Informacja w Swingach i Jazzach

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 lis 2012, 7:23

KwZ pisze:
Glonojad pisze:Nie wiem, nie zapłacił mi nikt za odpowiedź na to pytanie.
To nie pisz, a fochaj się poza forum.
Tyle, że to na forum mi się różne rzeczy imputuje .

Ale pomysł wart rozważenia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kelly

Post autor: Kelly » 17 lis 2012, 13:08

Swing z Żoliborza, kierunek Młociny. Przystanek Domaniewska-trzy sekundy-następny przystanek Konstruktorska-trzy sekundy-przystanek Konstruktorska-dwie sekundy-następny przystanek Woronicza. Więc chyba z tym miejscem jest coś nie tak nie zależnie od zajezdni.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 17 lis 2012, 14:00

Kelly pisze:Swing z Żoliborza.
R-4 ma ich ponad 40.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Kelly

Post autor: Kelly » 17 lis 2012, 16:22

Następny brygadowo po 3120.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 lis 2012, 17:39

MichalJ pisze:A, i jeszcze jedno - przedwczesna zapowiedź 'następny przystanek' się zdarza na niektórych. Natomiast zapowiedź 'przystanek XX' w okolicach zatrzymania na skrzyżowaniu przed tym przystankiem, to jest po prostu reguła. Tak ma być z założenia, czy to też liczymy za usterkę implementacji?
Z definicji zapowiedź "Przystanek X" wygłąszana jest 100 metrów przed przystankiem. W autobusach też.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

MichalJ

Post autor: MichalJ » 17 lis 2012, 17:43

Nie jest to zbyt szczęśliwe. W autobusach też.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 lis 2012, 17:54

Jakąś zasadę trzeba było przyjąć. Masz inny pomysł? Bo na moje wyczucie moment otwarcia drzwi to jednak za późno.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
marcin3001

Post autor: marcin3001 » 17 lis 2012, 18:00

pawcio pisze:Bo na moje wyczucie moment otwarcia drzwi to jednak za późno.
Byłby za późno, gdyby nie to, że mamy jeszcze zapowiedź "Następny przystanek", która pozwala przygotować się do wyjścia.
Stąd rozwiązanie takie jak w BUSE jest moim zdaniem optymalne.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 17 lis 2012, 19:13

A jak dokładnie to tam wygląda?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 lis 2012, 20:45

Przystanek X wygłasza się wraz z otwarciem drzwi.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 17 lis 2012, 20:48

Aha.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 17 lis 2012, 21:22

mobil one pisze:Ciekawe, ze w analogicznej sytuacji, kierowcy chcą i potrafią korygować MacroSystem i NovaMedię... Ale tutaj, to przecież TW, udzielne księstwo... ;)
Nie zawsze korygują. Nie zawsze chcą, nie zawsze zauważają problem, nie zawsze mogą. Macrosystem ostatnio zalicza kilkunastosekundowe zwiechy - wtedy jak nie poprawisz, jest źle, bo przez moment nie zapowie właściwego przystanku, a jak poprawisz - też jest źle, bo rozjeżdżają się kilometry (co innego wyświetla się na ekranie, co innego rzeczywiście widzi komputer) :)
noidea

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 18 lis 2012, 13:35

marcin3001 pisze:
pawcio pisze:Bo na moje wyczucie moment otwarcia drzwi to jednak za późno.
Byłby za późno, gdyby nie to, że mamy jeszcze zapowiedź "Następny przystanek", która pozwala przygotować się do wyjścia.
Stąd rozwiązanie takie jak w BUSE jest moim zdaniem optymalne.
W pełni się pod tym podpisuję, stąd uważam, że głupotą było zerwanie tego powiązania w przypadku SWINGów. System BUSE jest naprawdę bardzo dobry, koryguje choćby dwukrotne otwarcie drzwi na danym przystanku.

A propo konkretów - wczoraj 28, świnia dwugłowa, ~18.30 z Orlich Gniazd na Koło wyświetlał na bocznych wyświetlaczach zewnętrznych tylko trasę, bez numeru linii, zaś na bocznym kwadracie miał 28 KONIEC TRASY...
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 18 lis 2012, 17:07

Siecool pisze:świnia dwugłowa,
Cerber! :D Trzy, przecież jeszcze motorniczy ma łeb na karku...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 18 lis 2012, 22:34

Siecool pisze:System BUSE jest naprawdę bardzo dobry, koryguje choćby dwukrotne otwarcie drzwi na danym przystanku.
Szczególnie informacja o trasie na BUSE jest wyczerpująca....
Siecool pisze:A propo konkretów - wczoraj 28, świnia dwugłowa, ~18.30 z Orlich Gniazd na Koło wyświetlał na bocznych wyświetlaczach zewnętrznych tylko trasę, bez numeru linii, zaś na bocznym kwadracie miał 28 KONIEC TRASY...
Lewa strona? Jest to znany błąd z którym spece z Novamedia nie umieją sobie poradzić od prawie miesiąca. Ale chyba zostaną zmuszeni.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ