Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Ale wtedy to jeszcze nie było Złotych Tarasów i było pełno parkingów w ich miejscu. Widać na starych ortofotomapach, że ten wyjazd był dalej, jakoś na ukos, prawie przy Złotej. Teraz by go trzeba zrobić blisko Alej, razem z wjazdem po prostu.
(chyba trzeba by wyciąć parę postów do jakiegoś innego tematu)
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jest to całkiem sensowny pomysł, szkoda tylko że 187 ma dosyć słabą częstotliwość. Zawsze można zrobić kursy skrócone do Politechniki, choć osobiście uważam że wzmocnienie przydałoby się na całej trasie.
Inna sprawa że wtedy jazda 108 z Bartyckiej na północ traci trochę sens. Można by przekierowanie 108 do MCNK, żeby całe osiedle miało dojazd do M2.
Inna sprawa że wtedy jazda 108 z Bartyckiej na północ traci trochę sens. Można by przekierowanie 108 do MCNK, żeby całe osiedle miało dojazd do M2.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
108 do MCNK jest fajnym pomysłem także ze względu na bulwary i Powiśle, ale gdzie to zakrańcować?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Hmm, a nie dałoby się niemal bezkosztowo wydłużyć P-17 na przystanku MCNK 05, tak żeby mógł sobie tam stać przynajmniej jeden autobus nie przeszkadzając innym?
- R-9 Chełmska
Albo wysłać na Wileński zamiast wariantowych kursów 162
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Matt Cubis
Na Browarnej w przeciwną stronę niż 127?
Toż to zamach na świętą przepustowość!.Autobus Czerwon pisze: ↑31 gru 2024, 8:49Hmm, a nie dałoby się niemal bezkosztowo wydłużyć P-17 na przystanku MCNK 05, tak żeby mógł sobie tam stać przynajmniej jeden autobus nie przeszkadzając innym?
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Warto przypomnieć, że przystanek <M> CNK 05 powstał pierwotnie dla linii 318, która kończyła trasę na przedmiotowym przystanku.Matt Cubis pisze: ↑31 gru 2024, 12:22Toż to zamach na świętą przepustowość!.Autobus Czerwon pisze: ↑31 gru 2024, 8:49Hmm, a nie dałoby się niemal bezkosztowo wydłużyć P-17 na przystanku MCNK 05, tak żeby mógł sobie tam stać przynajmniej jeden autobus nie przeszkadzając innym?
Tyle, że to był kraniec bez postoju. Przerwa była wyłącznie na Torwarze. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
A ewentualnie Zajęcza - Dobra - Lipowa - Wybrzeże Kościuszkowskie - Zajęcza? Chyba mniej kręcenia niż Browarna
Nieco ponad 7 lat temu ZTM napisał mi o tak:
Ale może podejście się nieco zmieniło - skoro nadawać zaczęła się chociażby przychodnia na Coopera czy sinusoidalne progi zwalniające?
Uprzejmie informujemy, iż był komisyjny przejazd autobusem. Trasa: Lipowa (od Dobrej) – Wybrzeże Kościuszkowskie nie nadaje się do kursowania regularnej linii autobusowej.
Ale może podejście się nieco zmieniło - skoro nadawać zaczęła się chociażby przychodnia na Coopera czy sinusoidalne progi zwalniające?
Z jednej strony to prawda, tam jest jeden wielki uberoparking. Z drugiej - wsadzają autobusy w Gęstą, żeby potem pisać, że jest objazd Lipową, bo Lipową nie można jeździć w 2 strony rozkładowo, bo skręty. Nie nadążysz.Krokiet pisze:Nieco ponad 7 lat temu ZTM napisał mi o tak:
Uprzejmie informujemy, iż był komisyjny przejazd autobusem. Trasa: Lipowa (od Dobrej) – Wybrzeże Kościuszkowskie nie nadaje się do kursowania regularnej linii autobusowej.
ŁK
-
adamrozbicki
To ma coś wspólnego z tramwajem do Wilanowa?Łukasz pisze: ↑01 sty 2025, 12:54Z jednej strony to prawda, tam jest jeden wielki uberoparking. Z drugiej - wsadzają autobusy w Gęstą, żeby potem pisać, że jest objazd Lipową, bo Lipową nie można jeździć w 2 strony rozkładowo, bo skręty. Nie nadążysz.Krokiet pisze:Nieco ponad 7 lat temu ZTM napisał mi o tak: