Czym jest brak zapowiedzi wobec braku możliwości wyświetlenia czegokolwiek?fraktal pisze:Ale miało inne. Zapowiedzi przystanków niekiedy nie działają, zwłaszcza w tramwajach z jednej zajezdni.
120Na SWING
W Buse też można było tak zrobić, że nie było nic innego poza krańcem, a elektroniczne tablice były "puste". No tak, był chociaż kraniec, ale tylko tym się to różni. Coś takiego powinno być także w Swingach na wypadek nagłych objazdów, ale rozumiem, że chodziło też o to, aby ta opcja nie była nadużywana bez potrzeby.
- marcin3001
A najlepiej by było, gdyby system miał wgraną 'mapę' sieci tramwajowej, czyli wszystkie przystanki i torowiska, i wybierając doraźnie dowolny kraniec (zakładając, że system zna położenie tramwaju) byłaby generowana trasa z przystankami i ulicami.. Oczywiście na potrzeby objazdu awaryjnego bez żadnych minut i konkretnego rozkładu. W przypadku codziennej jazdy niech będzie tak jak dziś.
Dzisiejszy przykład (zwięzła ilustracja burdelu) to może niekonieczniemarcin3001 pisze:W przypadku codziennej jazdy niech będzie tak jak dziś.
-
bartoni722
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Też tak uważam.marcin3001 pisze:A najlepiej by było, gdyby system miał wgraną 'mapę' sieci tramwajowej, czyli wszystkie przystanki i torowiska, i wybierając doraźnie dowolny kraniec (zakładając, że system zna położenie tramwaju) byłaby generowana trasa z przystankami i ulicami..
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Coś jak "MacroSystem" ? Choć zdaję sobie sprawę,że to może nie najlepszy przykład i dość kontrowersyjny... "MacroSystemowi" też daleko do doskonałości do doskonałości.Raczej chodzi mi w tym przypadku o funkcjonalność sterownika oraz zapisane w nim wszystkie linie (w przypadku MZA ) .marcin3001 pisze:A najlepiej by było, gdyby system miał wgraną 'mapę' sieci tramwajowej, czyli wszystkie przystanki i torowiska, i wybierając doraźnie dowolny kraniec (zakładając, że system zna położenie tramwaju) byłaby generowana trasa z przystankami i ulicami.. Oczywiście na potrzeby objazdu awaryjnego bez żadnych minut i konkretnego rozkładu. W przypadku codziennej jazdy niech będzie tak jak dziś.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- marcin3001
Linie niech będą zapisane tak jak dotychczas, czyli wgrane z rozkładami. Natomiast w przypadku objazdu doraźnego (lub tak jak dziś, kiedy ktoś nie wgra rozkładów) system powinien umieć znaleźć drogę od bieżącego położenia do wybranego z klawiatury krańca, uwzględniając pośrednie ulice/przystanki. Nr linii można wtedy dopisać z palca i mamy pełną informację o dowolnym objeździe, która w dodatku nie wymaga za wiele ustawiania ze strony motorniczego (nr linii, kraniec, ew wariant jeśli jest kilka możliwości dojazdu do danego miejsca z bieżącego przystanku).mobil one pisze:Coś jak "MacroSystem" ? Choć zdaję sobie sprawę,że to może nie najlepszy przykład i dość kontrowersyjny... "MacroSystemowi" też daleko do doskonałości do doskonałości.Raczej chodzi mi w tym przypadku o funkcjonalność sterownika oraz zapisane w nim wszystkie linie (w przypadku MZA ) .
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Macrosystem pozwala wbić dowolną linię i brygadę, ale nie pozwala na wstukanie dowolnego krańca, więc jedzie się z gołym numerem na wyświetlaczu. Jedyna z przydatnych umiejętności Macrosystemu to "Zmiana trasy", gdzie przestaje zapowiadać i przewijać przystanki, a wyświetla komunikat o tym, że trasa zmieniona, a dodatkowo w momencie, gdy kierowca zaordynuje zmianę trasy, Knapik przemawia do pasażerów uprzedzając, że będzie się działo.mobil one pisze:Coś jak "MacroSystem" ? Choć zdaję sobie sprawę,że to może nie najlepszy przykład i dość kontrowersyjny... "MacroSystemowi" też daleko do doskonałości do doskonałości.Raczej chodzi mi w tym przypadku o funkcjonalność sterownika oraz zapisane w nim wszystkie linie (w przypadku MZA ) .marcin3001 pisze:A najlepiej by było, gdyby system miał wgraną 'mapę' sieci tramwajowej, czyli wszystkie przystanki i torowiska, i wybierając doraźnie dowolny kraniec (zakładając, że system zna położenie tramwaju) byłaby generowana trasa z przystankami i ulicami.. Oczywiście na potrzeby objazdu awaryjnego bez żadnych minut i konkretnego rozkładu. W przypadku codziennej jazdy niech będzie tak jak dziś.
Mnie ciągle nurtuje duża ilość kurzu w Swingach.
Już sam nie wiem. Trafiam na wozy, które są brudne niczym.... super wiaty na Bankowym
W starych wozach jakoś się tyle tego nie gromadzi, albo nie ma miejsca na osadzanie. A tu pełna mieszanina: i z piaskowania i z pantografu i z ulicy. Słabe filtry? Czy szczelność? Ale przecież stopiątki nie są wcale szczelne
Już sam nie wiem. Trafiam na wozy, które są brudne niczym.... super wiaty na Bankowym
W starych wozach jakoś się tyle tego nie gromadzi, albo nie ma miejsca na osadzanie. A tu pełna mieszanina: i z piaskowania i z pantografu i z ulicy. Słabe filtry? Czy szczelność? Ale przecież stopiątki nie są wcale szczelne
-
Michalk001
I jest biały.Michalk001 pisze:W "105" plastiku masz jak na lekarstwo, w Swingach w środku mamy prawie sam plastik który ma skłonności do elektryzowania się a co za tym idzie przyciągania wszelkiego syfu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.