Kursowanie metra w nocy
Moderator: JacekM
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Jak kontroler nie jest *** i wie co robi, to sobie poradzi. Gorzej, jak zaczyna kontrolę, a potem ucieka - to tylko wzmaga bezkarność gapowiczów...Tak, wyśmiewam kontrole nocne. Bo jeżdżą wtedy ludzie nierzadko mocno pod wpływem, którzy z pobiciem "intruza" nie mają najmniejszych problemów.
[ Komentarz dodany przez: MeWa: 2007-03-12, 00:12 ]
Edycja zgodnie z punktem drugim regulaminu forum METRO I KOLEJ. MeWa
xxx
-
jacek
- Zbanowany
No niby tak, masz racje, wiec ZTM powinien zapewnić bezpieczeństwo w Metrze, opłacajac Policje, lub SOM.Metro powinno ustalić to z ZTM zaraz po pierwszych sygnałach zwiazanych z zachowaniem pasażerów, brakami biletow i ewentualnymi aktami wandalizmu.MeWa pisze: czemu Metro, skoro to ZTM (w imieniu miasta) zleca nocną komunikację i odpowiada za kontrolę i dystrybucję biletów
Jak wyglada w nocy sytuacja z zakupem biletów jednorazowych na stacjach, gdyz kioski sa zamkniete.
- MeWa
- Cukiereczek
Metro sygnalizowało to już pierwszej nocy. Odpowiedzią ZTM-u i miasta było wysłanie kontrolerów i dogadanie się z policją - zwiększono liczbę patroli z dwóch do trzech (po prostu zaangażowano strażników miejskich). Biletów nadal nie można kupić - wg ZTM-u to nie problem, bo większość i tak ma WKM.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
a kto Ci powiedział, że to nie problem? Bzdury pleciecie kolego Mewa, bzdury... a tak poza tym, to jak widzisz (jak widzicie) możliwość zorganizowania sprzedaży biletów w nocy w ciągu kilku tygodni? Przetargu na automaty się nie zorganizuje i nie rozstrzygnie z dnia na dzień..MeWa pisze:Biletów nadal nie można kupić - wg ZTM-u to nie problem, bo większość i tak ma WKM.
pozdrawiam
no właśnie w tym problem, że MeWa jest napalony na ZTM jak szczerbaty na sucharyjacek pisze:Przeciez mewa napisal "wg ZTM-u",wiec to nie jest jego zdanieyesterday pisze:a kto Ci powiedział, że to nie problem? Bzdury pleciecie kolego Mewa, bzdury...
cały czas przemyca w swoich wypowiedziach jakieś żaluzje, cały czas są jakieś nieścisłości albo niedopowiedzenia (mam nadzieję, że dyplomatycznie to ująłem) dziwnym trafem (prawie zawsze) stawiające w złym świetle ZTM..
nie neguję tego że MeWa jest dobrze poinformowany co do pewnych wydarzeń, faktów, planów MW, ale gdzie się tylko da to sieje propagandę antyZTMowską
panowie tak nie wypada
pozdrawiammm..
- MeWa
- Cukiereczek
widać, panie yesterday, musicie zmienić rzecznika, bo ja tylko rozmawiałem z panem Krajnowem, który Was oficjalnie reprezentuje.yesterday pisze:a kto Ci powiedział, że to nie problem?MeWa pisze:Biletów nadal nie można kupić - wg ZTM-u to nie problem, bo większość i tak ma WKM.
Oczywiście, nie neguję tego. Ale od którego roku w metrze są bramki? 2001 r. A od 2001 r. trochę czasu minęło na zorganizowanie przetargu.yesterday pisze:Przetargu na automaty się nie zorganizuje i nie rozstrzygnie z dnia na dzień..
ja nie wiem, czy ZTM aż tak Cię zaślepił, że kierujesz się jakimiś urojeniami na temat mojej obsesji dot. ZTM-u? Bo na razie to Twoja działalność, przynajmniej tutaj, skupia się na ciągłym dyskredytowaniu mojej osoby.yesterday pisze:ale gdzie się tylko da to sieje propagandę antyZTMowską
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Anna Jaworska
-
jacek
- Zbanowany
Dlategoż powinny być skrupulatne kontrole w towarzystwie PolicjiAnna Jaworska pisze:
Jeśli ktoś nie ma zamiaru kupić biletu to nawet automat co 10 metrów na każdej stacji i całodobowe kioski nie sprawią że to zrobi, natomiast jeśli ktoś chce bilet skasować to kupi go odpowiednio wcześniej
Jest taka możliwoścAnna Jaworska pisze:(no, chyba że żyję złudzeniami i tylko ja tak robię
[ Komentarz dodany przez: MeWa: 2007-03-12, 00:13 ]
Bez wycieczek osobistych, proszę. MeWa
a Rzepa z 17 marca 2007 roku donosi:MeWa pisze:widać, panie yesterday, musicie zmienić rzecznika, bo ja tylko rozmawiałem z panem Krajnowem, który Was oficjalnie reprezentuje.yesterday pisze: a kto Ci powiedział, że to nie problem?
http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/wa ... a_a_1.html
ostatni akapit:
"Według Igora Krajnowa pod koniec roku ZTM ogłosi przetarg na kilkadziesiąt nowych automatów do sprzedaży biletów. Będą stały już nie tylko na stacjach metra, ale też w rejonie stacji kolejowych i innych ruchliwych węzłów przesiadkowych."