[M1] Eksploatacja, frekwencja itp.
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
You're welcome. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tylko dlaczego widzę, ZAWSZE na tej stacji i ZAWSZE w tym miejscu, a na innych stacjach tego typu przypadków nie zaobserwowałem ?MeWa pisze:Trzeba by postawić pracownika, który by stał przy nich cały czas w godzinach pracy metra... Niestety takich mamy pasażerów.solaris8315 pisze:Co jakiś czas widzę otwarte i chętnie wykorzystywane przez pasażerów...
[ Dodano: 2007-10-15, 18:49 ]
Koszy w metrze nie ma, a śmieci walają się między toramiinż. Glonojad pisze:Widać PKP jest mniej ostrożne/paranoiczne (niepotrzebne skreślić). Faktem jest, że hiperzabezpieczone metro w kontekście stanu zabezpieczeń na kolei... więcej nie napiszę.
- MeWa
- Cukiereczek
nieuważnie patrzysz na innych stacjach...solaris8315 pisze:Tylko dlaczego widzę, ZAWSZE na tej stacji i ZAWSZE w tym miejscu, a na innych stacjach tego typu przypadków nie zaobserwowałem ?![]()
Bez przesady, to że podmuch powietrza zwieje jakąś gazetę na tory, to nie znaczy, żeby od razu pisać o walających się śmieciach...solaris8315 pisze:Koszy w metrze nie ma, a śmieci walają się między torami
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
I tak w metrze jest czyściej niż w wielu miejscach strefy publicznej
a gazety zazwyczaj rozdają przed wejściem do metra.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
- MeWa
- Cukiereczek
Przejścia awaryjne są otwierane przez służby metra tylko w określonych sytuacjach (np. nadspodziewane potoki pasażerów - koncerty itp.) i na codzień pracownicy ich nie otwierają. Kiedyś były zaplombowane.
Nie wiem, czy to dobry temat, ale nie znajduję lepszego.
Dziś, 17.10, godz. ok. 19:50. Kurs Alstomu w kier. Kabat, między Ratuszem a Świętokrzyską. Zapowiedź kolejnej stacji: "Następna stacja - Stokłosy"
Za pół minuty: "Następna stacja - Centrum"
Za kolejne kilkanaście sekund: "Następna stacja - Świętokrzyska"
Czyżby maszynista na Wilsonie nie zmienił taśmy na Kabaty? Od wielu lat, jeżdżąc kilka razy dziennie metrem, nie odnotowałem podobnego przypadku.
Bilet na metro - 2,40 zł - zapłacisz kartą Mastercard. Miny pasażerów w ww. sytuacji - bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz kartą Mastercard...
Dziś, 17.10, godz. ok. 19:50. Kurs Alstomu w kier. Kabat, między Ratuszem a Świętokrzyską. Zapowiedź kolejnej stacji: "Następna stacja - Stokłosy"
Czyżby maszynista na Wilsonie nie zmienił taśmy na Kabaty? Od wielu lat, jeżdżąc kilka razy dziennie metrem, nie odnotowałem podobnego przypadku.
Bilet na metro - 2,40 zł - zapłacisz kartą Mastercard. Miny pasażerów w ww. sytuacji - bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz kartą Mastercard...
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- MeWa
- Cukiereczek
Taśma była wcześniej, jednak zwykła logika powinna wskazywać na to, że drzwi awaryjne nie powinny być zamykane na klucz.solaris8315 pisze:No i owe wyjście ewakuacyjne na Dw. Gdańskim zostało zamknięte a klamki owinięte taśmą biało czerwoną. Gratulujemy. Rozumiem taśma lepsza od zamka w drzwiach i klucza.
Wczoraj nie było taśmyMeWa pisze:Taśma była wcześniej, jednak zwykła logika powinna wskazywać na to, że drzwi awaryjne nie powinny być zamykane na klucz.solaris8315 pisze:No i owe wyjście ewakuacyjne na Dw. Gdańskim zostało zamknięte a klamki owinięte taśmą biało czerwoną. Gratulujemy. Rozumiem taśma lepsza od zamka w drzwiach i klucza.