Mówisz o okresie, który miał miejsce przed wycofaniem tej linii z tego odcinka ze względu na uciążliwość tego skrętu?Łukasz pisze: Tak jak było to przez kilkanaście lat.
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
A skad wiesz co bylo powodem przetrasowania na kopinska?
Troche za mlody jestem, zeby to pamietac tym bardziej Ty
Imo to raczej kwesta braku lewoskretu kopinska-grojecka przed poszerzeniem wawelskiej i kopinskiej.
Wawelska-kopinska nie tworzyly jednego ciagu.
http://www.trasbus.com/planywarszawy/1987/4545.jpg
http://www.trasbus.com/planywarszawy/1987/4546.jpg
Trasbus pisze to samo.
Imo to raczej kwesta braku lewoskretu kopinska-grojecka przed poszerzeniem wawelskiej i kopinskiej.
Trasbus pisze to samo.
Powodem raczej było otwarcie 2 jezdni Kopińskiej.fik pisze:Mówisz o okresie, który miał miejsce przed wycofaniem tej linii z tego odcinka ze względu na uciążliwość tego skrętu?Łukasz pisze: Tak jak było to przez kilkanaście lat.
[ Dodano: |2 Paź 2009|, 2009 10:43 ]
Kopińska była małą uliczką (w dodatku trochę skośną) od Grójeckiej do Hali Kopińskiej, jednokierunkową.ness pisze:A skad wiesz co bylo powodem przetrasowania na kopinska?
Trasbus pisze to samo.
ŁK
Zasłyszane dziś w autobusie opinie.
a) W 147 cięzko się rano zmieścić, ludzie zadowoleni z przesiadki na Saskiej niezadowoleni z wydłuzonego czasu przejazdu przez zakorkowana Bora
b) Ostrobramska jest rano wciąż nieprzejezdna. Z Łukowskiej aby dojechać do TŁ nie można wybierać 182 czy 382, duzo lepiej jest jechać 141 lub 123.
a) W 147 cięzko się rano zmieścić, ludzie zadowoleni z przesiadki na Saskiej niezadowoleni z wydłuzonego czasu przejazdu przez zakorkowana Bora
b) Ostrobramska jest rano wciąż nieprzejezdna. Z Łukowskiej aby dojechać do TŁ nie można wybierać 182 czy 382, duzo lepiej jest jechać 141 lub 123.
Dziś rano przed 8.00 akurat trafił mi się 382 i od razu SU18. Powiem tak... jak jeżdżę do szkoły regularnie od 1 września 2008 r.... jeszcze nigdy (nawet jak jechałem na 10.00 czy 11.00) nie miałem tak pusto w autobusie.
Na przystankach prawie nikt nie wsiadał od Zachodniego do Na Rozdrożu (potem dopiero zaczęli się dosiadać, ale też mało osób). Przed tym 382 widziałem w oddali zapchaną solówkę na 523.
Chodzi o Międzyszczyt ale ruch w nocy pozwala na całodobowy Buspasreserved pisze:Z tego zdania wynika, że korki są również w nocy...skoro uważasz, że buspas potrzebny jest całą dobę.ja0306 pisze:BusPas jako całodobowy jest potrzebny,świadczą o tym korki jakie widziałem na Ochocie
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Dzięki za to, że też o tym piszesz, bo ja to chyba staje się coraz mniej wiarygodny w sprawie 147 w oczach co poniektórych użytkowników wawkomu, pisząc że rano często ludzie nie mieszczą się do przegubaRosa pisze:Zasłyszane dziś w autobusie opinie.
Mieszkańcy są wściekli: bo miało byc tak pięknie i kolorowo, a wyszło jak zawykle szaro i ponuro, dlatego mieszkańcy (z tego co wiem) to cały czas zbierają podpisy pod petycjami w sprawie 147 ale i 142 także, i wysyłają do ZTM-u jak i dzielnicy, bo może tylko w ten sposób uda się jeszcze coś zrobić ws 147!!
Z dzisiejszych obserwacji na TŁ:
1)do linii 382 pasażerowie jeszcze się nie przyzwyczaili, zazwyczaj jak podjeżdża nma przystanek to grupka osób wędruje do rozkładó, aby prześledzić trasę no i częstotliwość przy okazji! Powinno być coraz lepiej z frekwencją
2) solówka na 523 to bardzo głupi pomysł
3) czy 188 jest jakoś dowtyczkowane? Bo dziś przed 8 rano w ciągu 5-6 minut, przyjechały 3 albo 4 brygady (już nie pamiętam dokładnie ile, a przecież na Olszynce nie powinno byc korka
the best 147!!
Jechałem dziś 141 no i pierwszy raz buspasem. No szybko przejechał.
Przez szybę widziałem jedno 415 i 382.
Z moich obserwacji w 415 no nawet była frekwencja, natomiast 382 i tu macie racje pusto ( oba w stronę Politechniki).
Natomiast w godzinach 18;00-18;30 widziałem 4 382 i można tak uznać że co drugi był no prawie pełny. Ale to początki, zobaczymy jak to będzie dalej.
Przez szybę widziałem jedno 415 i 382.
Z moich obserwacji w 415 no nawet była frekwencja, natomiast 382 i tu macie racje pusto ( oba w stronę Politechniki).
Natomiast w godzinach 18;00-18;30 widziałem 4 382 i można tak uznać że co drugi był no prawie pełny. Ale to początki, zobaczymy jak to będzie dalej.
Częsty pasażer lini :
116 119 131 141 148 168 180 422
No i oczywiście wszelakie inne.
Uśmiercone: 19 522 czekam dalej na 119.
116 119 131 141 148 168 180 422
No i oczywiście wszelakie inne.
Uśmiercone: 19 522 czekam dalej na 119.
382 ~16.20 rozbrat
dwz
rozbrat - politechnika ok 30-40 os
politechnika- lotnik 40-50 os
lotnik - wawelska 60-70 os
wawelska - dwz ok 50 os
Bezposrednio przed nim 188 za nim 523.
na ochocie dzis bylo niewesolo.
korek z tl wylewal sie przez kopinska az w jerozolimskie (ok 17 potem systematycznie 'schodzil')
Grojecka byla zakorkowana do wawelskiej jeszcze przed 19.

1 pasmowa banacha pamietam dosc dobrze, stara wawelska a szczegolnie kopinska tylko kojarze z racji ze rok czy dwa lata wczesniej sie za nie zabrali.
rozbrat - politechnika ok 30-40 os
politechnika- lotnik 40-50 os
lotnik - wawelska 60-70 os
wawelska - dwz ok 50 os
Bezposrednio przed nim 188 za nim 523.
na ochocie dzis bylo niewesolo.
korek z tl wylewal sie przez kopinska az w jerozolimskie (ok 17 potem systematycznie 'schodzil')
Grojecka byla zakorkowana do wawelskiej jeszcze przed 19.
Same here z ta roznica ze nie wiem jak tam z pamiecia u nich. Nie chce mi sie specjalnie dzwonic i pytac o takie duperelefik pisze:Tak się składa, że moja rodzina mieszka na szeroko pojętej Ochocie od lat pięćdziesiątych. I na pamięć nie narzeka
1 pasmowa banacha pamietam dosc dobrze, stara wawelska a szczegolnie kopinska tylko kojarze z racji ze rok czy dwa lata wczesniej sie za nie zabrali.