Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Lipa

Post autor: Lipa » 11 paź 2009, 0:36

Emdegger pisze:382 to jedno wielkie gówno, więc zamierzam się go docelowo po prostu pozbyć
Na szczęście nie Ty o tym decydujesz. I chyba jesteś osamotniony w tym przekonaniu.
A na Łukowską zaglądam często i wiem, że przystanki Tarnowiecka oraz Łukowska z Centrum Optyki nie mają za wiele wspólnego. Nie można zostawiać tylko 158 dla Łukowskiej jako linię do metra, tym bardziej teraz gdy buspas jest na TŁ a nie na Jerozolimskich. Centrum Optyki ma linie zapłowieckie (w tym częste 520 i 525), natomiast Łukowska ma nie mieć nic na TŁ? W ogóle to nie rozumiem tłumaczenia, że połączenie z Ostrobramską zostaje: kto z tamtąd jedzie tylko na Ostrobramską? Nie skazuj Łukowskiej na przesiadki co dwa przystanki, bo to już kompletny bezsens.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 11 paź 2009, 1:57

fik pisze:Matko i córko, nawet sobotni wieczór ma swoje granice, wystarczy, że przekroczyła je polska reprezentacja pił-karska. 8-(
To był luźny pomysł :> a pewno merytorycznie nie gorszy niż pakowanie 189 na Chomiki :P Acz, przyznam, zdarzały mi się lepsze. A może przez Rozdroże? :>
Lipa pisze:Na szczęście nie Ty o tym decydujesz.
Oczywiście, że nie decyduję, bo gdybym decydował, to taki pomysł wylądowałby w śmietniku. Jeśli uważasz, że rozbijanie przystanków do metra dla Ostrobramskiej, podcięcie odcinkowej podaży oraz rozrzut linii dowozowych w jedym zespole przystankowym to celne posunięcie, to miło znaleźć kogoś, kto lansuje iście prekusroskie idee.
Lipa pisze:A na Łukowską zaglądam często i wiem, że przystanki Tarnowiecka oraz Łukowska z Centrum Optyki nie mają za wiele wspólnego
To zaglądaj jeszcze częściej i jeżeli rano zobaczysz w 182 na Łukowskiej kiedyś solówkę przyajmniej z wszystkimi siedzącymi, daj znać.
Lipa pisze:Centrum Optyki ma linie zapłowieckie (w tym częste 520 i 525)
Minus 6 kursów 408 i 514 i obłożenie na poziomie przystanków węzłowych. Rzeczywiście, niczym nieuzasadnione rozpieprzenie podaży, 3 pseudopośpiechy z czego 2 o częstotliwości półgodzinnej to musi być nie lada gratka. Acz wystarczająca do tego, żeby 382 przyjeżdżało pod Rawar puste. Równie dobrze ja bym mógł powiedzieć mieszkańcom Gocławia: zabrali Wam E-5, no ale jest częste 117 i 507.
Lipa pisze:natomiast Łukowska ma nie mieć nic na TŁ?
141.
Lipa pisze:Nie można zostawiać tylko 158 dla Łukowskiej jako linię do metra, tym bardziej teraz gdy buspas jest na TŁ a nie na Jerozolimskich.
Jeśli uważnie się przyjrzysz jezdni przy Alejach, to zobaczysz na jednym z pasów napis "BUS".

Dlaczego 158 ma nie być linią do metra? Jest częste, punktualne i dawałoby mieszkańcom Witolina komfort w przesiadkach z metra, a nie wybieranie między stacjami.

A brygady międzyszczytowe z 382 jak najszybciej przerzucić na 520 i 523.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

reserved

Post autor: reserved » 11 paź 2009, 8:25

Emdegger pisze:Jest częste, punktualne
... i puste. :P No chyba, że takie tłumy wysiadają przy stadionie to ja już nic nie mówię.
Emdegger pisze:382 to jedno wielkie gówno
Żeby takich gówien w Warszawie było więcej, a układ komunikacyjny stanie się lepszy! :-)

mrs

Post autor: mrs » 11 paź 2009, 10:24

Emdegger pisze:Jeśli uważnie się przyjrzysz jezdni przy Alejach, to zobaczysz na jednym z pasów napis "BUS".
No i gdzie on jest, cwaniaczku? Kilkaset metrów przy Moście Poniatowskiego w stronę centrum i tyle samo między Pl. Starynkiewicza a Pl. Zawiszy w stronę tego drugiego...
reserved pisze:Żeby takich gówien w Warszawie było więcej, a układ komunikacyjny stanie się lepszy! :-)
Lepszy układ = "reserved może łatwiej i szybciej dojechać do szkoły"? ;>

reserved

Post autor: reserved » 11 paź 2009, 10:41

mrs pisze:Lepszy układ = "reserved może łatwiej i szybciej dojechać do szkoły"? ;>
Czy ja wiem. Szczerze wolałbym, żeby to 382 było coś pokroju 523 (czyli przyspieszone) i żeby się nie zatrzymywało przy Rozbrat bo wiem jak ten przystanek wkurza ludzi chcących się dostać szybko na drugą stronę Wisły.
No ale w pewnym sensie jestem egoistą, masz rację. Mimo wszystko wiesz... takich jak ja jest tam cała masa przed 8.00 rano. ;-) Przejedź się a zobaczysz.

Poza tym dla mnie dobry układ komunikacyjny jest taki, na którym skorzystają też pasażerowie oprócz grzejących stołki w ZTM-ie.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 11 paź 2009, 12:05

Bastian pisze:No ale gdzie chcesz to 168 upchnąć na Ostrobramskiej? :-k
A jak teraz są rozlokowane linie?
Jeszcze nie dawno było tam 405. Po nim powinno być miejsce na 168. A 182+382=jedno 182.

[ Dodano: |11 Paź 2009|, 2009 12:25 ]
Lipa pisze:No jeżeli nie Gocław i nie skrócenie to jedyne wyjście było już proponowane w projekcie reformy wawerskiej: pchnąć 401 na Nowy Rembertów a 183 do Woli Grzybowskiej (cały czas uważam, że ten projekt był dobry). Pasażerów by przybyło i byłby pretekst do pozbycia się 514.
Po uruchomieniu 215 na Mokry Ług przez Wygodę - 168 można skrócić przez Rodziewiczówny do Os. Ostrobramska z jednoczesnym przetrasowaniem na Bobrowiecką, Chełmską i Sobieskiego. Do kompletu wzmocnienie 213 a 119 do piachu.
183 do Woli Grzybowskiej ok, 168 przez Rodziewiczówny na Witolin - jak najbardziej, Gocław nie traci połączenia z Promenadą.
Ale 401 na Nowy Rembertów byłoby nadpodażą. Obeserwując obecne 183 i 514 w relacji Nowy Rembertów - Płowiecka, można stwierdzić, że 183 co kwadrans + uzupełniająca szczytówka z Nowego Rembertowa byłyby wystarczające.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 11 paź 2009, 13:16

man1956 pisze:No, bez przesady. Nikt tu nie proponuje likwidowania linii w 2 miesiące po ich uruchomieniu.
Akurat w kwestii nowego 401 ZTM jest dość konsekwentny.
Szkoda tylko, że dodano przystanek Siekierki Sanktuarium, co jest jakąś prowokacją.
man1956 pisze: Jeśli idzie o podejście, o którym piszesz, i które mi niesłusznie zarzucasz, to chyba nikt nie przebije w tym względzie ZTM-u. Przypomnij sobie chociażby puszczenie 521 po Trasie Łazienkowskiej czy 502 przez Gocław, a wkrótce potem intelektualne łamańce pokrętnie uzasadniające anulowanie po kilku miesiącach całej tej akcji.
Wycofanie 502 z Gocławia spowodowało tylko większą ilość używanych brygad.
502 co 15/20//20 w DP zjadało chyba sporo mniej brygad niż obecnie 502 30//30 i 411 co 10/20//--.
ZTM uważa, że obie przyspieszone linie ze Szczęśliwic - 512 i 521 - są złe. Oczywiście, że 512 jest złe, skoro zatrzymuje się na przystankach Pruszkowska i Pomnik Lotnika. Podobnie na odcinku trasy na ul. Radzymińskiej jest chyba trochę za dużo przystanków jak na linię 5XX.
521 natomiast jedzie dość puste aż do Pl. Zawiszy. Z tą linią coś się powinno wreszcie zrobić.
Od strony Wawra skrócić do Wiatracznej jako 113
Natomiast od strony Szczęśliwic uruchomić lokalną linię dowozową do tramwajów, która zachaczałaby o Rakowiec i Szczęśliwice.
man1956 pisze:Jeszcze inna sprawa ze 168. W poprzednim wcieleniu, jako kursujące co 12/20 min. 301, miało chyba więcej pasażerów niż obecne 168. To nie tyle kwestia wprowadzenia nowych linii (bo np. 148 na Trasie S jest kopią dawnego 143). Te linię "uwaliły" dwie rzeczy wymyślonych nie przeze mnie, tylko ZTM: 1. Poprowadzenie zamiast do Okęcia (jak planowano), do martwego punktu, jakim jest Rakowiecka, 2. Skierowanie w korkogenne rejony Ostrobramskiej i Marsa, w efekcie czego linia, która miała być dla Gocławia szybkim połączeniem z Mokotowem, nie spełnia swej funkcji (oczekiwanie 30 min. w szczycie jest tu na porządku dziennym).
168 wbrew pozorom jest jako tako punktualne i w moim odczuciu - jako codziennego pasażera na odcinku mokotowskim - pracuje dość dobrze. Praktycznie zawsze miejsca siedzące są zajęte.
Poprowadzenie 168 na Okęcie byłobym jakimś kuriozum.
Linia z Rembertowa przez całe miasto na Okęcie? Bez przesady. Korki wszędzie. Punktualność to nic, ale regularność by legła.
Obecna trasa 168 jest dość dobra. Widzę tu, że są narzekania na 168 w Rembertowie, ale o tym odcinku się nie wypowiadam, bo tam 168 jechałem w życiu może pięć razy...
man1956 pisze:Teraz do tego doszedł buspas na Trasie Ł, efektem którego są gigantyczne korki na Siekierze, w których grzęzną też autobusy. Nie sądzę, żeby to była zachęta dla potencjalnych pasażerów, by wybierać Trasę S.
O której i gdzie te korki?
Ostatnio z pewnych względów udaję się 119 do Międzylesia 2-3 razy w tygodniu (pomijając okazjonalną jazdę 401 na Płowiecką) i korków nie stwierdziłem. Dodam, że chodzi mi o szczyt B.
pawcio pisze:Też mam wrażenie, że potok na TS osiągnął swój stan nasycenia.
Jedynie ze 119 można jeszcze coś wydusić. Ale na to brakuje brygad.
Gdy przy Poleczki powstaną kolejne wielkie biura, coś może przybyć do 148, ale nawet jeśli ktoś z tamtejszych pracowników jechałby na Pragę, to byłby to zapewne potok marginalny.
Emdegger pisze:382 to jedno wielkie gówno
Czemu?
Bardzo dobra linia...
Emdegger pisze:Niestety jest, ale 171 na Książęcej bardzo często przepełnione i nie mogę wywalić ot tak z Powiśla 155 w diabły (bo Ludna jakoś sobie poradzi, a na wzmocnienie 171 się nie zanosi, jeśli tak by było, to przebieg przez Rozdroże kupuję w ciemno).
Rozwiązaniem problemu Książęcej i Rozbratu jest 108 co 15//20.

Ostatnio naszły mnie pewne straszne myśli o Ostrobramskiej, Zapłowieczu etc.

520 jako 1XX z Marysina na DwC co 5/7.5//7.5
525 co 15/15//20
502 co 30//30
514 co 30//30
422 jako 1XX ze Znanej na Politechnikę co 7.5/10//10

W związku z tym 382 można osłabić do 10/12//-- albo nawet 12/15//--.

Generalnie chodzi mi o to, aby wywalić jak najwięcej przystanków z 5XX jadących Ostrobramską.
Niestety, trzeba siłą rzeczy to 520 jako 1XX posłać na Marysin ze względu braku pętli w rejonie ZP Płowiecka.

Pomysł mający pewnie wiele wad i niemieszczący się w planie brygadowym, jak mniemam.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 paź 2009, 13:49

Emdegger pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Pragę Południe z Powiślem łączy 102 O-)
No dobra, a teraz Ty powiedz co piłeś? :P
Sok pomarańczowy :D
Emdegger pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Połączenie TK - TŁ jeśli miałoby powstać to IMO tylko przez Plac na Rozdrożu - trasa, którą proponujesz jest sporo dłuższa (trasowo i czasowo) :(
Niestety jest, ale 171 na Książęcej bardzo często przepełnione i nie mogę wywalić ot tak z Powiśla 155 w diabły (bo Ludna jakoś sobie poradzi, a na wzmocnienie 171 się nie zanosi, jeśli tak by było, to przebieg przez Rozdroże kupuję w ciemno).

A 506 mijałoby Uniwerek i musiałoby kończyć na Mariensztacie. Lepiej mieć wylot na całe KP i NŚ.
Czym różniłoby się 506 od Twojego 155 skoro obie te linie jechałyby Królewską, potem skręcały w prawo i ostatecznie sunęły Tamką w dół 8-( Do tego trzeba dodać, że 506 powinno kończyć na Mariensztacie :roll:
reserved pisze:
mrs pisze:Lepszy układ = "reserved może łatwiej i szybciej dojechać do szkoły"? ;>
Czy ja wiem. Szczerze wolałbym, żeby to 382 było coś pokroju 523 (czyli przyspieszone) i żeby się nie zatrzymywało przy Rozbrat bo wiem jak ten przystanek wkurza ludzi chcących się dostać szybko na drugą stronę Wisły.
TŁ potrzebuje silnej linii zwykłej, a nie kolejnej pięćsetki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Lipa

Post autor: Lipa » 11 paź 2009, 13:50

Emdegger pisze:Oczywiście, że nie decyduję, bo gdybym decydował, to taki pomysł wylądowałby w śmietniku. Jeśli uważasz, że rozbijanie przystanków do metra dla Ostrobramskiej, podcięcie odcinkowej podaży oraz rozrzut linii dowozowych w jedym zespole przystankowym to celne posunięcie, to miło znaleźć kogoś, kto lansuje iście prekusroskie idee.
Z całego osiedla Ostrobramska nie wszystkie bloki stoją w pobliżu przystanku Centrum Optyki. Tworzenie układu komunikacyjnego nie polega na spełnianiu potrzeb pojedynczej osoby, która akurat ma blisko do jakiegoś tam przystanku. Z bloków stojących po drugiej stronie Łukowskiej czy bliżej Zamienieckiej do Centrum Optyki jest kawał drogi i po to właśnie są przystanki Tarnowiecka i Łukowska.
Emdegger pisze:Jeśli uważnie się przyjrzysz jezdni przy Alejach, to zobaczysz na jednym z pasów napis "BUS".
O buspasie na Jerozolimskich już mrs Ci bardzo mądrze odpowiedział. Ja jeszcze zapytam czy ostatnio jeździsz 158, bo do szybkich to ta linia z całą pewnością nie należy. Szczególnie jak stoi w korku na Waszyngtona już od Kinowej.
I jeszcze jedno: rozumiem, że tak bronisz na Witolinie miejsca dla tego Twojego 169. Chyba jednak marne szanse żeby ZTM się zgodził na taki dubel dla tramwajowej 3.
Emdegger pisze:141
Kpisz czy o drogę pytasz? To jest wg Ciebie linia na TŁ? To chyba dla mnie EOT.

man1956

Post autor: man1956 » 11 paź 2009, 15:26

Poprowadzenie 168 na Okęcie byłobym jakimś kuriozum.
Linia z Rembertowa na około przez całe miasto na Okęcie?
A gdzie ja napisałem, że z Rembertowa? Z Gocławia (tak jak chciał zrobić ZTM w 2007 roku) lub z Witolina. 168 w takiej postaci byłoby nawet krótsze niż obecne. Po wchłonięciu 301 pozwoliłoby to na odzyskanie min. 6 brygad i likwidację nadpodaży na Rakowieckiej - Gagarina. Spodziewam się, że prędzej czy później do tego dojdzie i 168 (czy jakkolwiek inaczej ta linia się będzie nazywać) zastąpi 182 na Okęciu. A 182 zastąpi 382 na Zachodnim.

reserved

Post autor: reserved » 11 paź 2009, 15:35

R-11 Kleszczowa pisze:TŁ potrzebuje silnej linii zwykłej, a nie kolejnej pięćsetki.
Dlatego cieszę się z tego co jest. Jak mi ktoś siłą daje dodatkową linię na Rozbrat to przecież nie będę protestował. :>

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 11 paź 2009, 18:36

reserved pisze:... i puste. No chyba, że takie tłumy wysiadają przy stadionie to ja już nic nie mówię.
Nie, jest na odcinku praskim dobrze zapełnione, wracalem nim często popołudniami z Żurawiej z uczelni i wsiadałem przy Smyku - wozy były zawsze pełne. Nie wiem natomiast, czy za Centralem w stronę Ochoty jest tak dobrze jak na Pradze.
reserved pisze:Żeby takich gówien w Warszawie było więcej, a układ komunikacyjny stanie się lepszy!
Ale Ty korzystasz z linii od stronu ochockiej, ja od praskiej - Ty jesteś zadowolony, ja w żadnym przypadku być nie mogę, bo nie godzę się, żeby mi kredkami pod linijką bazgrali, do której stacji metra i przystanku mam iść, a do której nie. Ta linia może się sprawdzić na Ochocie, a na Pradze i tak będzie niewypałem. Nie napisałem nigdzie, że 382 na Twoim grajdołku się nie sprawdza. Jeśli tak, to po prostu ciesz się, bo inni, tak jak ja, mają gorzej. Jedziesz do jednego Rozbratu, wracasz z tego po drugiej stronie. Ja jadę do MP, wysiadam na jednej stacji, a mam do wyboru dwa przystanki, co jest patologią, także dlatego, że do jednego z nich jest o wiele dogodniej dojść. A gdybyś Ty musiał przy ROZBRACIE wybierać z powrotem, czy wsiadać do autobusu z jednego przystanku przy TŁ, czy do innego, ale położonego pod wiaduktem, to co byś zrobił? Nie wolałbyś mieć jak najwięcej linii w kierunku podróży na jednym przystanku? ŁO-PA-TO-LO-GIA.
R-11 Kleszczowa pisze:Czym różniłoby się 506 od Twojego 155 skoro obie te linie jechałyby Królewską, potem skręcały w prawo i ostatecznie sunęły Tamką w dół
Kleszczu, słońce, jakże Ty chcesz na tę Tamkę wjechać, jeżeli Świętokrzyska będzie zamknięta do Kopernika? :cmok:
BJ pisze:520 jako 1XX z Marysina na DwC co 5/7.5//7.5
525 co 15/15//20
502 co 30//30
514 co 30//30
BJ pisze:Generalnie chodzi mi o to, aby wywalić jak najwięcej przystanków z 5XX jadących Ostrobramską
:shock:
mrs pisze:No i gdzie on jest, cwaniaczku? Kilkaset metrów przy Moście Poniatowskiego w stronę centrum i tyle samo między Pl. Starynkiewicza a Pl. Zawiszy w stronę tego drugiego...
Dziękuję Ci za to, że dzięki Tobie Lipa mógł się dowiedzieć, że na Alejach są buspasy. A 158 do punktualności to wystarcza :]
Lipa pisze:Z całego osiedla Ostrobramska nie wszystkie bloki stoją w pobliżu przystanku Centrum Optyki. Tworzenie układu komunikacyjnego nie polega na spełnianiu potrzeb pojedynczej osoby, która akurat ma blisko do jakiegoś tam przystanku. Z bloków stojących po drugiej stronie Łukowskiej czy bliżej Zamienieckiej do Centrum Optyki jest kawał drogi i po to właśnie są przystanki Tarnowiecka i Łukowska.
Oczywiście, że osiedle nie może być w praktyce w całości obsługiwane jedną linią, ale potrzeby na poszczególnych przystankach różnią się od siebie. Porównywać CO z TARNOWIECKĄ, to robić tak samo jak mniej więcej ze ŚW. HIERONIMA i KONDRATOWICZA na Bródnie. Zadaniem naczelnym jest nierozbijanie przystanków dla tych, którzy są w strefie dojścia pieszego do niego.
Lipa pisze:O buspasie na Jerozolimskich już mrs Ci bardzo mądrze odpowiedział.
Nie, Tobie :P
Lipa pisze:Ja jeszcze zapytam czy ostatnio jeździsz 158, bo do szybkich to ta linia z całą pewnością nie należy. Szczególnie jak stoi w korku na Waszyngtona już od Kinowej.
158 było do momentów uruchomienia buspasów na TŁ najbardziej punktualną linią na Ostrobramskiej, zaś korki na Waszyngtona zdarzają się bardzo rzadko. A 158 jeżdzę często, bo służy mi jako dojazd na Trakt. Żadnych spóźnień nie ma. Co najwyżej irytujące są ciągłe światła w miarę zbliżania się do Saskiej Kępy. Czy Gocław narzeka na korki przy Poniatowszczaku? Nie. Bo jest drożny.
Lipa pisze:I jeszcze jedno: rozumiem, że tak bronisz na Witolinie miejsca dla tego Twojego 169. Chyba jednak marne szanse żeby ZTM się zgodził na taki dubel dla tramwajowej 3.
Owszem bronię, i nie jestem w tej kwestii osamotniony, jakkolwiek co do szczegółów dzielą mnie różnice z innymi, którzy widzą tak jak ja ewidentną lukę w układzie komunikacyjnym w postaci nieskomunikowania tej części Grochowa, Witolina z resztą Pragi. 100 razy bardziej potrzebna jest linia na Wileński niż kolejna linia do Politechniki, jakby teraz było ich mało. A stanowiska postojowe nie są z gumy turbo.
Lipa pisze:Chyba jednak marne szanse żeby ZTM się zgodził na taki dubel dla tramwajowej 3.
Jeśli uważasz, że linia w relacji Wincentego - Nowa Praga - Ostrobramska jest dublem komunikacji tramwajowej, a zwłaszcza w wersji krótszej przez Zieleniecką, której nie mam w sygnaturze, bo jej nie zmieniłem, to chyba mogę gadać z Tobą najwyżej o pogodzie, wschodzie słońca lub pieczonych kartoflach.

W dodatku jako osoba znacznie lepiej poinformowana od Ciebie dodam jeszcze jedno: ZTM robił symulację linii Bródno - Os. Ostrobramska i na Pradze wyszło to bardzo dobrze, jednak na Bródno miało pojechać 135 (to nie była moja koncepcja), przez co spadłaby ilość pasażerów w 169 i trzeba byłoby je ściąć do co kwadrans w szczycie. Było to jedyną przyczyną, dla której nie zgodzono się na takie rozwiązanie. Nikt z działu przewozów ZTM nie wskazywał na urojone duble trójki, gdyż strefy zabierania pasażerów były po obu stronach Pragi są kompletnie inne, co widzi każdy rozsądny, jeśli spojrzy sobie na mapę i przystanki. Zobacz sobie lepiej na pokrywanie się tras 24 i 507, jeśli tak lubisz nieistniejące duble :P

Argumenty zaś o podróży z Bródna na Ostrobramską z przesiadką w trójkę, które wysuwał Bastian obaliłem, bo były bardzo słabe, a czasy przejazdu w tej relacji na korzyść autobusu wynosiły nawet kilkanaście minut.

Tak, Łukowska ma na TŁ 141, 182 od lat dziadzieje, a Witolin wybiera 158, chcą więc jechać do Alej. Na Saskiej 141 jest, dalej przesiadać się można swobodnie na Ochotę, bo relacje docentrowe zapewnia 158. Plus nadpodaż=wycinamy co zbędne. A zbędne są 115 i 182.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 11 paź 2009, 18:39

Emdegger pisze:Kleszczu, słońce, jakże Ty chcesz na tę Tamkę wjechać, jeżeli Świętokrzyska będzie zamknięta do Kopernika? :cmok:
Jest duża szansa na zachowanie relacji 102/160.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 paź 2009, 18:41

I to jako buswaya.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 11 paź 2009, 18:43

pawcio pisze:Jest duża szansa na zachowanie relacji 102/160.
102 nie jedzie Grzyobwską tak jak 155, więc to raczej marne zachowanie relacji.
Glonojad pisze:I to jako buswaya.
To nie byłby przypadkiem pierwszy w Warszawie?

Aha, i poza tym, czemu 102, a nie np. 506?

ODPOWIEDZ