Grzegorz przy dobrych wiatrach są to 7 ruchów ręką.grzegorz pisze:Spod!!
A tak w ogóle, to taka sytuacja jest na pewno stresująca dla dla motorowego(-ej) w sumie nic dziwnego, że nie chce mieć pasażerów na głowie (,,a kiiedy pojedziemy, bo mi się śpieszy / nudzi / srać chce''), zwłaszcza jak trzeba po szafach pogrzebać.
W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
120Na SWING
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Pingwin: dla niektorych to podobno zbyt skomplikowana procedura... Fakt, ze jak sie jej nid uzywa codziennie to moyna zapomniec.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jak dla mnie to każdy motorowy powinien taką procedurę ćwiczyć po każdym objęciu wozu.Glonojad pisze:@Pingwin: dla niektorych to podobno zbyt skomplikowana procedura...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
Na najbliższej pętli np. Motorowy bedzie miał przećwiczone przełączenie na baterie i pewność, że wóz którym jedzie jest w stanie tego typu działanie wykonać.Stary Pingwin pisze:Pzy zmianach na mieście też?
I szybciej wyłapie się wozy, które nie chcą współpracować. Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że przerwy na pętlach bywają krótkie.MisiekK pisze:Na najbliższej pętli np. Motorowy bedzie miał przećwiczone przełączenie na baterie i pewność, że wóz którym jedzie jest w stanie tego typu działanie wykonać.Stary Pingwin pisze:Pzy zmianach na mieście też?
Bez przesady, operacja przełączenia na baterie i powrotu na zasilanie sieciowe nie trwa 5 minut.grzegorz pisze:Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że przerwy na pętlach bywają krótkie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba, że się po drodze pomyli, zadzwoni do kumpla/patrona, do centrali, do serwisu pesy... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Takie przypadki mogą oznaczać, że coś jest z poziomem szkoleń...Glonojad pisze:zadzwoni do kumpla/patrona, do centrali, do serwisu pesy...
-
Stary Pingwin
Po prostu stanięcie na izolatorze zdarza sie tak rzadko, że motorniczy nie ma tych czynności 'we krwi'. Nie zdarzałoby się wcale, gdyby ZNTK nie przeniosły pałąka nad II wózek, nie uzgadniając tego z odbiorcą. Od "zawsze" pantograf był nad pierwszym wózkiem, po dostawie ubotów przesunięto izolatory sekcyjne tak, żeby wyeliminować stanięcie pod nimi(skład sobie poradzi).
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pantograf swoje waży, a pierwszy wózek i tak jest mocno obciążony. Pantograf na środkowym członie w tego typu konstrukcjach na Zachodzie to raczej standard.
@Stary Pingwin, Glonojad
Skoro dla 29 ubotów dało się poprzesuwać izolatory sekcyjne, to... może pora teraz zrobić to samo pod 186 nowych wozów? Zwłaszcza, że kupimy następne i jeśli będą od Pesy / Alstomu / Bombardiera / Simensa / Skody / Solarisa, to jak pisał ,,Glonojad'' - raczej będą następni ,,nad-drugo-wózkowicze''.
Szkoda tylko, że 120N mają nad pierwszym wózkiem i w ten sposób sama Pesa dokłada się do bałaganu.
Skoro dla 29 ubotów dało się poprzesuwać izolatory sekcyjne, to... może pora teraz zrobić to samo pod 186 nowych wozów? Zwłaszcza, że kupimy następne i jeśli będą od Pesy / Alstomu / Bombardiera / Simensa / Skody / Solarisa, to jak pisał ,,Glonojad'' - raczej będą następni ,,nad-drugo-wózkowicze''.
Szkoda tylko, że 120N mają nad pierwszym wózkiem i w ten sposób sama Pesa dokłada się do bałaganu.