Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W takim razie niech wrócą te linie, a
od Wilanowskiej do Polibudy jedzie bez postoju
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Jak widać - zdaniem mieszkańców - to nie źle zaparkowane samochody są winne, tylko lokalizacja przystanku
@Georg, na Facebooku ZTM czytałem dziś pomysł dla dawnego 122 - aby wydłużyć obecne 222 z Konwiktorskiej do np. Chomiczówki przez Metro na Pl.Wilsona i Maczka. Moim zdaniem niegłupie, odcinek od Reymonta do Bonifraterskiej odzyskałby dawną uśmierconą trasę 122 w części na Trakt. Tylko skąd brać wozy? Częściowo możnaby skrócić 180 do Powązek czy nawet Radosława (choć w tej wersji może być lekki płacz), a Maczka miałaby wciąż połączenie z Traktem i jednocześnie dojazd do metra częściej (poza obecnym 122). Przy okazji zasilenie dojazdu do metra z Krasińskiego. Myślę, że byłoby to pogodzenie części żali po dawnym, przesadnie długim 122.
Dla mnie sprawa 107 jest jasna, jest ulica, mieści się przystanek, ludzie go chcą, nie ma problemu z ZTM. Jedyne co może należy przemyśleć, to stojący pod czyimś blokiem autobus dłużej (hałas o 5 rano w ciszy nocnej). Poza tym jedyny problem to zbyt małe kary za totalne chamstwo parkingowe. Wprowadzić ustawę zabierania takich aut jako definicję np. "zagrożenie ruchu publicznego" i każdy kto autem zablokuje ruch masowy (znaczy się transport publiczny) płaci przepadkiem majątku ruchomości. Przecież normalnym, nie parkującym na przystanku kierowcom to nie będzie przeszkadzać. A zapewniam was, że przepadek majątku natychmiast oczyściłby przepisową przestrzeń wokół przystanku 107 i ZTM nie traciłby na nadrór ruchu, tłumaczenia się w prasie itp. - wszystko przez jakichś zaspanych ludzi, co nie patrzą dwa metry dookoła parkowanego miejsca.
Już jest. Można odholować. Ale ktoś to musi zrobić, a Straż Miejska podobno miała sprawę w dupie przez parę godzin. Ustawą nie zmieni się rzeczywistości.adw pisze:Wprowadzić ustawę zabierania takich aut jako definicję np. "zagrożenie ruchu publicznego"
Chyba coś ci się pomyliło. No chyba że za kradzież batonika w Biedronce chcesz ucinać ręce.adw pisze:każdy kto autem zablokuje ruch masowy (znaczy się transport publiczny) płaci przepadkiem majątku ruchomości
Kiedyś ZTM robił jakieś tam analizy i mu wyszło, że trzeba zostawić wszystko jak jest.adw pisze:@Georg, na Facebooku ZTM czytałem dziś pomysł dla dawnego 122 - aby wydłużyć obecne 222 z Konwiktorskiej do np. Chomiczówki przez Metro na Pl.Wilsona i Maczka. Moim zdaniem niegłupie, odcinek od Reymonta do Bonifraterskiej odzyskałby dawną uśmierconą trasę 122 w części na Trakt. Tylko skąd brać wozy? Częściowo możnaby skrócić 180 do Powązek czy nawet Radosława (choć w tej wersji może być lekki płacz), a Maczka miałaby wciąż połączenie z Traktem i jednocześnie dojazd do metra częściej (poza obecnym 122). Przy okazji zasilenie dojazdu do metra z Krasińskiego. Myślę, że byłoby to pogodzenie części żali po dawnym, przesadnie długim 122.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
adw pisze:@Georg, na Facebooku ZTM czytałem dziś pomysł dla dawnego 122 - aby wydłużyć obecne 222 z Konwiktorskiej do np. Chomiczówki przez Metro na Pl.Wilsona i Maczka. Moim zdaniem niegłupie, odcinek od Reymonta do Bonifraterskiej odzyskałby dawną uśmierconą trasę 122 w części na Trakt. Tylko skąd brać wozy? Częściowo możnaby skrócić 180 do Powązek czy nawet Radosława (choć w tej wersji może być lekki płacz), a Maczka miałaby wciąż połączenie z Traktem i jednocześnie dojazd do metra częściej (poza obecnym 122). Przy okazji zasilenie dojazdu do metra z Krasińskiego. Myślę, że byłoby to pogodzenie części żali po dawnym, przesadnie długim 122.
Moment bo czegoś nie łapię. Mamy na Krasińskiego do/od metra 122 co 10/15/10//20 i 114 co 10. Reasumując dużo. Jak chcesz 222 co 15/20 "zasilić dojazd do metra" (już pomijając, że pusty śmiech mnie ogarnął pomysłem zastępowania 180 na przegubach co 10/12 przez trzy dwójki...). Jak napisał przedmówca - absurd goni absurd
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja z kolei muszę przyznać, że 122 po Dolnym Mokotowie nie jeździ już od 16 lat 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Georg pisze:Kleszczu, ale musisz przyznać że częstotliwość 122 co 20 minut w stronę Pl. Wilsona dla babć mieszkających wzdłuż Krasińskiego, które w niedziele masowo szturmują Powązki Wojskowe nie jest jakąś zachwycającą perspektywą. Dlatego warto pomyśleć o zwiększeniu częstotliwości do 15 minut.
Nie wiem. Wczoraj mnie tutaj przekonywano, że babcie mają dużo czasu więc mogą z Górnego Mokotowa do Śródmieścia jechać 107 przez Wisłostradę więc...
Co nie zmienia faktu, że 122 w DS jeździ zbyt rzadko...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"