Czerwonych?Glonojad pisze:wyświetlenie kolizyjnych czerwonych jest zablokowane elektrycznie
Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Swoją drogą przydałoby się utworzyć jakiś jeden numer telefonu, pod który zgłaszałoby się różne sprawy będące w gestii instytucji miejskich, a nie kwalifikujące się na dzwonienie pod 112. Takie jak zepsuta sygnalizacja, jakaś dziura w jezdni, zatkana studzienka, poprzekręcane znaki drogowe itp. Na wiele takich spraw ludzie machają ręką, bo nie wiedzą, z czym gdzie dzwonić. A Straż Miejska nie jest tu pomocna, potrafi się tylko oburzać, że się im głowę zawaraca.Paweł D. pisze:Uszkodzenie sygnalizacji zaliczysz do zagrożenia życia, zdrowia czy mienia? Bo jakoś nie widzę związku z koniecznością użycia numeru alarmowego 112.Jarek pisze:Awaria sygnalizacji. Albo detekcja, albo błedy w algorytmie. Trzeba zgłaszać takie przypadki, choćby na 112.
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
19656 - Dyżurny Techniczny (teraz bodajże Służba Dyżurna Miasta). Korzystałem, działało.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
tak, all-red wysadza sąsiednie kosze na śmieciBastian pisze:Czerwonych?Glonojad pisze:wyświetlenie kolizyjnych czerwonych jest zablokowane elektrycznie
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zgłaszałem m.in. zepsute sygnalizacje na Puławskiej i zapadlisko na jednej z jej małych przecznic. O nic więcej nie pytano, a działania zostały podjęte. Przynajmniej parę lat temu tak było 
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Matryca międzyzielonych jest bardzo dokładnie sprawdzana przez IR. Powinna też być sprawdzona jej fizyczna realizacja przy programowaniu urządzenia (to podstawa). Algorytm też mpowinien sprawdzić IR (chyba, że sam napisałGlonojad pisze: Wadliwie działająca sygnalizacja może omijać niektóre z blokad bezpieczeństwa zaszytych w sterownik. O ile wyświetlenie kolizyjnych czerwonych jest zablokowane elektrycznie, o tyle inne rzeczy już nie. Nie wiem, a jeśli jest skopana tabela czasów międzyzielonych i któraś relacja jest wpuszczana zanim kolizyjna z nią zjedzie? A jeśli algorytm nie sprawdza jakiegoś warunku? Ewidentnie działa niezgodnie z projektem, więc może być tam zaprogramowane cokolwiek.
Zgoda, zaprogramować można cokolwiek, ale to powinno być sprawdzone przed uruchomieniem w laboratorium (są takie możliwości), chociaż urzędnicy tego nie robią. Wykonują to na żywym organiźmie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Skrzyżowanie Leszno/Okopowa. Jadę Lesznem, od strony Solidarności. Jeszcze w zeszłym tygodniu, jak dojechałem do Okopowej i miałem czerwone, to grzecznie czekałem, zapalało się zielone, przejeżdżałem powoli turlając się do drugiej nitki Okopowej, w tym czasie tam również dostawałem zielone, i mogłem dziko śmignąć w stronę Młynarskiej. Od poniedziałku jest inaczej, ktoś coś poprzestawiał i przejeżdża się dużo, dużo gorzej. Dzisiaj stałem jako trzeci na pierwszych światłach i nie dałem rady przejechać na tych drugich nawet na późnym żółtym. Fajnie wygląda, jak w międzyszczycie, na pustawą Solidarności wystaje ogon samochodów z Leszna.
Tam to bywa codziennie inaczej. Raz jest "na raz", raz "na raty". Przeważnie "na raz", jednak czasem się coś pochrzani.Szeregowy_Równoległy pisze:Skrzyżowanie Leszno/Okopowa. Jadę Lesznem, od strony Solidarności. Jeszcze w zeszłym tygodniu, jak dojechałem do Okopowej i miałem czerwone, to grzecznie czekałem, zapalało się zielone, przejeżdżałem powoli turlając się do drugiej nitki Okopowej, w tym czasie tam również dostawałem zielone, i mogłem dziko śmignąć w stronę Młynarskiej. Od poniedziałku jest inaczej, ktoś coś poprzestawiał i przejeżdża się dużo, dużo gorzej. Dzisiaj stałem jako trzeci na pierwszych światłach i nie dałem rady przejechać na tych drugich nawet na późnym żółtym. Fajnie wygląda, jak w międzyszczycie, na pustawą Solidarności wystaje ogon samochodów z Leszna.
Za to jeszcze fajniejsza jest ostatnio sygnalizacja stara Okopowa/Żytnia. Mniej niż 30 sek. Okopowa, 20-parę sek. Żytnia w obie z pieszymi, dalej 30-40 sek. Żytnia tylko w stronę Karolkowej, bez pieszych. Ktos nad tym długo musiał myśleć
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Właśnie, przypomniało mi się: czy ktoś wie w jakiej kolejności i zależnie od czego dostają zielone światło poszczególne wloty tudzież piesi na skrzyżowaniu Kaliskiego z Kocjana? Czemu notorycznie skręcający w Kocjana od strony Kaliskiego mają dwa razy z rzędu zielone, podczas gdy wszyscy poza nimi stoją, a piesi zaczynają wychodzić na czerwonym, bo ile można stać i czekać? Ewentualnie wyjazd z Kocjana zajmuje 4 minuty, bo wszyscy dostają zielone, tylko nie Kocjana?
I typy grup oraz podłączenie sygnalizatorów. To też jest sprawa fundamentalna.Majusi pisze:Matryca międzyzielonych jest bardzo dokładnie sprawdzana przez IR. Powinna też być sprawdzona jej fizyczna realizacja przy programowaniu urządzenia (to podstawa).
[ Dodano: |20 Sty 2011|, 2011 20:08 ]
Zapytaj u IR, to chyba oni wymyślili.Szeregowy_Równoległy pisze:Właśnie, przypomniało mi się: czy ktoś wie w jakiej kolejności i zależnie od czego dostają zielone światło poszczególne wloty tudzież piesi na skrzyżowaniu Kaliskiego z Kocjana? Czemu notorycznie skręcający w Kocjana od strony Kaliskiego mają dwa razy z rzędu zielone, podczas gdy wszyscy poza nimi stoją, a piesi zaczynają wychodzić na czerwonym, bo ile można stać i czekać? Ewentualnie wyjazd z Kocjana zajmuje 4 minuty, bo wszyscy dostają zielone, tylko nie Kocjana?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A najśmieszniejsze jest to, że K-K spokojnie można było oblecieć jako dwufazówkę, gdyby nie pare warsawianizmów projektowych.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.