Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Uber formalnie jest nielegalny jeżeli gość nie ma licencji taksówkarskiej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Moja dobra znajoma chodziła tam właśnie na włoski (wieki temu) i bardzo sobie chwaliła...JKTpl pisze:...taka, która właśnie odwołała mój kurs ww. języka, bo 10 osób na miesięczną grupę to za mało – SJW UWm72 pisze:Dobra szkoła języków obcych to...
Osobiście unikałbym okrzyczanych rozreklamowanych szkółek, bo te wykorzystują niewolniczą pracę mizernie opłacanych lektorów. Może jakiś native speaker? Dla Ciebie, czy dla dziecka? Jakieś ograniczenie co do dzielnic?
Tylko, że poza niedawnymi łapankami w Krakowie jakoś nikomu nie chce się za nich zabrać. W mediach ochy i achy, że jaka wspaniała innowacja, tja, chyba w unikaniu podatków i obchodzeniu przepisów.pawcio pisze:Uber formalnie jest nielegalny jeżeli gość nie ma licencji taksówkarskiej.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Dziecka się nie dorobiłem, także dla mnieJacek Z. pisze:Dla Ciebie, czy dla dziecka? Jakieś ograniczenie co do dzielnic?
Co do dzielnic to najchętniej prawa strona albo szeroko pojęte Śródmieście/Wola. Nie mam skonkretyzowanej lokalizacji.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
O, to szkoda, bo znam taką małą szkółkę włoskiego i chyba angielskiego na Grochowie (okolice King Cross Praga) prowadzoną przez małżeństwo obcokrajowców, ale u nich chodzą chyba głównie dzieci. Gdybyś jednak chciał się upewnić, znajdę jakiś bardziej precyzyjny namiar.m72 pisze:Dziecka się nie dorobiłem, także dla mnie
Co do dzielnic to najchętniej prawa strona albo szeroko pojęte Śródmieście/Wola. Nie mam skonkretyzowanej lokalizacji.
Pytanie z cyklu wiedza bezużyteczna, ale nurtująca... Jak się nazywał przewoźnik, który w latach 90 próbował stworzyć sieć dalekobieżnych linii autobusowych? Coś jakby prekursor dzisiejszego Polskiego Busa? Autobusy były przeważnie żółte, a w Warszawie mieli przystanek przy Centralnym na Jana Pawła. Wczoraj tamtędy przechodziłem i tak mnie coś tknęło.
MotorMan 
- vernalisadonis
Polski Express
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Polski_Express
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Polski_Express
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Klawisz pisze:Jak się nazywał przewoźnik, który w latach 90 próbował stworzyć sieć dalekobieżnych linii autobusowych?
m.wikipedia.org pisze:Data założenia 29 stycznia 2002
ta sama wikipedia.org pisze:Przedsiębiorstwo zostało utworzone w maju 1994 roku przez angielskiego potentata przewozowego National Express Group PLC, a w lipcu 1994 uruchomiło swe pierwsze linie autobusowe.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Czyli w sensie, ze najpierw była marka "Polski Express", ale firma brytyjska, a dopiero później krajowa spółka ?JacekM pisze:ta sama wikipedia.org pisze:Przedsiębiorstwo zostało utworzone w maju 1994 roku przez angielskiego potentata przewozowego National Express Group PLC, a w lipcu 1994 uruchomiło swe pierwsze linie autobusowe.
Po ile są teraz ogórki gruntowe?
Najczęściej w przedziale 2,50- 3,50 zł . Niższa cena większy ogórek. Te mniejsze do kwaszenia i prostsze w kształcie droższe.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus