Czy podjąłeś jakiekolwiek kroki, aby ta grupka się przesunęła?Jacek Z. pisze:P.S. A co do "płacę i wymagam" - ostatnio w S1 z kilkunastuosobowej grupki "spracowanych" gimnazjalnych baranów nikt się nie ruszył, wszyscy woleli żebym blokował korytarz i wyjście z wózkiem zamiast udostępnić miejsca do tego przeznaczone.
Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Pewnie mi powiesz, że źle zrobiłem... ale niewiele (prócz paru znaczących spojrzeń i niezbyt grzecznego komentarza pod nosem przy ich wyjściu). Moim zdaniem uprzejmość to coś co albo się ma, albo się nie ma, ale nie to żeby się o to upominać.aaa pisze:Czy podjąłeś jakiekolwiek kroki, aby ta grupka się przesunęła?
Nieraz w takiej sytuacji spotykałem się z pozytywnymi reakcjami osób w wieku 60+, albo z przedziału 25-40 (sam zresztą widząc kogoś z "taborem" reaguję dokładnie tak samo) typu proszę tutaj, przesunę się itp. i to jest super! Kierownicy SKM i KM też oferują pomoc przy wsiadaniu, jeśli daję radę sam to odmawiam, ale dziękuję z uśmiechem
Jak tam się miewa ogłoszenie o sprzedaży 14WE ? Dobrym pomysłem byłoby przekazanie ich KM-om. To i tak wielka jakość jak na nich.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
A wyobrażasz sobie jak szpetnie by wyglądały kaczkokibelki w barwach KM?
Ja wolę sobie nie wyobrażać - jestem jeszcze przed kolacją
I gdzie miałyby wtedy jeździć, do Otwocka czy na lotnisko? 
Zacznijmy od tego, że to wcale nie taki postęp w dobie modernizacji do turbo-kibli. Dwa, to ciągle stary kibel, bez utrzymania w SKM ich sytuacja tylko się pogarsza, co widać po ich "osiągach".
Trzy - problem wysokości peronów (tylko wysokie!).
Trzy - problem wysokości peronów (tylko wysokie!).
Wizualizacje gdzieś pewnie są, bo niewiele brakło, żeby KM zakupiły pięć 14WEAKM...Jacek Z. pisze:A wyobrażasz sobie jak szpetnie by wyglądały kaczkokibelki w barwach KM?
I nawet do Otwocka bo lepsze to niż zwykły EN57, a po za tym zawsze można przerobić na AKM lub wszystko gruntownie zmodernizować.
Kilka numerków SKM Warszawa ostatnio mało lub wcale nie widywanych w ruchu - może ktoś z Was będzie coś wiedział...
19WE
303 - prawdopodobnie na opóźnionym P3 w Gdyni,
302 - nie widziany od 3-4 tygodni, odstawiony z powodu usterek?
301, 304 - jeden z nich (nie wiadomo który) 01.01.2014 uszkodzony przez wandali, drugi prawdopodobnie sprawny.
27WE
409 - mimo fotek z jazd próbnych po naprawie powypadkowej (wykolejenie w tunelu Lotniska Chopina), wciąż go nie widać.
35WE
501 - od około miesiąca nie widać go w ruchu, modernizacje/poprawki np. klimatyzacji, czy może przedwczesne P3?
Do Szczęśliwic niestety mam dość daleko i nie po drodze, nie widziałem ostatnio co tam stoi...
19WE
303 - prawdopodobnie na opóźnionym P3 w Gdyni,
302 - nie widziany od 3-4 tygodni, odstawiony z powodu usterek?
301, 304 - jeden z nich (nie wiadomo który) 01.01.2014 uszkodzony przez wandali, drugi prawdopodobnie sprawny.
27WE
409 - mimo fotek z jazd próbnych po naprawie powypadkowej (wykolejenie w tunelu Lotniska Chopina), wciąż go nie widać.
35WE
501 - od około miesiąca nie widać go w ruchu, modernizacje/poprawki np. klimatyzacji, czy może przedwczesne P3?
Do Szczęśliwic niestety mam dość daleko i nie po drodze, nie widziałem ostatnio co tam stoi...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jadę sobie 508, przy środkowym zespole napędowym... Cichsze od elfa to nie jest na pewno, głównie dzięki jakiemuś wentylatorowi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nom, zgadza się, wentylator wyje. Ale od wejścia do wagonu z napędem aż do ostatniego wejścia masz ciszę tak na prawdę, mimo tych wentylatorów (IMO dużo bardziej denerwują na zewnątrz, bo wyją cały czas prawie, dopiero po pewnym czasie postoju się wyłączają...). W ELFie inaczej - tam wycie jest podczas rozruchu, hamowania i w stanie magnetyzacji silników, za to w 4-ech punktach pojazdu, co jest słyszalne w każdym wagonie z jednej strony. Ot, takie różnice.
Nie ten temat. 
Jakie jest w końcu przyśpieszenie 27WE, 1 m/s2 czy 1,2 m/s2 ?
Ciekawe co się znów dzieje z 19WE - czyżby wstrzymano ich kursowanie ze względu na drugi tydzień ferii? Trochę tak dziwnie, że te 4 ezt w ostatnim kwartale więcej stoją niż jeżdżą.
W sprawie 19WE to trzeba "fahófcom" z SKM Trójmiasto podziękować. Nawet klapy od sprzęgów w stanie naruszonym. Niby nie ma znaczenia, ale rzuca się w oczy.