Tak tak, w tym szukałem pobieżnie - a napisłaem oczywiście o CMZJMZ.Bastian pisze:A nie było czegoś takiego w "Nie lubię poniedziałku"?
Ale też skądinąd mam wrażenie, że ta scena była w również u Barei.
Moderator: Wiliam
MichalJ pisze:http://www.youtube.com/watch?v=gWINM5b6K4c
od ok 5:30
Ale to właśnie jest film Barei.Łukasz pisze:Tak tak, w tym szukałem pobieżnie - a napisłaem oczywiście o CMZJMZ.
Wreszcie napisałeś coś bardziej do rzeczy.Kracho pisze:Niedawno bohaterka ostatniego wątku była na komisariacie na Bemowie. Tam powiedziano jej, że spokojnie może się odwoływać do sądu z tym mandatem, bo został wystawiony bezprawnie. Sprawa wygrana.
a jak ktoś ukradnie znak drogowy, to co wtedy? Też mam dostać mandat za to, że oficjalna organizacja ruchu przewiduje co innego?Łukasz pisze: Ja mówię, że obowiązuje to, co jest zatwierdzonym planem organizacji ruchu. Przyjdzie jakiś malarz, namaluje buspas i co?
Ale nie lubię poniedziałku nie jest Barei.Kracho pisze:Ale to właśnie jest film Barei.Łukasz pisze:Tak tak, w tym szukałem pobieżnie - a napisłaem oczywiście o CMZJMZ.
Nie. To z innego paragrafu wtedy - o złym oznakowaniu (przejrzałem nawet pobieżnie to rozporządzenie Ministra o tym, jakie znaki, jakie wielkości, jakie odległości) jak staniesz na kopercie, a ona jest "nie od szablonu" albo "złego koloru", to możesz się odwoływać. I co, powiesz, że koperta to koperta - a nawet znaku nikt nie ukradł.MeWa pisze:a jak ktoś ukradnie znak drogowy, to co wtedy? Też mam dostać mandat za to, że oficjalna organizacja ruchu przewiduje co innego?Łukasz pisze: Ja mówię, że obowiązuje to, co jest zatwierdzonym planem organizacji ruchu. Przyjdzie jakiś malarz, namaluje buspas i co?