Ale przecież w Kolejach Mazowieckich niedasię.Fikander pisze:Mogę Ci podać miejsce w Polsce, gdzie robi się to na stacjach pośrednich.Premo pisze:Podaj mi miejsce w polsce gdzie na stacjach końcowych rozłączane lub łączone są EZT.
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Siedlce, Radom...Premo pisze:Podaj mi miejsce w polsce gdzie na stacjach końcowych rozłączane lub łączone są EZT.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No proszę, w Zachodniopomorskim "dasię" - może niech p. Sekita, zamiast malować trawę, pojedzie tam na naukę? Nawet SKM-W "umie" rozłączyć składy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nieprawda, mobilna rezerwa (dwuskład) jest rozłączalna na trasie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
metron
Do tej pory przecież można było już wdrożyć system eliminacji zawodnej klawiatury i zastąpienie jej przez dodatkowy sprzęg z wielostykowym gniazdem i wtykiem. Niestety przez tyle lat nikt chyba tego problemu nie ruszył, jedyną odpowiedzią jest "niedasię"
Zamiast "modernizować" składy za pomocą biało-zielonej farby najpierw należało wdrożyć takie rozwiązania aby wyeliminować największe bolączki
Zamiast "modernizować" składy za pomocą biało-zielonej farby najpierw należało wdrożyć takie rozwiązania aby wyeliminować największe bolączki
Bez rewizji pomalowano jedynie ok.20 jednostek. A podczas NR i tak trzeba zetrzeć starą farbę i nałożyć nową.metron pisze:Zamiast "modernizować" składy za pomocą biało-zielonej farby
Póki co KM sobie radzi i bez tego. Tylko bez łączenia na trasie.Do tej pory przecież można było już wdrożyć system eliminacji zawodnej klawiatury i zastąpienie jej przez dodatkowy sprzęg z wielostykowym gniazdem i wtykiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Więc lepszym słowem byłoby "radzi".
-
metron
Premo pisze:Bez rewizji pomalowano jedynie ok.20 jednostek. A podczas NR i tak trzeba zetrzeć starą farbę i nałożyć nową.metron pisze:Zamiast "modernizować" składy za pomocą biało-zielonej farbyPóki co KM sobie radzi i bez tego. Tylko bez łączenia na trasie.Do tej pory przecież można było już wdrożyć system eliminacji zawodnej klawiatury i zastąpienie jej przez dodatkowy sprzęg z wielostykowym gniazdem i wtykiem.
I to jest największy problem z którym KM nie chcą się uporać. Z jednej strony narzekają że mają za mało taboru, z drugiej nie robią zaś nic aby efektywnie zarządzać już posiadanym . Potem jest wielkie oburzenie gdy pasażerowie stoczeni w jednej jednostce w godzinach szczytu narzekają na to że w przeciwną stronę jadą dwie niemal puste
Jak sobie radzi KM to widać po wypowiedziach pasażerów
No tak... Tylko, że takie narzekania sa najczęściej w szczycie i tuż po nim, a stłoczeni pasażerowie nie myślą, że 30 minut temu ten dwuskład równie zatłoczony dojeżdżał do stacji docelowej i wrócić musi, teleportacji EN57 do tej pory mimo usilnych starań nie udało się wdrożyć. W takim przypadku żadne rozłączanie nie pomoże.metron pisze:Potem jest wielkie oburzenie gdy pasażerowie stoczeni w jednej jednostce w godzinach szczytu narzekają na to że w przeciwną stronę jadą dwie niemal puste
Jak sobie radzi KM to widać po wypowiedziach pasażerów
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
WYpowiedziach pasażerów? ROTFL! Daruj, kogo to obchodzi tam? Dotacja od Marszałka rośnie, nowe zabawki im kupuje nawet nie patrząc, czy będą jeździły (vide piętrusy), ZTM płaci im więcej niż własnemu SKMowi za mniejz niż daje SKM... normalnie żyć nie umierać.metron pisze: Jak sobie radzi KM to widać po wypowiedziach pasażerów