ObsĹuga linii przez poszczegĂłlne zajezdnie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Pamiętam, przez pewien okres była wtyczka całodzienna planowo na przeguba. Często się też trafiały MANy na całkach wpisanych w rozkład.Szeregowy_Równoległy pisze:Nieśmiało zapytam: ostatnio doszła do mnie plota, że tego typu przypadki wyglądają tak, że MZA mówi: Na Groty przegubem niedasię, ZTM to uwzględnia, po czym MZA wysyła na Groty przeguba z powodu niemania solówek. Prawda to?
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Przegubowiec pisze:Początek grudnia przyniesie długo oczekiwany debiut przegubowych Solarisów z Mobilisu. Pierwsza partia tych wozów pojawi się w dni powszednie na liniach 114 (brygady 11 i 013), 180 (1, 8, 13, 14 i 015) oraz 190 (10, 13 i 019), a w dni wolne od pracy na 114 (4, 6 i 12) i 190 (1, 3 i 5). Pojawienie się nowych wozów pociągnie za sobą więcej zmian obsługowych.
12-metrowe Solarisy z Mobilisu kursujące dotychczas w dni powszednie na 180 przeniosą się na dwa dodatki na 174 obsługiwane dotychczas przez Stalową, a także na dwa nowe dodatki linii 114 kursujące na skróconej trasie z Metra Młociny do UKSW (zwiększona częstotliwość na tym odcinku). Na 180 w dni powszednie pozostaną już same autobusy wielkopojemne, także w dni wolne zakłady Woronicza i Kleszczowa będą tu wysyłać tabor dłuższy niż dotychczas.
Zajezdnia Stalowa dość mocno odczuje pojawienie się nowych mobilisowych przegubów – zmniejsza swe udziały na liniach 114, 174 i 190 na rzecz tego przewoźnika, oddaje też obsługę dodatku na 718 Ostrobramskiej, która po krótkiej przerwie wraca do obsługi tej linii. Uwolnione w ten sposób wozy kursować będą jako wtyczki na liniach 511 (trzy solówki w szczycie porannym) i 509 (cztery całodzienne przegubowe) – na tej ostatniej pojawi się także w szczycie przegubowa wtyczka z ITS. Ponadto Stalowa żegna się z obsługą linii 502, oddając swoje dwie świąteczne brygady Ostrobramskiej (w tym łączoną z linią 722), a żeby nie była na tych zmianach stratna, to przejmuje 2 świąteczne brygady linii 123 z Ostrobramskiej i 3 brygady 166 z PKSu.
Początek zimy to już definitywne zakończenie sezonu wyścigów oraz wycieczek do Ogrodu Botanicznego, stąd też zawieszona zostaje linia 300, a na 139 przez cały tydzień kursować będą już tylko 10-metrowe Urbinetka (znikają dwa sztywniaki z Woronicza w ds, a także dwie brygady łączone 108+139). Niewielkie wykorzystanie linii 210 sprawia, iż w soboty i święta zamiast Urbinetek kursować będą Alpina, pojawi się też brygada łączona 210+139 (Alpino), a w dni powszednie 304+134 (Libero). W dni wolne na linii 179 zamiast grodziskiej Scanii pojawi się jedna solówka z Woronicza. Kleszczowa żegna się z obsługą linii 122, a Redutowa ze 136. W dni powszednie z Woronicza po pięciu miesiącach przygody na 414 rozstaje się z tą linią, przekazując 3 popołudniowe dodatki na Kleszczową, za co przejmuje obsługę 3 popołudniowych dodatków na 136. Woronicza odda także na Redutową dwie brygady na 175 w dni powszednie, otrzymując w zamian dwie na 116, które zaczynają i kończą pracę na … Chomiczówce.
ashir pisze:Przegubowiec pisze:Ponadto Stalowa [...] przejmuje [...] 3 brygady 166 z PKSu.
[...]
W dni wolne na linii 179 zamiast grodziskiej Scanii pojawi się jedna solówka z Woronicza.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Cztery pytania dotyczące 508:
1. Ile w sumie jest teraz w DP brygad na tej linii?
2. Czy tą linię obsługuje tylko ITS i R-13?
3. Które dodatki są wysokopodłogowe?
4. Które numery brygad obsługują poszczególne zajezdnie? Głównie zależy mi na dodatkach bo całki gdzieś już były podane.
Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi na powyższe pytania
1. Ile w sumie jest teraz w DP brygad na tej linii?
2. Czy tą linię obsługuje tylko ITS i R-13?
3. Które dodatki są wysokopodłogowe?
4. Które numery brygad obsługują poszczególne zajezdnie? Głównie zależy mi na dodatkach bo całki gdzieś już były podane.
Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi na powyższe pytania
-
michał1984
- Drivter1234
Woronicza odda także na Redutową dwie brygady na 175 w dni powszednie, otrzymując w zamian dwie na 116, które zaczynają i kończą pracę na … Chomiczówce.
No teraz to nic tylko pogratulować... Szukają oszczędności zostawiając wozy na mieście a zjazdy na pusto z Chomiczówki to niby na czyj koszt ? Ciekawe jak ze 175... Gratuluję inwencji twórczej. Chyba że zmienią rozkład i dodadzą dojazdy i zjazdy po trasie, choć wątpię w to.
No teraz to nic tylko pogratulować... Szukają oszczędności zostawiając wozy na mieście a zjazdy na pusto z Chomiczówki to niby na czyj koszt ? Ciekawe jak ze 175... Gratuluję inwencji twórczej. Chyba że zmienią rozkład i dodadzą dojazdy i zjazdy po trasie, choć wątpię w to.
O, zabierają mi Redutową ze 136...
Ale będzie Mobilis na 190!
Praszm, nie wiem gdzie o to zapytać...
Praszm, nie wiem gdzie o to zapytać...
Czy kierowca ma jakieś wytyczne w "nagłych przypadkach" czy mógł to zrobić z dobrej woli? Czy wtedy ma dodatkowo płatny kurs/y? No i jaką trasą wtedy jedzie - ostatniej linii czy tam gdzie "powinien" rozwieźć ludzi?radeom pisze:chwile potem, jak ludzie stojący na przystanku 132 praktycznie wyszli na jezdnię i zatrzymali PT R-5, po czym wsiedli do środka
Mam trzy pytania dotyczące wtyczek na 517:
1. One są tylko rano czy po południu też wyjeżdżają?
2. Czym je obsługują, solówkami? Wczoraj (30 listopada) o 7:43 widziałem dwa gnioty na 517, minęły się na CENTRUM. Jeden do pl. 3 +, a drugi wyjechał z Nowego Światu.
3. Czy obsługuje je Redutowa?
2. Czym je obsługują, solówkami? Wczoraj (30 listopada) o 7:43 widziałem dwa gnioty na 517, minęły się na CENTRUM. Jeden do pl. 3 +, a drugi wyjechał z Nowego Światu.
- maciek.dab859
1. Rano: D21, D22, D23, D24, D25, D26, D27 Popołudniu: D21, D22, D23, D24, D25, D26, D27, D28, D29Stockholmare pisze:Mam trzy pytania dotyczące wtyczek na 517:
2. W planie są wozy wielkopojmne z zakazem: czyli R-6 odkurzcze/ikarusy 280, R-7 ikarusy 280/U18
3. R-6: D21, D22, D23, D25
R-7: D24, D25, D26, D27, D28B, D29B