jest większość i mają gdzieś, że tu jest parking.
Znaleźli po prostu nową zabawę pt. kto wymyśli głupszą nazwę.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
Ja to się zastanawiam kiedy ZTM zmieni nazwę Okęcie na arkuszu mapy na ten ich potwór językowy.
Gwarantuje wam kierowcy i motorniczowie ze pierwszy dzień (i kolejne) z nowa nazwa będziecie mieli ubaw, pasażerowie się pytający " to on jedzie na Okęcie czy nie"? A ile to będzie pomyłek na linii 703... ale co tam, "ZTM chroni interesy kierowców samochodów, nie pasażerów komunikacji"
Gwarantuje wam kierowcy i motorniczowie ze pierwszy dzień (i kolejne) z nowa nazwa będziecie mieli ubaw, pasażerowie się pytający " to on jedzie na Okęcie czy nie"? A ile to będzie pomyłek na linii 703... ale co tam, "ZTM chroni interesy kierowców samochodów, nie pasażerów komunikacji"

I dodatkowo info o zmianie nazwy przystanków
INSTYTUT SZKŁA
RONDO ŻABCZYŃSKIEGO
POD-9 MAJA
WIRAŻOWA
[ Dodano: |26 Sie 2011|, 2011 10:14 ]
Takie coś znalazłem:
link
A tam: przystanek DOMANIEWSKA-KOŚCIÓŁ. Eee?
INSTYTUT SZKŁA
POD-9 MAJA
[ Dodano: |26 Sie 2011|, 2011 10:14 ]
Takie coś znalazłem:
link
A tam: przystanek DOMANIEWSKA-KOŚCIÓŁ. Eee?
-
Stary Pingwin
PL.ZBAWICIELA-KOŚCIÓŁ,GÓRNOŚLĄSKA-KOŚCIÓŁ a przystanek TELEWIZJA zostanie zmieniony na WORONICZA-KOŚCIÓŁ ? ROTFL ! ZTM chce być świętszy od Papieża !
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Zawsze można dwa zespoły przystankowe scalić w jeden.MisiekK pisze:Od zawsze. Polecam słupek na wjeździe do zajezdni. Jak się znów pojawi linia zawracająca przez R-3 to przystanek się znów w spisie pojawi.Walas pisze:Ciekawe od kiedy? W spisie przystanków nie ma takiego przystanku
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem