Tak właśnie.mrs pisze:Nie wiem, może na w/w stacjach nie ma dyspozytorów i lecą komunikaty ze Śródmieścia?
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Prosimy o zachowanie ostrożności! Megafoniści!
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
kebe
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1637758 ... omosc.htmlTVN Warszawa pisze: Pociąg się spóźnia? Pasażer ma wiedzieć czemu
- Kiedy ten pociąg w końcu przyjedzie? Dlaczego się spóźnia - pasażerowie pociągów bardzo często w takich sytuacjach są zdani tylko na swoje domysły. Na wielu stołecznych i podwarszawskich stacjach wciąż nie są podawane komunikaty głosowe. To się wkrótce zmieni - zapowiadają przedstawiciele Kolei Mazowieckich i chwalą się, że już podjęli w tej sprawie negocjacje z PLK. Komunikaty mają się pojawić na kilkudziesięciu dodatkowych stacjach.
- Czekam i czekam na pociąg w Grodzisku Mazowieckim. Ten nie przyjeżdża, ale dlaczego? Czy megafony też im zamarzły? - skarżył się nam niedawno jeden z naszych internautów. Wtedy nie mieliśmy dla niego dobrych wiadomości. W Grodzisku komunikatu na razie nie usłyszy. To, czy się one pojawiają zależy od przewoźnika - w tym przypadku Kolei Mazowieckich, a spółka nie podpisała jeszcze w tej sprawie umowy z PLK. "Jeszcze" - bo właśnie nad tym pracuje.
Poinformują przez megafon
Kolejarze chcą poszerzyć sieć stacji kolejowych, na których pasażerowie będą mogli liczyć na dokładną i przede wszystkim aktualną informację. Komunikaty głosowe zapowiadające pociągi Kolei Mazowieckich miałby się już wkrótce pojawić na 31 stacjach. Zarówno w samej Warszawie, m.in. na stacjach Warszawa Ochota, Centralna, Śródmieście, ale również na jej obrzeżach, m.in. w Błoniu, Sochaczewie, Ząbkach, Modlinie czy Piasecznie.
Najpierw sprawdzą stan techniczny
Jest jednak jedno "ale". Kolejarze wciąż sprawdzają, czy wszystkie proponowane stacje spełniają wymogi techniczne, które pozwolą na nadawanie komunikatów. Z tego samego powodu nie można mówić o konkretnych terminach ich wprowadzenia. Choć przedstawiciele Kolei Mazowieckich są tu optymistami. - Myślę, że już wkrótce się to stanie - mówi w rozmowie z portalem tvnwarszawa.pl rzecznik Kolei Mazowieckich, Marcjusz Włodarczyk.
Tak dużym optymistą nie jest już Jan Telecki ze spółki PKP PLK, która będzie tu miała decydujące zdanie. - Niektóre propozycje stacji są mniej, inne bardziej realne, musimy to przeanalizować - tłumaczy.
Gdzie ta informacja?
Na brak aktualnych informacji narzeka wielu pasażerów kolei, którzy z podwarszawskich miejscowości dojeżdżają codziennie do stolicy. Standardowe rozkłady jazdy stają się zbędne wobec częstych opóźnień pociągów.
Oto dokładny wykaz stacji, na których Koleje Mazowieckie planują wprowadzenie komunikatów głosowych:
1. Warszawa Gocławek
2. Leonów
3. Ożarów Mazowiecki
4. Warszawa Śródmieście
5. Płochocin
6. Warszawa Anin
7. Warszawa Miedzeszyn
8. Sochaczew
9. Warszawa Al. Jerozolimskie
10. Józefów
11. Czachówek Południowy
12. Warszawa Olszynka Grochowska
13. Milanówek
14. Legionowo
15. Warszawa Centralna
16. Ożarów Mazowiecki
17. Warszawa Ochota
18. Leonów
19. Radziwiłłów
20. Zielonka
21. Ząbki
22. Zagościniec
23. Brwinów
24. Warszawa Falenica
25. Błonie
26. Tłuszcz
27. Warszawa Choszczówka
28. Warszawa Gołąbki
29. Grodzisk Mazowiecki
30. Modlin
31. Piaseczno
mdaw
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Zaraz, ale w Piasecznie są zapowiedzi, o co chodzi?Bernard pisze:http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1637758 ... omosc.htmlTVN Warszawa pisze: Pociąg się spóźnia? Pasażer ma wiedzieć czemu
- Kiedy ten pociąg w końcu przyjedzie? Dlaczego się spóźnia - pasażerowie pociągów bardzo często w takich sytuacjach są zdani tylko na swoje domysły. Na wielu stołecznych i podwarszawskich stacjach wciąż nie są podawane komunikaty głosowe. To się wkrótce zmieni - zapowiadają przedstawiciele Kolei Mazowieckich i chwalą się, że już podjęli w tej sprawie negocjacje z PLK. Komunikaty mają się pojawić na kilkudziesięciu dodatkowych stacjach.
- Czekam i czekam na pociąg w Grodzisku Mazowieckim. Ten nie przyjeżdża, ale dlaczego? Czy megafony też im zamarzły? - skarżył się nam niedawno jeden z naszych internautów. Wtedy nie mieliśmy dla niego dobrych wiadomości. W Grodzisku komunikatu na razie nie usłyszy. To, czy się one pojawiają zależy od przewoźnika - w tym przypadku Kolei Mazowieckich, a spółka nie podpisała jeszcze w tej sprawie umowy z PLK. "Jeszcze" - bo właśnie nad tym pracuje.
Poinformują przez megafon
Kolejarze chcą poszerzyć sieć stacji kolejowych, na których pasażerowie będą mogli liczyć na dokładną i przede wszystkim aktualną informację. Komunikaty głosowe zapowiadające pociągi Kolei Mazowieckich miałby się już wkrótce pojawić na 31 stacjach. Zarówno w samej Warszawie, m.in. na stacjach Warszawa Ochota, Centralna, Śródmieście, ale również na jej obrzeżach, m.in. w Błoniu, Sochaczewie, Ząbkach, Modlinie czy Piasecznie.
Najpierw sprawdzą stan techniczny
Jest jednak jedno "ale". Kolejarze wciąż sprawdzają, czy wszystkie proponowane stacje spełniają wymogi techniczne, które pozwolą na nadawanie komunikatów. Z tego samego powodu nie można mówić o konkretnych terminach ich wprowadzenia. Choć przedstawiciele Kolei Mazowieckich są tu optymistami. - Myślę, że już wkrótce się to stanie - mówi w rozmowie z portalem tvnwarszawa.pl rzecznik Kolei Mazowieckich, Marcjusz Włodarczyk.
Tak dużym optymistą nie jest już Jan Telecki ze spółki PKP PLK, która będzie tu miała decydujące zdanie. - Niektóre propozycje stacji są mniej, inne bardziej realne, musimy to przeanalizować - tłumaczy.
Gdzie ta informacja?
Na brak aktualnych informacji narzeka wielu pasażerów kolei, którzy z podwarszawskich miejscowości dojeżdżają codziennie do stolicy. Standardowe rozkłady jazdy stają się zbędne wobec częstych opóźnień pociągów.
Oto dokładny wykaz stacji, na których Koleje Mazowieckie planują wprowadzenie komunikatów głosowych:
1. Warszawa Gocławek
2. Leonów
3. Ożarów Mazowiecki
4. Warszawa Śródmieście
5. Płochocin
6. Warszawa Anin
7. Warszawa Miedzeszyn
8. Sochaczew
10. Józefów
11. Czachówek Południowy
13. Milanówek
14. Legionowo
15. Warszawa Centralna
16. Ożarów Mazowiecki
17. Warszawa Ochota
18. Leonów
19. Radziwiłłów
20. Zielonka
21. Ząbki
22. Zagościniec
23. Brwinów
24. Warszawa Falenica
25. Błonie
26. Tłuszcz
27. Warszawa Choszczówka
28. Warszawa Gołąbki
29. Grodzisk Mazowiecki
30. Modlin
31. Piaseczno
mdaw
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
kebe
A wczoraj wieczorem przeżyłem ciężki szok, słysząc zapowiedzi każdego pociągu (nawet SKM) na stacji Warszawa Włochy. Głośne (nawet za bardzo) i wyraźne! Brawo!TVN Warszawa pisze:Oto dokładny wykaz stacji, na których Koleje Mazowieckie planują wprowadzenie komunikatów głosowych:
1. Warszawa Gocławek
2. Leonów
3. Ożarów Mazowiecki
4. Warszawa Śródmieście
5. Płochocin
6. Warszawa Anin
7. Warszawa Miedzeszyn
8. Sochaczew
10. Józefów
11. Czachówek Południowy
13. Milanówek
14. Legionowo
15. Warszawa Centralna
16. Ożarów Mazowiecki
17. Warszawa Ochota
18. Leonów
19. Radziwiłłów
20. Zielonka
21. Ząbki
22. Zagościniec
23. Brwinów
24. Warszawa Falenica
25. Błonie
26. Tłuszcz
27. Warszawa Choszczówka
28. Warszawa Gołąbki
29. Grodzisk Mazowiecki
30. Modlin
31. Piaseczno
mdaw
noidea
to, że tak powiem byłeś szczęśliwym użytkownikiem tej stacji bo ja wczoraj korzystając z niej dwukrotnie nic nie słyszałem.
a nie! sory! słyszałem tradycyjne narzekania ludzi czekających na pociąg w kierunku wschodnim
a nie! sory! słyszałem tradycyjne narzekania ludzi czekających na pociąg w kierunku wschodnim
hmm, to ciekawe. Między 21:18 a 21:43 zapowiadany był każdy pociągMichał W. pisze:to, że tak powiem byłeś szczęśliwym użytkownikiem tej stacji bo ja wczoraj korzystając z niej dwukrotnie nic nie słyszałem.
noidea