Santos pisze:ciekawe,jak rozdysponują 55xx
Zmiany obsługowe - czerwiec 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- gregory5576
- Kontakt:
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O rozdysponowaniu taboru dyskutujemy na TiP w zamkniętym
temacie, a nie tutaj 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- gregory5576
- Kontakt:
Santos pisze:ciekawe,jak rozdysponują 55xx
Wygaszanie Redutowej ciąg dalszy
Od czerwca Redutowa schodzi z kolejnych przegubowych brygad łącznie 20 w związku z tym lewarki z woronicza już nie wrócą na zakład a z 14 przegubowych lewarków teraz ma zostać tylko 9. Czyli 5 do pocięcia wiem które ale tlg zamkną temat . Od lipca kolejne i zakład stanie się w pełni automatyczny .
Od czerwca Redutowa schodzi z kolejnych przegubowych brygad łącznie 20 w związku z tym lewarki z woronicza już nie wrócą na zakład a z 14 przegubowych lewarków teraz ma zostać tylko 9. Czyli 5 do pocięcia wiem które ale tlg zamkną temat . Od lipca kolejne i zakład stanie się w pełni automatyczny .
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
Coś pokręciłeś.Flash8222 pisze:Przetarg na wozy 10 oraz 12 metrowe z 2002 roku w którym wygrał Mobilis oraz ITS również był rozpisany tylko na grupę linii Północ oraz Południe. A linia 173 jest w grupie linii Wschód na którą umowa nie obowiązuje. Więc raczej nikłe są szanse na pojawienie Scani PKS-u na 173.
Poprzedni przetarg rzeczywiście był na północ i południe, ale obecny wygląda trochę inaczej.
Zacytuje za SIWZ-em:
Po prostu podzielono Warszawę za pomocą linii średnicowej. Grupy Wschód już jakiś czas nie ma. A 173 jeździ już według nowej umowy tyczącej się nowego przetargu ale za zmniejszoną stawkę....w południowej czci Warszawy i strefy podmiejskiej, tzn. co najmniej jeden kraniec znajduje się na południe od granicy wyznaczonej linią kolejową: Błonie-Włochy-Śródmieście-Mińsk Mazowiecki.
Inną sprawą jest czy Scanie ujrzymy na 173. Podejrzewam, że na chwilę obecną to nawet w ZTMie tego nie wiedzą.
A teraz z innej paki: w ciągu ostatnich dwóch miesięcy Woronicza i Ostrobramska podwoiły swój stan posiadania, jeśli chodzi o nowe przegubowe solarisy. Może by więc warto je wpisać w grafik obsługi wszytskie całek takich linii jak 116, 172, 186, 188, 709..., tak by nie pojawiały się takie kwiatki jak U18 na 724. A zwolnione U15 można by przesunąć na wszystkie brygady np. 122, 136, 137 z kolei uwolnione z nich krótkie niskie na 108, 153, 199 itd.
- gregory5576
- Kontakt:
R-11 Kleszczowa pisze:O rozdysponowaniu taboru dyskutujemy na TiP w zamkniętym temacie, a nie tutaj
W ogóle trzeba uporządkować sytuację z niskimi brygadami, bo w tej chwili dużo niskopodłogowych wozów jeździ na nieplanowych brygadach. Trzeba więc zaktualizować rozkłady niektórych linii...alojzy pisze:A teraz z innej paki: w ciągu ostatnich dwóch miesięcy Woronicza i Ostrobramska podwoiły swój stan posiadania, jeśli chodzi o nowe przegubowe solarisy. Może by więc warto je wpisać w grafik obsługi wszytskie całek takich linii jak 116, 172, 186, 188, 709..., tak by nie pojawiały się takie kwiatki jak U18 na 724. A zwolnione U15 można by przesunąć na wszystkie brygady np. 122, 136, 137 z kolei uwolnione z nich krótkie niskie na 108, 153, 199 itd.
Począwszy od 117alojzy pisze:A teraz z innej paki: w ciągu ostatnich dwóch miesięcy Woronicza i Ostrobramska podwoiły swój stan posiadania, jeśli chodzi o nowe przegubowe solarisy. Może by więc warto je wpisać w grafik obsługi wszytskie całek takich linii jak 116, 172, 186, 188, 709..., tak by nie pojawiały się takie kwiatki jak U18 na 724. A zwolnione U15 można by przesunąć na wszystkie brygady np. 122, 136, 137 z kolei uwolnione z nich krótkie niskie na 108, 153, 199 itd.
Czytaj ze zrozumieniem - napisałem, że skoro stan posiadania U18 na tych dwóch zajezdniach się podowił, to warto by wpisać w grafiki wymienionych przez mnie linii, w tym 116 i 172, własnie te autobusy, czyli Solarisy Urbino 18 III. Uważam, że U15 na 116 czy 172 są niewystrczające, sczególnie gdy na 724 szaleją U18.