A tam jest miejsce? Widywałem już po trzy wozy na tym krańcu równocześnie - nie mieściły się w zatoce.Szeregowy_Równoległy pisze:Proponuję w szczycie dłuższe postoje na Browarnej.
Postoje na krańcach
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie blokują ruchu. Na Górczewskiej albo blokują przejazd przez pętlę, albo muszą się ładować w offroad, na lewo od wjazdu na kraniec.
Tak jest od lat. 50 minut na koło akurat się układa na sześć brygad i 10-minutowe postoje. A dalej niech się przewoźnik martwi, jak zapewnić kierowcom przerwy. Swego czasu MZA na jakieś pismo w tej sprawie odpowiadałem, a rozkład (poza przerzutem brygad do Mobilisu) się zasadniczo nie zmienił.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czekaj czekaj, ale z innych wątków wynika, że koło mogłoby trwać spokojnie 42-45 minut, więc pzrerwa 15-18. Czyżby czyżyk? Powstał problem, którego rozwiązanie wymaga rozwiązanie samego siebie?pawcio pisze:Tak jest od lat. 50 minut na koło akurat się układa na sześć brygad i 10-minutowe postoje. A dalej niech się przewoźnik martwi, jak zapewnić kierowcom przerwy. Swego czasu MZA na jakieś pismo w tej sprawie odpowiadałem, a rozkład (poza przerzutem brygad do Mobilisu) się zasadniczo nie zmienił.
ŁK
Skrócenie czasu przejazdu oczywiście mogłoby pomóc. Zwłaszcza, że (myśląc logicznie bez sprawdzania rzeczywistości) postoje na Olszynce są sztywne z powodu koordynacji z 188, co powoduje, że tym łatwiej byłoby wyrzeźbić jakieś 15 minut na Bemowie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale Organizator uparcie twierdzi, że czas przejazdu jest idealny, więc tematu nie ma.pawcio pisze:Skrócenie czasu przejazdu oczywiście mogłoby pomóc. Zwłaszcza, że (myśląc logicznie bez sprawdzania rzeczywistości) postoje na Olszynce są sztywne z powodu koordynacji z 188, co powoduje, że tym łatwiej byłoby wyrzeźbić jakieś 15 minut na Bemowie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ciekawi mnie jeszcze opinia Flasha, jeżdżącego znacznie spokojniej ode mnie, na temat czasu przejazdu 523.
To teraz ja wypowiem się odnośnie rozkładu 523 w DS, jest tak ułożony że jazda powyżej 50 km/h skutkuje przyśpieszeniem. Mnie się udało złapać +3 przy mojej oszczędnej jeździe 40-45 km/h łapiąc tylko jedno zielone przy Wola Park.... Za dużo czasu jest na samym Bemowie oraz na Łazienkowskiej, ale od Wiatracznej do Olszynki znowu jest trochę za mało czasu o jakieś dwie/trzy minutki. BTW na prawdę tak trudno dać ze dwa maratony na tej linii by podbić chociaż trochę częstotliwość i zrobić dłuższe postoje?
Z kolei brygada 4/523 ma ok. 42 minut postoju na Starym Bemowie, 3 brygada też ma ok. 35 min.Flash8222 pisze:Nie wiem kto zgodził się na obecny rozkład 523 w DS, ale to jest jakiś niesmaczny żart. Żeby zmiana B na brygadzie 523.1 podczas czterech kółek, najdłuższy postój wynosił 11 minut, a najkrótszy 10?!