R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH AL. JEROZOLIMSKIE.
Mapa komunikacji miejskiej
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
MZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH AL. JEROZOLIMSKIE.Nie byłaby to zła nazwa, gdyby nie fakt, że przy Alejach Jerozolimskich jest jeszcze Leclerc, a w przyszłości być może powstaną jeszcze jakieś inne centra handlowe, dlatego taka nazwa nie byłaby zbyt konkretna.
Lecler jest przy ul. Jutrzenki
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To że mało mówi o tym co jest w pobliu zespołu, a informuje o prawie nie widocznej uliczceFikander pisze:A co złego jest w obecnej nazwie?R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH Al. JEROZOLIMSKIE.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- fik
- Naczelne Chamidło
No jak mniej więcej połowa nazw zespołów przystankowych (Targowisko na Skraju, anyone? A Al. Solidarności?). Być może to bardzo ryzykowne stwierdzenie, ale IMHO podstawową funkcją nazw ZP jest unifikacja, a nie informacja.R-11 Kleszczowa pisze:To że mało mówi o tym co jest w pobliu zespołu, a informuje o prawie nie widocznej uliczceFikander pisze: A co złego jest w obecnej nazwie?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Brrr... Przecież takie CH nie istnieje, to jak może dać nazwę przystankowi?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kurhan tak samo jak Berestecka to mało znana, jeśli już mało znana nazwa to lepiej ta sama co Berestecka, bo niektórzy mimo wszystko zapamiętali tą nazwę.Petuś pisze:Czy ja wiem.. KURHAN lepsze
Nie, nie i nie...barluk pisze:Nazwa przystanków BERESTECKA mogłaby zmienić się może na : CH BLUE CITY REDUTA lub CH BLUE REDUTA
- fik
- Naczelne Chamidło
A jak będzie napisane CH Aleje Jer, to skąd oni się dowiedzą, że to chodzi o Blue Syfy?R-11 Kleszczowa pisze:Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City![]()
IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!