Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
Akurat na MP-Rakowiec (i to w sumie tylko na takiej) to jest potrzeba silna szczytówka zwn UW.Pan Piotr pisze: Nie, nie. Przepraszam. Nie zauważyłem, że chodziło o frekwencję na lotnisku. Na lotnisku nie. Miałem na myśli odcinek: MP - Rakowiec.
[ Dodano: Wto 17 Sty, 2012 ]
515 omijało, jak dobrze pamiętam, dokładnie jeden.29 Ikarusów pisze: - linia do luftu, zatrzymywanie się na każdym przystanku zwłaszcza na Grochowskiej, gdzie jest co najmniej 13 innych linii - zupełnie bez sensu; podobnie na TŁ - gdzie w zupełności wystarczyłyby pozostałe zwykłe linie do ewentualnego podjechania na "uczerwieniony" przystanek;
[ Dodano: Wto 17 Sty, 2012 ]
IMO dwunacha z mikroszczytem 10 minutowym tylko rano jest więcej niż pewna, bo dużo brygad można odzyskać (ze dwieRobert 514 pisze:wczoraj jedna pani z ZTMu powiedziała, ze za około miesiąc rozkład poprawią i nie będzie już tak dobrze jak jest więc żeby sie w rembertowie nie cieszyli za bardzo.. do koleżanki z Rembertowa
ŁK
Bardzo z sensem. Nie mieszkam w Rembertowie, więc w sumie 515 nie używałem. Ale w sobotę po południu wybrałem się na przejażdżkę "pożegnalną" - czerwoność tej linii to jakaś wielka pomyłka. Pozostawało albo to uczernić, albo skasować wszystkie przystanku na Grochowskiej, poza Płowiecką i Wiatrakiem. Tyle że to drugie przyniosłoby chyba jednak więcej szkody niż pożytku - 515 było jedyną linią stamtąd na TŁ, więc słusznie zdecydowano się uczernić.MichalJ pisze:Co nie zmienia sytuacji, że uczernienie było bez sensu.
Dzisiaj 188 jechałem na Metro Politechnika z Os. Majdańska o 11:51 13 minut, zaliczając po drodze Kanał Gocławski, więc nie jest tak źle.
Ja bym w ogóle zamienił krańce 182 i 188. Wtedy 523 prawdziwie przyspieszona linia (przystanki na TŁ Wiatrak, Saska).
Ja bym w ogóle zamienił krańce 182 i 188. Wtedy 523 prawdziwie przyspieszona linia (przystanki na TŁ Wiatrak, Saska).
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
- 29 Ikarusów
A nie można było czegoś czerwonego z Ostrobramskiej skierować Grochowską?bepe pisze:Pozostawało albo to uczernić, albo skasować wszystkie przystanku na Grochowskiej, poza Płowiecką i Wiatrakiem. Tyle że to drugie przyniosłoby chyba jednak więcej szkody niż pożytku - 515 było jedyną linią stamtąd na TŁMichalJ pisze:Co nie zmienia sytuacji, że uczernienie było bez sensu.
Co i po co?29 Ikarusów pisze:A nie można było czegoś czerwonego z Ostrobramskiej skierować Grochowską?bepe pisze: Pozostawało albo to uczernić, albo skasować wszystkie przystanku na Grochowskiej, poza Płowiecką i Wiatrakiem. Tyle że to drugie przyniosłoby chyba jednak więcej szkody niż pożytku - 515 było jedyną linią stamtąd na TŁ, więc słusznie zdecydowano się uczernić.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
- 29 Ikarusów
- 29 Ikarusów
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Już swego czasu skierowano. 515. Gdzieś tak z 10 lat temu.29 Ikarusów pisze:A nie można było czegoś czerwonego z Ostrobramskiej skierować Grochowską?bepe pisze: Pozostawało albo to uczernić, albo skasować wszystkie przystanku na Grochowskiej, poza Płowiecką i Wiatrakiem. Tyle że to drugie przyniosłoby chyba jednak więcej szkody niż pożytku - 515 było jedyną linią stamtąd na TŁ
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- 29 Ikarusów
Chodziło mi o skasowanie przystanków, a co do połączenia z TŁ zasugerowałem przeniesienie czegoś z Ostrobramskiej. Pasi?bepe pisze: (...) albo skasować wszystkie przystanku na Grochowskiej, poza Płowiecką i Wiatrakiem. Tyle że to drugie przyniosłoby chyba jednak więcej szkody niż pożytku - 515 było jedyną linią stamtąd na TŁ, więc słusznie zdecydowano się uczernić.
Konkretnie, po męsku: które? Tylko Żółkiewskiego. Gocławek (Real, pętla tramwajowa) i Szembeka (no, zgadnij, czemu?) musiałyby pozostać. Proponuję dać na wstrzymanie z komentowaniem jedno/parokrotnych obserwacji. Raczej trzymać ZTM za słowo w sprawie tego 10/15/15. Może lobbować za ścięciem rezerw czasowych?29 Ikarusów pisze: Chodziło mi o skasowanie przystanków
Bo teraz jest lepiej. Mówienie, że były dwie linie przyśpieszone co 30', to jakiś żart. Bo kiedy były, wtedy były. Przez większość czasu - nie.
Z czego, jak już było tu tłumaczone, 2 w samym Rembertowie i dwie na zawrotkę w al. Niepodległości.Łukasz pisze:Teoria teorią, ale praktyka jednak jest taka, że te 7 minut dołożono.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem